31 Ekim 2017, Salı 12:37:03

Afa eğitim uçağı sert iniş yaptı

Afa Uçuş Okulu'na ait eğitim uçağı sert iniş yaptı, öğrenci pilot yaralandı.
  • Ne 11 i ya yaz da yaz laf olsun diye yaz nerden biliyorsun da 11 kt ne kadar garipsiniz .İnşallah olmaz bir daha üzücü durum.Limit dışı uçurmazlar.Nöbetçi öğretmeni yok mu ne yapmış veya hoca önemli olan bu indirmeselerdi hayret ya
  • öncelikle AFA'YA ve öğrenciye büyük geçmiş olsun, Top Air'i öven öğrenciye bir iki lafım var, piyasanın en kötü okulu bana göre, çok olumsuz yorumlar ve mevcut öğrencilerin gün be gün azaldığını ve yeni okul arayışları olduğunuda vurgulamak lazım, çalışanların iç huzuru olmayan yönetimin kendi içinde düzensizlikler ve anlaşmazlıkları, Hamid Reza Efendinin artık GM değilde Eğitim Müdürlüğüne "indirilmiş" olması, Hocalarına gelince SHGM bu konularda daha fazla parmak basması gerekiyor....
  • Geçenlerde kaza yapmış başka bir öğrenciyi sorgulamadan eleştirirken kimse bu kadar düşünceli değildi. Yapılan habere tepkim daha büyük haberin her ayrıntısında öğrencinin kadın olduğu vurgulanırken öğrencinin fotoğrafı boy boy reklam yapılırken bu kazada neden sadece bir uçak fotoğrafı var ya da neden erkek öğrenci adayı diye belirtilmiyor.
  • Kulenin verdigi son ruzgar 11kt nesi limit disi? Bu ruzgarda da ucamayacaksa biraksin bu isi. Suna bir aciklik getirelim, ILK YALNIZI degil ogrencinin. Afa fabrikasyon gibi ogrenci aldigi icin, ucamayanlari da iteleyerek " sundan tip parasi da alalim" mantiginda oldugunda defalarca refresh almis insanlar bile ucuyorlar. Bir ucus okulu icin 6 ay icinde 2 kaza olmasi Afa'nin hangi kalitede ogrenci yetistirdigini gosteriyor. Yonetim para basmak icin kaliteyi dusurmeye devam etsin, insallah daha fazla kaza kirim olmaz.
  • Öncelikle Afa ve havacılık camiasına ve Emre arkadaşıma Geçmiş olsun , Allahtan acil şifalar diliyorum. Tez vakitte iyileşmen dileğiyle kardeşim. DA-20 AFM limitlerine göre xwind limiti 20 kt , Tail wind 5kt’ tır; fakat okul bunu limitlemiş ve max. Xwind limitini 15kt’a indirmiştir. yani metarda xwind 15 kt olduğunda uçuşlar kesilir( kesilmesi lazım...) Yani gelelim Asıl soruna ! ASLA çözülemeyen ama çözülmesi ACIL olan Hoca-Öğrenci ilişkisine. Bazı hocalarımız vardı zamanında , neyseki gitmiş; ama eminim bir kaç hoca daha kalmıştır. Duyumlar almaya devam ediyoruz. Yerde limit dışı olmasına rağmen, sırf uçak yerde kalmasın diye uçmaya zorlamalar, “uç birşey olmaz” “Alış bunlara koçum, sen pilotsun “ diyerek gazlamalar. Sonra havaya çıktığımızda şirket hattında havanın kötü olduğunu hocamıza bildirdiğimizde... “ sen pilotsun senin kararın “ diye cevap alıyorduk. Yerde belirtmemize rağmen zorla beni çıkart, havaya çıktığımızda, pilot kararı de. Ne güzel! Yani bi sorun olduğunda üzerinden sorumluluğu atıyor beyfendi. bizim zamanımızda xwind limiti dahada düşüktü. Eğitim kalitesi daha yüksekti. Şimdi ticarethane olduğu için heryer. Buna diğer uçuş okullarıda dahil Ayjet, Er-Ah... İnsan önemi gittikçe azaldı. Bizler AFA da bir facia yaşanmasını beklioduk zaten; ama o facia bu değil daha büyükleride yaşancak böyle giderse. Bıde THY gruplarına gösterdiğiniz değeri ASIL öğrencilerinizede gösterirseniz daha iyi olur. Üvey evlat gibiydik gerçek afalılar. Acaba bu arkadaş Afa değilde Afa içerisinde THY AKADEMI öğrencisi olsaydı ne olurdu acaba diyerek kendime bu soruyu sormaktan alı koyamıyorum?
  • Kaza neden oldu bilemiyoruz ama, başarısız öğrenciyi taşıma diye bir şey var okullarda. Parayı vereni mike mike mezun ediyorlar istersen kolların olmasın o derece. Buda böyle rüzgarlı havalarda zincirin kırılmasına sebep oluyor. Hoca kalitesinde düşüş var, öğrenci kalitesinde düşüş var, böyle rüzgarlı havalarda da okuldan kimse uçmayın diyemiyor.Biz ne babası dedesi pilot arkadaşlar gördük şirketin çaycısı bile olamayacak, sağlıktan geçemeyecek ama çevreyle oluyor. Da20 tipi uçak sadece yakıt ekonomisi üzerine kurulu iki kişilik bir eğitim uçağı. İçine oturduğunuzda önünüzü görmeniz için abartmıyorum 185-190 boyunuz olması lazım. O kadar rezalet bir koltuğu var. Aynı aprondaki cessna 172 ler da20 nin 2 katı büyüklükte ve içi geniş.
  • Allah beterinden korumus . Acil sifa dilerim.
  • Tüm uçuş okullarından, öğrenci pilotların sosyal medya hesaplarına bir göz atmalarını istiyorum. Yorumların en altında bu konuda bir yorum var ve çok tepki almış. Özçekim yapan solo uçuştaki öğrenci pilot resimlerini görünce, havacı yapmak istediğiniz insanların kuralları nasıl ezdiğini göreceksiniz. Line eğitimindeki eğitim pilotunun, safety pilot'tan inişini çekmesini istediği; nezaket gösterip "hocamla beraber" diye TRI'da işin içine dahil etmeye çalıştığı bir dünyada yaşıyoruz. Fırçayı yediğinde de akıllanmayıp, bir sonraki uçuşta aynı talepte bulunması, şuursuzluk değil; eğitimsizlik, bilinçsel zekanın olmaması, havacılık nosyonunun olmaması, kısaca beyinsizlik olarak nitelendirilmelidir. Bu ortamda, SHGM tecrübe ile ilgili olan Kaptan olma kıstaslarını kaldırmış. Buyrun cenaze namazına dedikleri hikaye bu olsa gerek... Yorumcuların Uçuş Öğretmenlerinin standartlarına söyledikleri bence yanlış. Elbette sorumlulukları var. Ancak kazayı, "uçabildiğini zanneden" öğrenci pilot yapmış.
  • Doğrucu davut başlıklı yorumumu yayınlamadığına ya da yayınlıyamadığına göre senin haberciliğinle ilgili sıkıntın var editör.Yorum yayınlayamayan ahkam kesmesin,millete ders vermeye kalkmasın.
  • Çok geçmiş olsun...

Çorlu'da eğitim uçuşu sırasında Afa Uçuş Okulu'na ait uçak sert iniş yaptı. 

Airporthaber'e gelen bilgilere göre, uçakta bulunan öğrenci pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Kazanın, Emre Durmazpınar isimli öğrencinin yalnız uçuşu sırasında gerçekleştiği ve pilot adayının vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu kaydedildi.

©AirportHaber

Afa eğitim uçağı sert iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

X ~ 6 yıl önce
Ne 11 i ya yaz da yaz laf olsun diye yaz nerden biliyorsun da 11 kt ne kadar garipsiniz .İnşallah olmaz bir daha üzücü durum.Limit dışı uçurmazlar.Nöbetçi öğretmeni yok mu ne yapmış veya hoca önemli olan bu indirmeselerdi hayret ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
öncelikle AFA'YA ve öğrenciye büyük geçmiş olsun, Top Air'i öven öğrenciye bir iki lafım var, piyasanın en kötü okulu bana göre, çok olumsuz yorumlar ve mevcut öğrencilerin gün be gün azaldığını ve yeni okul arayışları olduğunuda vurgulamak lazım, çalışanların iç huzuru olmayan yönetimin kendi içinde düzensizlikler ve anlaşmazlıkları, Hamid Reza Efendinin artık GM değilde Eğitim Müdürlüğüne "indirilmiş" olması, Hocalarına gelince SHGM bu konularda daha fazla parmak basması gerekiyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Geçenlerde kaza yapmış başka bir öğrenciyi sorgulamadan eleştirirken kimse bu kadar düşünceli değildi. Yapılan habere tepkim daha büyük haberin her ayrıntısında öğrencinin kadın olduğu vurgulanırken öğrencinin fotoğrafı boy boy reklam yapılırken bu kazada neden sadece bir uçak fotoğrafı var ya da neden erkek öğrenci adayı diye belirtilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öörenci ~ 6 yıl önce
Kulenin verdigi son ruzgar 11kt nesi limit disi? Bu ruzgarda da ucamayacaksa biraksin bu isi. Suna bir aciklik getirelim, ILK YALNIZI degil ogrencinin. Afa fabrikasyon gibi ogrenci aldigi icin, ucamayanlari da iteleyerek " sundan tip parasi da alalim" mantiginda oldugunda defalarca refresh almis insanlar bile ucuyorlar. Bir ucus okulu icin 6 ay icinde 2 kaza olmasi Afa'nin hangi kalitede ogrenci yetistirdigini gosteriyor. Yonetim para basmak icin kaliteyi dusurmeye devam etsin, insallah daha fazla kaza kirim olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFA AA ~ 6 yıl önce
Öncelikle Afa ve havacılık camiasına ve Emre arkadaşıma Geçmiş olsun , Allahtan acil şifalar diliyorum. Tez vakitte iyileşmen dileğiyle kardeşim. DA-20 AFM limitlerine göre xwind limiti 20 kt , Tail wind 5kt’ tır; fakat okul bunu limitlemiş ve max. Xwind limitini 15kt’a indirmiştir. yani metarda xwind 15 kt olduğunda uçuşlar kesilir( kesilmesi lazım...) Yani gelelim Asıl soruna ! ASLA çözülemeyen ama çözülmesi ACIL olan Hoca-Öğrenci ilişkisine. Bazı hocalarımız vardı zamanında , neyseki gitmiş; ama eminim bir kaç hoca daha kalmıştır. Duyumlar almaya devam ediyoruz. Yerde limit dışı olmasına rağmen, sırf uçak yerde kalmasın diye uçmaya zorlamalar, “uç birşey olmaz” “Alış bunlara koçum, sen pilotsun “ diyerek gazlamalar. Sonra havaya çıktığımızda şirket hattında havanın kötü olduğunu hocamıza bildirdiğimizde... “ sen pilotsun senin kararın “ diye cevap alıyorduk. Yerde belirtmemize rağmen zorla beni çıkart, havaya çıktığımızda, pilot kararı de. Ne güzel! Yani bi sorun olduğunda üzerinden sorumluluğu atıyor beyfendi. bizim zamanımızda xwind limiti dahada düşüktü. Eğitim kalitesi daha yüksekti. Şimdi ticarethane olduğu için heryer. Buna diğer uçuş okullarıda dahil Ayjet, Er-Ah... İnsan önemi gittikçe azaldı. Bizler AFA da bir facia yaşanmasını beklioduk zaten; ama o facia bu değil daha büyükleride yaşancak böyle giderse. Bıde THY gruplarına gösterdiğiniz değeri ASIL öğrencilerinizede gösterirseniz daha iyi olur. Üvey evlat gibiydik gerçek afalılar. Acaba bu arkadaş Afa değilde Afa içerisinde THY AKADEMI öğrencisi olsaydı ne olurdu acaba diyerek kendime bu soruyu sormaktan alı koyamıyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
al bendende o kadar ~ 6 yıl önce
Özellikle planlama shgm tarafından çok iyi incelenmeli. Verimsizlik hat safhada. Yaşlı ve kötü hocalardan bazıları hala duruyor. Bu hocalar öğrencilere psikolojik baskı yaparak stres ortamı yaratıyor. Kardeşim git evinde eşine çocuğuna patla. adam 70 yaşına gelmiş hala uçuruyorlar. Bu adamlarla yaptığım tek uçuştan verim alamadım. Planlamaya söylüyorsun dinlenmiyor. Bu olayların merkezi bence planlama.Bu iş şahıstan alınmalı ve ekibe verilmeli.Kötü hocaları burada neden tutuyorsunuz.Hocayı şikayet ediyorsun sonuç yok. Bu kadar korkak olmayın yoksa olan birgün olan öğrenciye olacak. Haberlere çıkmadı fakat yakın zamanda bir arkadaş sert inişle pist dışına çıkıyor, pervane vuruyor ve tekrar havalanıyor. Ön dikme motora yapışmıştı. Ön dikmeyi o hale getirecek yetenekte öğrenciyi alıyorlar. Hocalar bazı öğrencilerle ne kadar ilgilenirse ilgilensin adamlar çok kalitesiz ve yeteneksiz. 2 yılda 2 uçak kırıma uğradı 1 uçak hasarlı. Ayjetin kullandığı pisti kullansak öğrencilerin 3-1 göle uçar
Al benden de derken ~ 6 yıl önce
Hocanın değil de, öğrencinin kalitesine değinmeniz doğru bir seçim. Hoca, bilgisi, tecrübesi, hem uçuş, hem de öğretme yeteneği ile uçuş öğretmeni olarak seçilmiştir. Ancak, öğrenciyi parası olanlardan seçip; sağlık, yetenek, duygusal zeka, psiko motor beceri ve uygunluk (v.b.) yönlerini pas geçerseniz hem mesleğinize, hem ülkenize, hem de kul hakkı yemek yönüyle dininize ihanet etmiş olursunuz. Eleminasyon şart. Çok pilot olmak istiyorsa, çalışmalı ve başarmalı. Yeşillerle değil.
Öğrenci-Öğretmen ~ 6 yıl önce
Kaza neden oldu bilemiyoruz ama, başarısız öğrenciyi taşıma diye bir şey var okullarda. Parayı vereni mike mike mezun ediyorlar istersen kolların olmasın o derece. Buda böyle rüzgarlı havalarda zincirin kırılmasına sebep oluyor. Hoca kalitesinde düşüş var, öğrenci kalitesinde düşüş var, böyle rüzgarlı havalarda da okuldan kimse uçmayın diyemiyor.Biz ne babası dedesi pilot arkadaşlar gördük şirketin çaycısı bile olamayacak, sağlıktan geçemeyecek ama çevreyle oluyor. Da20 tipi uçak sadece yakıt ekonomisi üzerine kurulu iki kişilik bir eğitim uçağı. İçine oturduğunuzda önünüzü görmeniz için abartmıyorum 185-190 boyunuz olması lazım. O kadar rezalet bir koltuğu var. Aynı aprondaki cessna 172 ler da20 nin 2 katı büyüklükte ve içi geniş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DA-20 ~ 6 yıl önce
Çok tipte uçtum ama da20 ile eğitim olmaz
Egitim.. ~ 6 yıl önce
Allah beterinden korumus . Acil sifa dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Tüm uçuş okullarından, öğrenci pilotların sosyal medya hesaplarına bir göz atmalarını istiyorum. Yorumların en altında bu konuda bir yorum var ve çok tepki almış. Özçekim yapan solo uçuştaki öğrenci pilot resimlerini görünce, havacı yapmak istediğiniz insanların kuralları nasıl ezdiğini göreceksiniz. Line eğitimindeki eğitim pilotunun, safety pilot'tan inişini çekmesini istediği; nezaket gösterip "hocamla beraber" diye TRI'da işin içine dahil etmeye çalıştığı bir dünyada yaşıyoruz. Fırçayı yediğinde de akıllanmayıp, bir sonraki uçuşta aynı talepte bulunması, şuursuzluk değil; eğitimsizlik, bilinçsel zekanın olmaması, havacılık nosyonunun olmaması, kısaca beyinsizlik olarak nitelendirilmelidir. Bu ortamda, SHGM tecrübe ile ilgili olan Kaptan olma kıstaslarını kaldırmış. Buyrun cenaze namazına dedikleri hikaye bu olsa gerek... Yorumcuların Uçuş Öğretmenlerinin standartlarına söyledikleri bence yanlış. Elbette sorumlulukları var. Ancak kazayı, "uçabildiğini zanneden" öğrenci pilot yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
al işte ~ 6 yıl önce
Güvenlik anlayışını fotoğraf çekmekten ibaret sanan biri daha. Tamam sen fotoğraf çekme sıkıcı hayatına devam et.
Doğrucu davut ~ 6 yıl önce
Doğrucu davut başlıklı yorumumu yayınlamadığına ya da yayınlıyamadığına göre senin haberciliğinle ilgili sıkıntın var editör.Yorum yayınlayamayan ahkam kesmesin,millete ders vermeye kalkmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azores High ~ 6 yıl önce
Çok geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000