24 Temmuz 2008, Perşembe 17:28:51

Delta Airlines’tan “Rüya Uçuş”

Delta Airlines ve Siyahi Pilotlar Organizasyonu (OBAP) bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Rüya Uçuş”nu 150’den fazla öğrenciyi Houston’a uçurarak gerçekleştirdi.

Delta tarafından charter seferiyle kampa getirilen gençlerin çoğu hayatında ilk kez bir uçağa bindikleri için oldukça heyecanlıydı.

Delta Airlines’ın sponsor olduğu OBAP Havacılık Kariyer Eğitimi(ACE) Kampı havacılık alanında kariyer yapmayı hedefleyen 14-18 yaş arası gençlere hitap eden iki haftalık bir program. Gençlere öncelikle Delta Airlines’ın Houston’daki merkezinde kalifiye uçuş eğitmenleri tarafından havacılık tarihi, aerodinamik, meteoroloji, navigasyon ve uçuş simülatörü kumandası eğitimleri verilecek. 

Eğitimlerin bir bölümüne hava kuvvetlerinde görevli subaylar ve Nasa’da görevli astronotlar da katılarak, deneyimlerini öğrencilerle paylaşacaklar.

ACE kampının son haftasında katılımcılar ABD’deki havacılık merkezlerine günlük gezilerle öğrendiklerini pekiştirecek. Uzay bilim merkezleri, askeri hava istasyonları, ulusal müzeler gibi gezi adresleri her yıl değişiyor.

ACE Kampından mezun olan gençler arasından seçilenler “Flight Line”adı verilen 2’nci kademe eğitime katılmak için ertesi yıl tekrar davet edilecekler.  “Flight Line” öğrencilerin tek başına uçuş yapmasına izin verilen yoğun bir özel pilot eğitim programı.

Delta Airlines yetkilileri bir açıklama yaparak, sponsor oldukları bu özel kamp ile geleceğin havacılık profesyonellerine katkılarından duydukları kıvancı ifade ettiler.

Delta Airlines’tan “Rüya Uçuş”

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000