22 Mart 2018, Perşembe 13:00:49

3. Havalimanı adım adım açılışa hazırlanıyor...

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışına 7 ay gibi bir süre kaldı. Havalimanının hizmete hazır hale getirilmesi için çalışmalar aralıksız devam ederken, AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık terminalin son halini gözlemlemek üzere inşaat alanını gezdi.
  • sırf ego icin yetistirmek mantıksız. 2 yıl daha ver altyapıyı yolları yerlesımı ulasımı hallet ondan sonra aç.
  • bi kadar sistemsizlik icinde ucaklar kaza yapmazsa iyidir. birileri kurban gittikten faice yasadiktan sonra hic onemi yok. aceleye gerek yoktu hersey duzene oturmaliydi. hersey bitse hazir olsa bile yolcular icin kalitesiz bir yol ve bolge olmasina ragmen daha hazir degilken ekstra bir iskence.calisanlar heba olacak
  • Haklı endişelerini dile getiren insanları vatan haini diye yaftalayan katıksız,has,hakiki vatan hainleri sözüm sizlere. Algılmada güçlük çektiğiniz için mi insanların sinirlerini hoplatan yorumlar yapıyorsunuz yoksa yalakalık yapma arzunuz her bir şeyin üstünde olduğundan mı böyle şeyler yazıyorsunuz bilemiyorum.Acele edilirse felaket olur diyen insanlar ya pilot,ya kontrolör ya da Ekip Planlamada,orerasyonda falan çalışan insanlar.Yani işi bilen herkes acele edilirse ne tür zorluklar olabileceine dikkat çekmek için yırtınırken,dış kapının mandalları bu insanlara vatan haini diyor.Ne günlere kaldık.Ya sabır ! THY pilotu bile önce başka şirketler gitsin yazmış.(THY pilotu olduğunu varsayıyoruz yorumundan) Burdan bile durumun ciddiyetini,vehametini anlayamayan bu tiplerin yorumları faydasız ve okuyucu için vakit kaybı.Bu sözüm de size Sayın Editör !
  • BURAYA EN GÜZEL YAKIŞAN YER HİZMETİ VEREN ŞİRKET " PEGASUS" OLUR...
  • Abi bu ne ya ? İnşaat aynen duruyor ? Neden açmak için uğraşıyorlar anlayamadım
  • Ben adını merak ediyorum.Ve adının Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmasını bekliyorum.Madem ki Yeşilköy kapanıyor.Atatürk Havaalanı kalkıyor.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Atatürk ismi yakışır.
  • Metronun olmaması bu havalimanını atıl hale getirecek ve insanlar SAW a akın edecek. Bekleyin bir iki sene daha ne aceleniz var. Fotoğraflardan bile açılması mümkün gözükmüyor. Ama korku var tabii.
  • Kalite iyice dusecek, eksik gedik belli olmada teslim alinacak, sistemlerin entegrasyonu cozumu yillarca zaman alacak kangrene donecek demektir, Yazik
  • Kabin ve Kokpit ekiplerinin işi sadece uçmak değil.Bu insanların aileleri var. Çocukların okulları var... Bölgeye yakın hastane yok. METROLAR heryere çalışmıyor. Herkesin daire kiralama yada ev alma imkanıda o an için olmayabilir. ?????
  • 1. Acelemiz nedir? 2. Acele edip dunyaya rezil mi olmak istiyoruz? 3. ikram firmalari ne zaman gececek? 4. sats TK isi ne zaman resmilesecek 5. Yesilkoyden paket servisi saka degil :)

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışına 7 ay gibi bir süre kaldı. Havalimanının hizmete hazır hale getirilmesi için çalışmalar aralıksız devam ederken, AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık terminalin son halini gözlemlemek üzere inşaat alanını gezdi.

Türkiye’nin alternatifsiz tek övünç kaynağı üçüncü havalimanının açılışına sayılı aylar kala bir yandan kusursuz bir açılış için hazırlıklara başlarken, diğer yandan da havalimanının hizmete hazır hale getirilmesi için çalışmalar 7/24 esasına göre devam ediyor.

Havalimanındaki çalışmalarla ilgili bilgi almak üzere üçüncü havalimanını ziyaret eden AirportHaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık, İGA İnşaat CEO’su Yusuf Akçayoğlu’ndan son durum ile ilgili bilgi aldı.

İGA İnşaat CEO’su Yusuf Akçayoğlu üçüncü havalimanı ile ilgili “Bir havalimanının açılabilmesi için gerekli her türlü alt yapıyı, üst yapıyı hazır hale getirmiş olacağız. Tüm planlarımızı 29 Ekim’de eksiksiz şekilde tamamlamak üzere yaptık” şeklinde özetledi.



Airporthaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın yaptığı gözleme göre; üçüncü havalimanı 29 Ekim’de şu şekilde açılır:

- Havalimanı bağlantı yolları tamamlanmamasına rağmen zor koşullara rağmen havalimanını kullanacak yolcular kendi imkanları ile havalimanına ulaşabilir.
- Raylı sistem bir an önce hizmete girmezse yolcular uzun süre zorluk çekebilir.
- Yolcular havalimanına bir şekilde ulaştıktan sonra güvenlikten geçip, bilet işlemlerini yapıp uçağa binip uçabilir. Ancak, yeme-içme, alış-veriş gibi imkanlar zamana sarkar. Bu durum havalimanının açılışına engel değil.
- Yolcu köprüleri Mayıs ayı sonu itibari ile tamamlanmış olacak, bu açıdan sorun görünmüyor.
- İkinci pist bitti-bitecek ışıklandırma çalışmaları yapılıyor.
- Kule bitti, içinde teknik donanım çalışmaları devam ediyor.
- Havalimanının çevre emniyeti ve iç emniyeti için çalışmalar hızla devam ediyor.
- Sadece çevre yolu değil özellikle Arnavutköy ilçesi üzerinden ulaşım sağlayacak olan yolcuların trafik sıkışıklığına maruz kalacağı görülüyor. Bu sebeple Arnavutköy ilçesi çevresinden yeni yol yapılması şart.
- TGS, Havaş, Çelebi gibi şirketlerin şimdilik bina, konaklama gibi hiçbir faaliyeti yok.
- MRO şirketlerinden sadece Onur Air’in girişimi oldu başka bir çalışma yok.

AirportHaber.com ÖZEL















3. Havalimanı adım adım açılışa hazırlanıyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (114)

hayrullah ~ 6 yıl önce
sırf ego icin yetistirmek mantıksız. 2 yıl daha ver altyapıyı yolları yerlesımı ulasımı hallet ondan sonra aç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucus emniyeti ~ 6 yıl önce
bi kadar sistemsizlik icinde ucaklar kaza yapmazsa iyidir. birileri kurban gittikten faice yasadiktan sonra hic onemi yok. aceleye gerek yoktu hersey duzene oturmaliydi. hersey bitse hazir olsa bile yolcular icin kalitesiz bir yol ve bolge olmasina ragmen daha hazir degilken ekstra bir iskence.calisanlar heba olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 6 yıl önce
Haklı endişelerini dile getiren insanları vatan haini diye yaftalayan katıksız,has,hakiki vatan hainleri sözüm sizlere. Algılmada güçlük çektiğiniz için mi insanların sinirlerini hoplatan yorumlar yapıyorsunuz yoksa yalakalık yapma arzunuz her bir şeyin üstünde olduğundan mı böyle şeyler yazıyorsunuz bilemiyorum.Acele edilirse felaket olur diyen insanlar ya pilot,ya kontrolör ya da Ekip Planlamada,orerasyonda falan çalışan insanlar.Yani işi bilen herkes acele edilirse ne tür zorluklar olabileceine dikkat çekmek için yırtınırken,dış kapının mandalları bu insanlara vatan haini diyor.Ne günlere kaldık.Ya sabır ! THY pilotu bile önce başka şirketler gitsin yazmış.(THY pilotu olduğunu varsayıyoruz yorumundan) Burdan bile durumun ciddiyetini,vehametini anlayamayan bu tiplerin yorumları faydasız ve okuyucu için vakit kaybı.Bu sözüm de size Sayın Editör !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
BURAYA EN GÜZEL YAKIŞAN YER HİZMETİ VEREN ŞİRKET " PEGASUS" OLUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne ~ 6 yıl önce
Abi bu ne ya ? İnşaat aynen duruyor ? Neden açmak için uğraşıyorlar anlayamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.Havalimanı ~ 6 yıl önce
Ben adını merak ediyorum.Ve adının Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmasını bekliyorum.Madem ki Yeşilköy kapanıyor.Atatürk Havaalanı kalkıyor.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Atatürk ismi yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İST Açık kal. ~ 6 yıl önce
Atatürk Havalimanı yine aynı isimle havalimanı olarak kalıyor ama operatif değil,sadece vip ve busines jetler için ve eğitim okulu için...Genel Havacılık.
Metro ~ 6 yıl önce
Metronun olmaması bu havalimanını atıl hale getirecek ve insanlar SAW a akın edecek. Bekleyin bir iki sene daha ne aceleniz var. Fotoğraflardan bile açılması mümkün gözükmüyor. Ama korku var tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isler hizlanirsa ~ 6 yıl önce
Kalite iyice dusecek, eksik gedik belli olmada teslim alinacak, sistemlerin entegrasyonu cozumu yillarca zaman alacak kangrene donecek demektir, Yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ve Kokpit ~ 6 yıl önce
Kabin ve Kokpit ekiplerinin işi sadece uçmak değil.Bu insanların aileleri var. Çocukların okulları var... Bölgeye yakın hastane yok. METROLAR heryere çalışmıyor. Herkesin daire kiralama yada ev alma imkanıda o an için olmayabilir. ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wowww! ~ 6 yıl önce
1. Acelemiz nedir? 2. Acele edip dunyaya rezil mi olmak istiyoruz? 3. ikram firmalari ne zaman gececek? 4. sats TK isi ne zaman resmilesecek 5. Yesilkoyden paket servisi saka degil :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000