13 Ocak 2012, Cuma 08:02:38

'HAVAALANINDA 64 HAREKETLİ KAMERA VAR'

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Adana Havaalanı'nda polislerin boş silahını geri verirken, masaya bir mermi bıraktığı iddiası isminin açıklanmasını istemeyen bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından yalanlandı...
  • Çamur at izi kalsın kamera kayıtlarından herşey belli olur. Göreceksiniz böyle birşey yoktur. Şayet olsaydı ortalığı o an velveliye verirlerdi. Kendisi kanunlarla sabahtan akşama kadar uğraşan kişilik o mermiyi almayıp da olayyeri incelemeyi çağıttırıp kimin yaptığını buldurarak davacı olsaydı. Sizlere soruyorum şimdi ne yapması gerekirdi?
  • Zikir- fikir meselesi, ne de olsa ailece üstad durumundalar bu konularda...
  • Dünyanın hangi uygar ve demokratik ülkesinde milletvekili belinde silahla dolaşır ?
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın uçak seyahatinden sonra Adana Havaalanı'nda polislerin boş silahını geri verirken, masaya bir mermi bıraktığı iddiasıyla ilgili Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, açıklama yapmazken, isminin açıklanmasını istemeyen İçişleri Bakanlığı yetkilisi, suçlamanın asılsız olduğunu savundu. Aynı yetkili, 'Öyle bir şey olsa Sırrı Sakık o gün ortalığı birbirine katardı. Birilerinin talimatıyla ortalığı karıştırmak için konuşuyor." dedi. 
 
Sırrı Sakık'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada "Adana'ya giderken, içinde mermi olmayan silahımı VIP'te güvenlik güçlerine teslim ettim. Adana Havaalanı'nda silahımı oturduğum masaya bırakmışlar, yanına bir de mermi koymuşlar. Bu mermilerin ne olduğunu biliriz. İnfaz öncesi birileri hedefe oturtmuşsa, onun masasına veya adresine gönderilir" sözleri ve kürsüye mermi bırakması Adana'da yankı buldu. 
 
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, iddiayla ilgili açıklama yapma yetkisinin kendisinde olmadığını belirterek konuşmak istemedi. Adının açıklanmasını istemeyen İçişleri Bakanlığı'nda görevli bir yetkili ise iddianın doğru olmadığını savundu. 'Mermi bırakma' iddiasıyla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi aldıklarını, gerekli araştırmayı yaptıklarını söyleyen bakanlık yetkilisi, BDP'li Sakık'ın asılsız iddiayla ortalığı karıştırmaya çalıştığını iddia etti. 
 
Aynı yetkili, havaalanında 64 ayrı noktada hareketli kameralar bulunduğunu söyleyip, şunları söyledi: 
 
"Adana Havalimanı güvenlik kameralarıyla donatılmıştır. Sırrı Sakık iddia ettiği tarihte Adana'ya geldiği doğru. O gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Adana'ya ziyarette bulunmuştur. Sakık'ın masasına mermi bırakılması iddiası tamamen asılsızdır. Öyle bir şey olsa o gün Sakık ortalığı birbirine katmaz mıydı? Neden o gün çıkıp konuşmamıştır da bugün konuşuyor. O gün, havalimanı müdürü, Sakık'ı karşılayıp elini bile sıkmıştır. Güvenlik kameralarında her şeyin açıkça görüldüğü belirlenmiştir. Sakık, kasıtlı olarak, ortalığı karıştırmak için bu açıklamayı yapmıştır. Molotof kokteylinin silah olarak kanunlaşması çalışmalarını durdurmak için karşı bir saldırı olabilir. Birileri tarafından verilen görevi yerine getirdiğini sanıyoruz. Güvenlik kamera görüntülerini istedik. Kendileri de istetip inceletebilir. İddiaları doğru değildir. Doğru olmayan bir şey için nasıl işlem başlatılsın? Bakanlığımız bu konuda gerek görürse açıklama yapacaktır." (Son Dakika)
'HAVAALANINDA 64 HAREKETLİ KAMERA VAR'

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Çamur at izi kalsın kamera kayıtlarından herşey belli olur. Göreceksiniz böyle birşey yoktur. Şayet olsaydı ortalığı o an velveliye verirlerdi. Kendisi kanunlarla sabahtan akşama kadar uğraşan kişilik o mermiyi almayıp da olayyeri incelemeyi çağıttırıp kimin yaptığını buldurarak davacı olsaydı. Sizlere soruyorum şimdi ne yapması gerekirdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zikir- fikir meselesi, ne de olsa ailece üstad durumundalar bu konularda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyanın hangi uygar ve demokratik ülkesinde milletvekili belinde silahla dolaşır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000