02 Eylül 2015, Çarşamba 16:39:46

Diyarbakır Havalimanı bölgenin en büyüğü olacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında son aşamaya gelindi.
  • İlk kez Türkiye'de yerli malı körüklerin kullanıldığı havaalanı olduğunu söylemeyi unutmuşsunuz. Hayırlı olsun.
  • Biz ırkcılık yapmıyoruz. Heryere yatirim yapilsin ama velakin öncelikli yerlere niye yapilmiyor ? Ülkenin coğu yerde terminal binaları cok yetersiz. Gaziantep kayseri yeni terminaller lazim. Konyaya yaptılar ama körüksüz. Cokmu pahali bu körükler allahaşkına
  • gereksiz sana laf yok zaten başlıkta yazdıgın gibi gerksizsin :)
  • misafir kardeş sen gel diyarbakıra söz veriyorum sana 1 hafta misafirim ol gelde dogunu parisini gör emin ol o kötü düşüncen tamamen yok olacaktır senin gibi önyargılı olupta gelip gördükten sonrada d.bakır şehrine aşık olan cok insan gördüm .tv lere aldanma d.bakırın sadece bir sokagında cıkan olayları malesef d.bakırın hepsinde olaylar varmış gibi sunması ve sizin gibilerinede şehri görmeden ön yargılı davranması başlı başına bir acizlik durumudur. gelde şehir gör ve önyargılarını kır
  • ORALARA FAZLA BU YATIRIMLAR.IKI GUN SONRA YAKIP YIKMAYA BASLARLAR NE OLDU SIRNAK NE OLDU HAKKARIM MEYDANLARI?ORDAKILER ONCE VATANA EKMEK YEDIGI YERE IHANET ETMEMEYI OGRENSINLER TERORIST CENAZESINE 3000 KISI GITMEYI OGRENSINLER
  • Ya utaniyorum igrenc yorumlarinizdan gercekten birde yasini basini almis adaamlar oldugunuzu tahmin ediyorum. Bu ulke hepimizin zaten sizin gibi igrenc zihniyetli adamlar yuzunden bu ulkenin ankaradan sonrasina bi yatirim yapilmadi yillarca allah sizi islah etsin sizin gibi gerici zihniyetteki insanlardan nefret ediyorum baktiginiz zaman yapilan icraat yeni terminal binasi vs vs yapilan icraat havaciliga yapilmis bir yatirim yani bize yapilmis yatirim bu kadar kor ve omurgasiz olmayin! Bu kadarda atip tutan arkadaslar ben diyarbakirda 10yil gorev yaptim icinizde varsa burda soyledigini ordada soyleyecek delikanlilar buyursun gitsin ordada solesin bunlari diyarbakirlilar mert insanlar delikanli insanlardir bir tekirdagli olarak soyluyorum! Allah igrenc zihniyetlerinizden memleketimizi korusun allah turku ve turk milletini korusun!
  • Orgiden daha faydalı olacağı kesin
  • ağzı açıldığında mangalda kül bırakmayıp orası bizimmmmmmmmm diye haykıranlar evet burası da sizin gelin hadi hakari,şırnak,diyarbakırda da havalimanı var.burası da memleketin bir parçası burada çalışın.gel çalış işte.kuru gürültüyle gösteriş milliyetçiliği yapmak kolay.buyrun çalışın .şekilcilik yapmayın
  • Ona bakarsan kayseri ve gaziantepte yoğunluğu kaldırmıyor. Diyarbakırın neyini kiskanayim neyi varki kiskanayim ? Sen gel gör kayseriyi. Böyle bir yatirim kayseri gaziantepe samsuna erzuruma ve hatta bursa yenişehire şart !
  • Hayvanat bahcesi yapsaydiniz daga hayirli olurdu hayvanlarin islahi icin

Diyarbakır Havalimanı'nda, terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurtdışı seferler, hac dönemi dışında düzenlenemiyordu. Bu konudaki sıkıntı, yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan ve gelecek ay hizmete açılması planlanan yeni terminal binası ile sona erecek.

Diyarbakır'da, 8. Ana Jet Üs Komutanlığınca "atış alanı" olarak kullanılan yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekare arazi, Milli Savunma Bakanlığınca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilmişti. Burada bulunan mühimmat da temizlenmişti.

10 BİN YOLCU BEKLENİYOR
Diyarbakır Havalimanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da körüklü tek havalimanı olma özelliğini taşıyacak. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalimanına günde 100 uçağın iniş kalkış yapması bekleniyor. Havalimanı günlük 10 bini aşkın yolcuya hizmet verecek.

Diyarbakır Havalimanı terminal binası maliyetinin, 29 milyon lira tutarındaki apron ve taksi yolu ile toplam 257 milyon liraya mal olacağı, ek tesisler ve çevre yolu bağlantılarıyla maliyetin 300 milyon liraya ulaşacağı belirtildi.

Yeni havalimanının hizmete girmesiyle yurtdışı seferlere de başlanacak. Bu sayede Güneydoğu dünyaya açılacak.

TURİZME DAYALI ALTYAPI
Yeni terminal binasının, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Diyarbakır'ın yanı sıra Güneydoğu'nun ekonomi ve turizm alanında gelişmesi için önemli altyapı hizmeti sağlayacağı düşünülüyor.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının hizmete girmesiyle Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine uçak seferleri düzenlenecek. Böylece havalimanı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm, ticaret ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak, bölge ekonomisini canlandıracak, yatırımlar artacak.


"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN KÖRÜKLÜ İLK HAVALİMANI"
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Diyarbakır Havalimanı Müdürü Mustafa Durak, AA muhabirine, yeni terminal binasının tamamlanmasının ardından Diyarbakır'dan uluslararası seferlerin düzenleneceğini söyledi.

Durak, 87 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve bin 38 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi ve ısı merkezinin yer alacağını ifade etti.

Yeni apron sayesinde 10 uçağın aynı anda yolcu indirip alabileceğine işaret eden Durak, şöyle dedi:

"Günde 50 iniş, 50'de kalkış olmak üzere 100 uçak seferi düzenlenecek. Aprondan 6'sı körüklü olmak üzere toplam 10 uçak, bir saat dilimi içerisinde hizmet alacak. Mevcut havalimanı, kapasite yetersizliğinden sadece umre ve hac döneminde yurtdışı seferlerine açık bulunurken, yeni terminal binası tamamlandığında Avrupa ve komşu ülkelere çok sayıda uçak seferi gerçekleştirilecek."

Diyarbakır Havalimanı bölgenin en büyüğü olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Yerli körük ~ 9 yıl önce
İlk kez Türkiye'de yerli malı körüklerin kullanıldığı havaalanı olduğunu söylemeyi unutmuşsunuz. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Biz ırkcılık yapmıyoruz. Heryere yatirim yapilsin ama velakin öncelikli yerlere niye yapilmiyor ? Ülkenin coğu yerde terminal binaları cok yetersiz. Gaziantep kayseri yeni terminaller lazim. Konyaya yaptılar ama körüksüz. Cokmu pahali bu körükler allahaşkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
gereksiz sana laf yok zaten başlıkta yazdıgın gibi gerksizsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
misafir kardeş sen gel diyarbakıra söz veriyorum sana 1 hafta misafirim ol gelde dogunu parisini gör emin ol o kötü düşüncen tamamen yok olacaktır senin gibi önyargılı olupta gelip gördükten sonrada d.bakır şehrine aşık olan cok insan gördüm .tv lere aldanma d.bakırın sadece bir sokagında cıkan olayları malesef d.bakırın hepsinde olaylar varmış gibi sunması ve sizin gibilerinede şehri görmeden ön yargılı davranması başlı başına bir acizlik durumudur. gelde şehir gör ve önyargılarını kır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEREKSIZ ~ 9 yıl önce
ORALARA FAZLA BU YATIRIMLAR.IKI GUN SONRA YAKIP YIKMAYA BASLARLAR NE OLDU SIRNAK NE OLDU HAKKARIM MEYDANLARI?ORDAKILER ONCE VATANA EKMEK YEDIGI YERE IHANET ETMEMEYI OGRENSINLER TERORIST CENAZESINE 3000 KISI GITMEYI OGRENSINLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First officer ~ 9 yıl önce
Ya utaniyorum igrenc yorumlarinizdan gercekten birde yasini basini almis adaamlar oldugunuzu tahmin ediyorum. Bu ulke hepimizin zaten sizin gibi igrenc zihniyetli adamlar yuzunden bu ulkenin ankaradan sonrasina bi yatirim yapilmadi yillarca allah sizi islah etsin sizin gibi gerici zihniyetteki insanlardan nefret ediyorum baktiginiz zaman yapilan icraat yeni terminal binasi vs vs yapilan icraat havaciliga yapilmis bir yatirim yani bize yapilmis yatirim bu kadar kor ve omurgasiz olmayin! Bu kadarda atip tutan arkadaslar ben diyarbakirda 10yil gorev yaptim icinizde varsa burda soyledigini ordada soyleyecek delikanlilar buyursun gitsin ordada solesin bunlari diyarbakirlilar mert insanlar delikanli insanlardir bir tekirdagli olarak soyluyorum! Allah igrenc zihniyetlerinizden memleketimizi korusun allah turku ve turk milletini korusun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 9 yıl önce
Orgiden daha faydalı olacağı kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc21 ~ 9 yıl önce
ağzı açıldığında mangalda kül bırakmayıp orası bizimmmmmmmmm diye haykıranlar evet burası da sizin gelin hadi hakari,şırnak,diyarbakırda da havalimanı var.burası da memleketin bir parçası burada çalışın.gel çalış işte.kuru gürültüyle gösteriş milliyetçiliği yapmak kolay.buyrun çalışın .şekilcilik yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Ona bakarsan kayseri ve gaziantepte yoğunluğu kaldırmıyor. Diyarbakırın neyini kiskanayim neyi varki kiskanayim ? Sen gel gör kayseriyi. Böyle bir yatirim kayseri gaziantepe samsuna erzuruma ve hatta bursa yenişehire şart !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neco ~ 9 yıl önce
Hayvanat bahcesi yapsaydiniz daga hayirli olurdu hayvanlarin islahi icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
21 ~ 9 yıl önce
sanırım kapınız açık

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000