06 Ekim 2017, Cuma 10:40:42

Borajet'te hukuk savaşı sürüyor

Borajet’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın, şirketin eski sahibi ABD’de yaşayan Türk işadamı Yalçın Ayaslı’nın sahte bilanço ile satıştan sonra 253 milyon TL borç çıkarıldığı iddiaları yargıya taşındı.
  • geçen sene 5 liraya adana'ya uçmuştuk. uçakta bir de tavuk wrap verince sinirimiz bozulmuştu. demek sbk reyizin cebinden yedik he :)
  • SBK parasini oraya buraya haber yaptirmakla çarçur edecegine Personelinin tazminatlarini odesin..
  • Ayaslı cergi ödememek için mallarını başka bi şirketinin üstüne yapmış tabi fetöcü olacagi ortaya çıkar diye mal varlıgına devlet el koyar diye kaçıp gitmiş Adil öksüzü de bu kaçırmış diyolar bundan herşey beklenir
  • Bu magdur olan arkadaşlar Aldıgınız paralar hep Sbk kasasından cıktı Ayslı varken maaş mi alıyodunuz sanki
  • Şu yorumlara baktım da bütün yorumları Ayaslı yaptırmış sanki ulan ülkeyi mahfetti Ayaslı şimdide kaçıp gittin Fetönün yanına 6 ay sonraya satııgın ucak biletlerini kar gösterip ortadan kaybol sonra git yok bı Abd şirketi falan de olum sende kendini söyle önce fetönün adamı o kadar fetönün adamlarını taşıdın yurt dışına konuş Ayaslı
  • Havacılık sektöründe 450 kadar madur kimsenin tazminatını alamadığını haber hapabilseydiniz.!
  • Yalcin bey , insallah adalet yerini bulucak . Boyle kirli oyunlarla biseyler elde etmeye calisan insanlarinda sonunu hepberaber gorucez.
  • Halka hizmet olarak.dusunulseydi belkide olmazdi sadece para dusunulurse isler vahim.
  • Tazminatları vermemeye güzel de bahane oldu. Alın bir de buradan yakın :)
  • Şirketi parlatan,oyun yapan,çok varlıklıymış gibi göstermke için Türkiyenin büyük kluplerinden biriyle sponsorluk anlaşması yapan,sonra da utanmadan batmak üzere olan şirketi parlatıp satışa hazırlamak benim işim diyen yönetici hakkında bir soruşturma yokmu?

Borajet’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın, şirketin eski sahibi ABD’de yaşayan Türk işadamı Yalçın Ayaslı’nın sahte bilanço ile satıştan sonra 253 milyon TL borç çıkarıldığı iddiaları yargıya taşındı. 

Borajet Havayolları’nı satın alan işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın şirketin satışı sırasında usulsüzlük iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Davacı sıfatıyla savcılığa başvuran Bugaraj Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri ve işadamı Sezgin Baran Korkmaz, şüpheli Yalçın Ayaslı hakkında dolandırıcılık suçlamasında bulundu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen savcılık iddianamesinde, ilginç iddialar yer aldı. 29 Aralık 2016 tarihinde işadamı Yalçın Ayaslı ile Bugaraj Elektronik Ticaret Bilişim Hizmetleri arasında Borajet’in hisselerinin  borçlarıyla birlikte devralınması konusunda sözleşme yapıldığı,  şirketin kar etmesi halinde karın yüzde 25’inin Yalçın Ayaslı’ya verilmesi konusunda taraflar el sıkıştı. Şirketi devralan Bugaraj Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş tarafından devir sonrası yapılan incelemelerde, 29 Aralık’ta imzalanan sözleşmenin 28 Aralık tarihli mizandan farklılıklar içerdiği, 8 Mart 2017 tarihinde hazırlanan mizanda ise davacı aleyhine 253 milyon TL borç ortaya çıktığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan eski Mali İşler Başkanı Tolga Üzümcü’nün de iddiaları doğruladığı ve bunlara ek olarak uçakların donör olarak kullanıldığı, parçalarının eksik olduğunu ifade ettiği vurgulandı.
Savcılık iddianamesinde ayrıca, şüpheli sıfatıysa dosyaya giren Yalçın Ayaslı ve yönetim kurulu üyesi Zahide Üner’in muhasebe kayıtlarındaki belgelerde oynamalar yaparak şirketin gerçek borcunu düşük gösterdikleri, Ayaslı’nın da bu süreçte şahsi mal varlığını devretmek suretiyle mal kaçırdığı iddiası da yer aldı.
Hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak Boston Konsolosluğu aracılığıyla ifadesini göndermesinden sonra yakalama kararı kaldırılan Yalçın Ayaslı ve Zahide Üner savcılığın suçlamalarını reddetti.

AYASLI’DAN YENİ AÇIKLAMA

Turkish Coalition of America ve Turkish Cultural Foundation kurucusu işadamı Yalçın Ayaslı, Borajet’in satışı sonrasında yaşanan süreç ve Türkiye’de savcılığın hakkında çıkarılan dolandırıcılık iddiası ile ilgili bir açıklama yayınladı. 1968 yılından beri ABD’de yaşayan ve Amerika’daki Türk diasporası için yaptığı çalışmalarla bilinen Ayaslı, Borajet’i Bugaraj isimli şirkete hiçbir devir bedeli almaksızın ve hatta banka borçlarının tamamını ödemeyi üstlenerek devrettiğini kaydetti. 
Ayaslı’nın kamuoyuna açıklaması şu şekilde:

‘’Muhtelif medya kuruluşlarına verdiğim açıklamalardan da bilindiği üzere, Borajet yatırımımı, 2016 yılında şirketime ve adıma leke süren asılsız iddialar neticesinde içine düştüğü ekonomik sıkıntılardan kurtulması, çalışanlarının ve müşterilerinin mağdur olmamaları için ve faaliyetlerini sürdüreceği inancıyla 2016 yılı Aralık ayında devretmeye karar verdim.

2016 Aralık ayı sonunda Borajet’i, ekonomik zorluklar içindeki şirketleri satın alma ve yönetmede uzman bir girişimci olarak tarafıma tanıtılan, Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesindeki Bugaraj isimli şirkete hiçbir devir bedeli almaksızın ve hatta banka borçlarının tamamını ödemeyi üstlenerek devrettim. Ancak şirketi devrettikten sonra SBK Holding’in ABD’de haklarında muhtelif suçlardan dolayı yasal takipler bulunan bir grup tarafından finanse edildiğini öğrendim.

Devir sonrası, anlaşmanın amacına uygun olmayan davranış ve taleplere karşı direnmem nedeniyle, hakkımda öncelikle finans kurumları nezdinde karalama kampanyası başlatılmış, daha sonra SBK Holding’i finanse eden kişilerden Jacob Ortell Kingston’ın sahibi olduğu MEGA varlık isimli şirket üzerinden malvarlıklarım üzerinde haciz işlemleri yapılmıştır. Bunlardan netice alınamayınca, Bugaraj Şirketi tarafından şahsıma bir ticari dava açılmış ve yine malvarlıklarım üzerinde haciz uygulanmak istemiş ancak ticaret mahkemesinin bu isteği reddetmesi üzerine hakkımda birçok asılsız suçlamalarla savcılık nezdinde yasal süreçler başlatılmıştır”
 

Borajet'te hukuk savaşı sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

5 liraya bilet ~ 7 yıl önce
geçen sene 5 liraya adana'ya uçmuştuk. uçakta bir de tavuk wrap verince sinirimiz bozulmuştu. demek sbk reyizin cebinden yedik he :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Çalışan ~ 7 yıl önce
SBK parasini oraya buraya haber yaptirmakla çarçur edecegine Personelinin tazminatlarini odesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergi kaçıran ~ 7 yıl önce
Ayaslı cergi ödememek için mallarını başka bi şirketinin üstüne yapmış tabi fetöcü olacagi ortaya çıkar diye mal varlıgına devlet el koyar diye kaçıp gitmiş Adil öksüzü de bu kaçırmış diyolar bundan herşey beklenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayaslı üçkagıt peşinde ~ 7 yıl önce
Bu magdur olan arkadaşlar Aldıgınız paralar hep Sbk kasasından cıktı Ayslı varken maaş mi alıyodunuz sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Baya komiksin haa nerde yasiyosun acaba borajete calismadigun belli
Dolandırıcı Ayaslı ~ 7 yıl önce
Şu yorumlara baktım da bütün yorumları Ayaslı yaptırmış sanki ulan ülkeyi mahfetti Ayaslı şimdide kaçıp gittin Fetönün yanına 6 ay sonraya satııgın ucak biletlerini kar gösterip ortadan kaybol sonra git yok bı Abd şirketi falan de olum sende kendini söyle önce fetönün adamı o kadar fetönün adamlarını taşıdın yurt dışına konuş Ayaslı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Yaa sen baya baya sbk holding calisanisin cok atma bilmiyon atma
Teşekkürler airpothaber ~ 7 yıl önce
Havacılık sektöründe 450 kadar madur kimsenin tazminatını alamadığını haber hapabilseydiniz.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brj ~ 7 yıl önce
Yalcin bey , insallah adalet yerini bulucak . Boyle kirli oyunlarla biseyler elde etmeye calisan insanlarinda sonunu hepberaber gorucez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 7 yıl önce
Halka hizmet olarak.dusunulseydi belkide olmazdi sadece para dusunulurse isler vahim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 7 yıl önce
Tazminatları vermemeye güzel de bahane oldu. Alın bir de buradan yakın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FA ~ 7 yıl önce
Şirketi parlatan,oyun yapan,çok varlıklıymış gibi göstermke için Türkiyenin büyük kluplerinden biriyle sponsorluk anlaşması yapan,sonra da utanmadan batmak üzere olan şirketi parlatıp satışa hazırlamak benim işim diyen yönetici hakkında bir soruşturma yokmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dimi ama ~ 7 yıl önce
Madem sbk ile ayaslının ardından iş tutacaktın,bari bu gazetelerin iddanamelerin birinde adın geçseydi. Daha az şüphe çekerdi. Finans müdürünün adı var genel müdürün adı yok. Yersen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000