30 Mart 2012, Cuma 08:38:02

VE O YOLCU ORTAYA ÇIKTI...

Aydın'da uçuşa açılması merakla beklenen Çıldır Havaalanı'ndan 1956 yılında kalkan ilk uçağın ilk yolcusu ortaya çıktı...
  • Hadi bakalim Barki bey...Kanadada pervaneli ucaklarlar her yere ucuyorsun, belki Turkiyedede ucma firsatin olur.
O gün 6 yaşında olan ve artık Kanada'da yaşayan Beste Örstan Barki (62), Devlet Hava Meydanları'nın işletme hakkı ihalesine çıkacağı Çıldır Havaalanı ilgili tüm süreci internet üzerinden takip ettiğini, Aydınlıların bu fırsatı kaçırmayıp tek vücut olması gerektiğini söyledi.

Aydınlıları 1956 yılından bu yana sivil uçuşlara açılması beklenen Çıldır Havaalanı'nın heyecanı sardı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün havaalanını işletme hakkını vereceği ihaleden önce Aydınlılara havaalanın ilk yolcusundan mesaj geldi. Çıldır Havaalanı'nın sivil uçuşlara açıldığı 1956 yılında kalkış yapan ilk uçağın ilk yolcusu olan Beste Örstan Barki, birlik beraberlik mesajı verdi. O gün henüz 6 yaşında olan ve şu an Kanada'da yaşayan Barki, Yeni Asır'a açıklamalarda bulundu. Barki, yapılacak ihalede Çıldır Havaalanı'nın sadece işletme hakkının verileceğini vurgulayarak Aydınlıların süreci yakından takip etmesini istedi.
 
ÇOK HEYECANLANDI
 
Aydın-İstanbul uçağının 6 yolcusundan biri olan Barki, tarihi günü şöyle anlattı: "1956 yılında 6 yaşındaydım. DC-3 tipi yolcu uçağıyla ilk uçak yolculuğumu yapacaktım. Uçak gürültülü ve sarsıntılıydı. Uçağın pervaneli motorları çok gürültü çıkarıp yavaşça havalanıp beyaz mavi renklerin arasında süzülmüştü. Ara sıra hava boşluğuna denk geliyorduk ve düşmekten çok korkmuştum. Bununla da bitmedi. İnişte kulaklarımın hiç duymadığını fark ettim."
 
Barki, 55 yıl önce yapılan bu uçuşa Aydın'ın her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğunu, Çıldır'ın yeniden uçuşlara açılmasıyla ilgili süreci internetten takip ettiğini ve bir Aydınlı olarak çok heyecanlandığını dile getirdi.
 
"İVME KAZANDIRIR"
 
Kendisinin de bir havacı olduğunu, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) Türkiye Daimi Temsilciliği'nde uzun yıllar çalıştığını aktaran Barki, Aydınlılara çağrıda bulundu. Barki, "9 Nisan'daki ihale öncesinde Çıldır Havaalanı'nın arazisini bağışlayan Mustafa Çıldır'ın ailesi, Aydın sevdalıları ve odaların tek vücut olduğunu göstermesi gerek. Bölgemizin ve kentimizin ticaret ve turizmine ivme kazandıracak bu haklı isteği vurgulamamız lazım. Aydın'ın hak ettiği havaalanına kavuşması için önlerinde bir fırsat var. Amerika'yı bir daha keşfetmeğe gerek yok. Aydınlıların tek yumruk olmasıyla Çıldır Havaalanı'nın 55 yıl önce olduğu gibi sivil uçuşları açılması artık kaçınılmaz. Ben Aydın'a geldiğimde uçakla inmek istiyorum" diye konuştu.
VE O YOLCU ORTAYA ÇIKTI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Hadi bakalim Barki bey...Kanadada pervaneli ucaklarlar her yere ucuyorsun, belki Turkiyedede ucma firsatin olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000