30 Eylül 2012, Pazar 08:35:36

BURSA HAVAYOLU PROJESİNDE MASALAR BOŞ KALDI!

Bursa Ortak Girişim Grubu tarafından hazırlanarak Bursalı ve Arap işadamları yatırım ortaklığı ile birlikte kurulması planlanan Bursa Havayolu projesinin tanıtım toplantısı beklenen ilgiyi görmedi. Davette hazırlanan 600 kişilik salona yaklaşık 100 işadamı geldi...
  • en güzel laf bay çepniden gelmiş, söylediği mealen, 600 den 100ü dolu olunca yaklaşık 500 kişinin yurtdışında toplantısı olduğu anlamına geliyor, ne desek boş, hayırlı başarılar.
  • buyurmuş bir bay işadamı, o düşük ihtimali ben yazıvereyim sevabına %60+
  • civarında adamın da en az yarısı meraktan gelmiştir, elde var 0. gerçekten bu "ilahi" mesajı iyi alsın bursalılar, hani sopası yok böyle uyarıyor işte diye baksınlar olaya.
  • Bursa önemli ve güçlü bir şehir. Ama 5 uçaklık, (atıyorum) 10 destinasyonluk bir havayolu kurmak için o kadar parayı riske etmek yerine bir havayolu şirketini davet edip, azıcık yardım ve destekte bulunup daha iyi sonuçlar alınabilir miydi?
  • Toplum olarak pek çok konuda atıp tutmayı çok severiz. Birden bir gaz gelir ve göğsümüzü kabartarak dökülürüz ortalığa. Sonra iş icraata gelince de bu gaz kaça ve balon söner. İşte bu yüzden dilimizde "gaza gelmek" tabiri çok kullanılır.
  • bundan önceki haber 26 yorum... bu haber 0, şimdi 1 oldu... "ilgi" durumu bu :)
  • Allah korumus Bursa'li is adamlarini

Bursa Yenişehir Havaalanını yeniden canlandırmak için Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ortak Girişim Grubu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile hazırlanan Bursa Havayolu projesi Çelik Palas Otel'de yapılan toplantı ile Bursalı işadamlarına tanıtıldı. 600 kişilik salona yaklaşık 100 işadamının katılması ise Arap işadamlarının ortaklığı ile gerçekleşecek proje için BTSO Başkanı Celal Sönmez'in yaptığı 'Yüzde 51 hisseyi bizim olsun' çağrının dikkate alınmadığını görüntüsü verdi.

“HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU”


Tanıtım toplantısının basına açık kısmında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a projeden söz ettiğini ve olumlu tepkiler aldığını belirterek, yaklaşık 200 ülke ile ticaret yapan Bursalı işadamlarının projeye sahip çıkması gerektiğini söyledi. Bursa'nın 2013'te Arap turizminin başkenti olacağını hatırlatan Harput, yatırımın tam zamanında gerçekleştiğini ifade etti. İlk etapta 300 milyon dolarlık yatırımla 5 uçağın alınacağını aktaran Harput, “Proje hiçbir işadamının değil. Herkesin taşın altına eline koyduğu bir proje. Bu projenin başarısız olması mümkün değil. Bu proje sizler sahip çıkarsanız yürüyecek. Daha sonra Bursa'nın tümüne açacağımız bir proje olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa'nın İstanbul'un gölgesinde kalmaması için bu projenin gerekli olduğunu kaydetti.

“BURSA 12 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPMALI”

BTSO Başkanı Celal Sönmez ise, projenin sorunsuz başlaması için 30 milyon dolarlık sermayenin yeterli olacağını dile getirerek, yatırımın yüzde 10'unu Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin üstleneceğini vurguladı. Bursalı işadamlarına 12 milyon dolarlık bir pay kaldığına dikkat çeken Başkan Sönmez, “30 milyon dolar maksimum miktar. Kamu bu hisselerin yüzde 10'una talip olsa 3 milyon dolar verecek. Gönlümden geçen en az yüzde 51'inin Bursa'ya ait olması. Yoksa Arap sermayesi kendilerine ne kalacak olsa da yüzde 80'ine de sahip olabilir. En az yüzde 51'i bizim olacaksa 12 milyon dolar yatırım Bursa'ya kalıyor. Bunu Bursa şehri karşılar. Seferler Bursa-Trabzon-Van-Gaziantep- Antalya-Erzurum gibi uzak şehirlere yapılacak. Projenin başarısız olması çok düşük bir ihtimal” diye konuştu.

“SONRA SAĞDA SOLDA AĞLAMAYALIM”

Bursa Ortak Girişim Grubu adına konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni de, toplantıya sadece belirledikleri işadamlarını çağırdıklarını belirterek, salonda bazı masaların boş olmasının nedeninin yurtdışında görüşmeleri bulunan işadamlarının katılamaması olduğunu söyledi. (Bugün)

BURSA HAVAYOLU PROJESİNDE MASALAR BOŞ KALDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

esayın ~ 12 yıl önce
en güzel laf bay çepniden gelmiş, söylediği mealen, 600 den 100ü dolu olunca yaklaşık 500 kişinin yurtdışında toplantısı olduğu anlamına geliyor, ne desek boş, hayırlı başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarısız olması çok düşük bir ihtimal ~ 12 yıl önce
buyurmuş bir bay işadamı, o düşük ihtimali ben yazıvereyim sevabına %60+

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o katılan 100 ~ 12 yıl önce
civarında adamın da en az yarısı meraktan gelmiştir, elde var 0. gerçekten bu "ilahi" mesajı iyi alsın bursalılar, hani sopası yok böyle uyarıyor işte diye baksınlar olaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursa... ~ 12 yıl önce
Bursa önemli ve güçlü bir şehir. Ama 5 uçaklık, (atıyorum) 10 destinasyonluk bir havayolu kurmak için o kadar parayı riske etmek yerine bir havayolu şirketini davet edip, azıcık yardım ve destekte bulunup daha iyi sonuçlar alınabilir miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 12 yıl önce
Toplum olarak pek çok konuda atıp tutmayı çok severiz. Birden bir gaz gelir ve göğsümüzü kabartarak dökülürüz ortalığa. Sonra iş icraata gelince de bu gaz kaça ve balon söner. İşte bu yüzden dilimizde "gaza gelmek" tabiri çok kullanılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
26 yorum ~ 12 yıl önce
bundan önceki haber 26 yorum... bu haber 0, şimdi 1 oldu... "ilgi" durumu bu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi ~ 12 yıl önce
Allah korumus Bursa'li is adamlarini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000