25 Eylül 2009, Cuma 09:00:52

SENDİKAYA BÜYÜK DARBE. SENDİKACILIK BİTİYOR MU?

AirportHaber 16 Nisan’da “BU KARAR HAVA-İŞ’İ ÜZECEK” başlığı ile verdiği haberde sendikacılık yasasının değişeceğini duyurmuştu...
  • Emek hak özgürlük diyen sendikalar yıllarını emeğini vermiş günü dolmamış personellerini gözlerinin yaşına ailesine bakmadan atıyor. sendikacılık paylaşmak demek değilmidir personellerine cuzi miktar maaşı çok görüp kendileri dünya kadar maaş alıyorlar.
  • beter olsun hava iş.zaten kavunları da emekli olcak yaşa getirdik.ben kaybettiklerimi saymayayım.lanet olsun atilay lanet olsun tayfana da acıkgöz avukatında.
  • Nedense bizim yöneticilerimiz herşeyi avrupa ile kıyaslıyorlar.Örneğin yakıtı,sigarayı,içkiyi,kiraları,cezaları vs...Ama maaşlara gelince Türkiye....Memura %2.5 +2.5 zam.Elektiriğe bir kerede % 10 zam.millet geçim derdinde büyüklerimiz geç..me derdinde.Hayırlı olsun millete devlete.
  • evet sendika nın faydalarını biri bana saysın ben eminimki bir elin 5 parmagını geçmez ama o sendika ağalarının sendikadan kendilerine gelen faydalarını sayarsak bırakın 1 eli elerimizle beraber ayak parmaklarımızı toplam olarak sayarsak anca bitiririz onun için lütfen egerki çalışanlarının geleceyini düşünüyosa bu sendika ağaları bırksınlar çünkü şimdiye kadar çalışanlardan kestikleri paralarla artık dolduracak yerleri kalmamıştır
  • SABIHA GOKCENDE YUZLERCE KISI ISSIZ KALDI BAYRAM ARIFESINDE SENDIKA ELINI ATTI OLAN OLDU,NE OLDU NE DEGISTI SENDIKA AGALARI KRAL GIBI YASIYOR,BIREYIN KENDINI GELSITIRMSINE EN BUYUK ENGEL SENDIKA,BIRDE MAASTAN KESINTI YAPIYORLAR KOMIK SACMA AMA GERCEK
  • Milletvekili, yüce divana gider. Sendika Ağaları ve de Belediye Başkanları'na hiç bir şey olmaz. Ne biçim düzen kurmuşsak. Yazıklar olsun.
  • "Bir elin nesi var? İki elin sesi var" Tek başına işverene karşı ne kadar güçlü olur birey? Sendikacılığımızda eksiklik varsa kimde suç? Sendikalılarda. Sendika yöneticileri seçimle iş başına gelir, GİDER. Ayrıca denetim kurumları da sendikaları denetler. Aynı yakınmaları, politikacılar ve ülkeyi yönetenler için de söyliyebiliriz. Onaları kim denetli şimdiye dek?
  • sendika gibi sendika olur hic degilse pembe sendikalar biter .
  • Sendikacılık Türkiye'de birçok sektör ve birçok konuda olduğu gibi malesef rant kapısı haline gelmiştir.Aidatlar yüksek olduğu gibi nereye harcandığı da belirsizdir.Bazı sendikaların yöneticileri ise neredeyse babadan oğula geçecek hale gelmiştir.Ayrıca bazı sendikalar örneğin tarım iş sendikasının Antalya'da oteli,yine haber iş'in kemer'de beş yıldızlı oteli neden yapılmıştır,çalışanlara ne gibi bir faydası vardır .Eminimki birçok üye bu yatırımlardan haberdar bile değildir.Bunlar yapılıp birileri sefa süreceğine aidat miktarları düşürülsün

Bugün Vatan Gazetesi aynı mahiyette bir haber yayınladı. Gülümhan Gülten imzalı haber, AirportHaber’in nasıl bir habercilik yaptığını ortaya koyuyor. İşte Vatan Gazetesi’nde bugün yer alan haber.

“Çalışma Bakanlığı, sendikacılık düzenini altüst edecek bir taslak hazırladı.

Konfederasyonların görüşü alınmadan hazırlanan taslağa göre, sendikaların aidat gelirleri kesilecek. Sendika başkanlarının maaşları en yüksek devlet memuru maaşının 2 katını geçemeyecek. Hükümetle pazarlığa oturabilen yetkili sendikaların yetkisi iptal edilecek. Düzenlemeler hayata geçerse birkaç sendika ayakta kalacak.

İktidar olduğu günden bu yana toplumun muhalif kesimlerine tepkisini açıkça gösteren hükümet, şimdi de Türkiye’de sendikacılık sistemini baştan aşağı değiştirmek üzere düğmeye bastı. Çalışma Bakanlığı, sendikacılıkta yeni bir dönem başlatacak yasal düzenlemelerle ilgili bir taslak hazırladı. Taslakta yer alan bazı önemli düzenlemeler de bu ayki Üçlü Danışma Kurulu toplantısında konfederasyon başkanlarına konu başlıkları slaytlarla anlatıldı. Ancak taslak, istemelerine rağmen konfederasyonlara verilmedi. Düzenlemelerin bu haliyle hayata geçmesi halinde sendikacılık sistemi tarih olacak.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in 2 Eylül’de gerçekleşen Üçlü Danışma Kurulu toplantısında genel hatlarıyla konfederasyon başkanlarına açıkladığı yeni taslak çalışması, sendikalarda şok etkisi yarattı. Masada bulunan Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Bakan Dinçer’e bu girişimle ilgili “Bu yaptığınız sosyal cinayet olur” derken, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, “İsyanın sonundayım” dedi.

Sendikaların genel başlıklarla öğrendikleri düzenlemelere tepki göstermesi üzerine Bakan Dinçer’in toplantıda net konuştuğu, “Bu düzenlemeler Meclis’e bir paket olarak götürülecek. Herkes konumunu korumakta ısrarcı bir tutum içinde olursa, insiyatifi kendimiz ele alırız. Böyle olmamasını temmenni ediyorum” dediği öğrenildi.

Türkiye’de çalışan işçilerin % 59.9’u sendikalı

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, Türkiye’de 5 milyon 398 bin 296 işçi çalışıyor. Çalışan işçi sayısının yüzde 59.88’i sendikalı. Bir başka deyişle 3 milyon 232 bin 279 işçi bir sendikaya bağlı. Türkiye, Tekstil, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) 338 bin 835 işçiyle en büyük sendika konumunda.

KONFEDERASYONLAR ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Hak-İş: Hükümet bunu yaparsa sosyal cinayet olur

Gelişmeyle ilgili VATAN’a bir değerlendirme yapan Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, “Bu sendikaları çökertecek bir adım. Gelirimizi elimizden alıyor, ’Aidatınızı elden toplayın’ diyor. Bu tüm gelirimizin elimizden alınması demek. Hükümet, sendikaların yetki konusunu, sendikal sistemi zayıflatmak için kullanıyor. Hükümet, hazırladığını yaparsa sosyal cinayet olur” dedi.

Uslu, şöyle devam etti: “Yetkili sendikayı belirleyecek sendikalı üye sayısını, Ocak’ta açıklayacak. Ocak’ta masaya oturabilecek yetkili sendika sayısı 2 ya da 3 tane kalacak. Bu artık sözün bittiği noktadır. Sendikalar bitirilecek.”

Disk: AB normlarını beklerken bu düzenleme çıktı

Üçlü Danışma Kurulu toplantısında yer alan ve taslağı slaytlarla izleyen başkanlardan biri olan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, tepkisini şöyle dile getirdi: “29 yıldır sendika yasalarını tartışıyoruz. ILO normları, AB örnekleri diyerek bize yasaları bu yıl değiştireceğiz, diyerek tartışmayı yıllardır gündemde tuttular. Bir ülkenin başbakanı çıkıp Belçika’da biz yasaları değiştirip AB normlarına çıkaracağız diyor. ILO normlarına uygun düzenlemelerle ilgili çalışırken, ortayı çıkarılan taslak bu. ‘Üye aidatlarını siz toplayın’ diyor. Bu denir ama bunu diyebilen ülkelerin sendikal haklarını da getirirsiniz o zaman.”

Türk-İş: Taslak henüz gelmedi, tartışılması yararsız

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun ise toplantıda para toplama işinin sendikalara bırakılmasına itiraz ettiği, taslağı beklediklerini ve incelemek istediklerini söyledikleri öğrenildi. Gelişmelerle ilgili görüşü sorulan Türk-İş Başkanı Kumlu, VATAN’a konuşmak istemedi. Basın danışmanı aracılığıyla VATAN’a bir not gönderen Kumlu, taslağın henüz kendilerine gönderilmediğini, taslağın son halini görmedikleri için ayrıntılı bir tartışmaya girmek istemediklerini belirterek, “Şu aşamada bu ayrıntılarla konunun tartışılmasında bir yarar görmüyorum” notunu iletti.”

VE İŞTE AIRPORTHABER’İN 16 NİSANDA YAYINLADIĞI HABER:

http://www.airporthaber.com/v3/readnews.php?newid=12929

SENDİKAYA BÜYÜK DARBE. SENDİKACILIK BİTİYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
Emek hak özgürlük diyen sendikalar yıllarını emeğini vermiş günü dolmamış personellerini gözlerinin yaşına ailesine bakmadan atıyor. sendikacılık paylaşmak demek değilmidir personellerine cuzi miktar maaşı çok görüp kendileri dünya kadar maaş alıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
beter olsun hava iş.zaten kavunları da emekli olcak yaşa getirdik.ben kaybettiklerimi saymayayım.lanet olsun atilay lanet olsun tayfana da acıkgöz avukatında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nedense bizim yöneticilerimiz herşeyi avrupa ile kıyaslıyorlar.Örneğin yakıtı,sigarayı,içkiyi,kiraları,cezaları vs...Ama maaşlara gelince Türkiye....Memura %2.5 +2.5 zam.Elektiriğe bir kerede % 10 zam.millet geçim derdinde büyüklerimiz geç..me derdinde.Hayırlı olsun millete devlete.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet sendika nın faydalarını biri bana saysın ben eminimki bir elin 5 parmagını geçmez ama o sendika ağalarının sendikadan kendilerine gelen faydalarını sayarsak bırakın 1 eli elerimizle beraber ayak parmaklarımızı toplam olarak sayarsak anca bitiririz onun için lütfen egerki çalışanlarının geleceyini düşünüyosa bu sendika ağaları bırksınlar çünkü şimdiye kadar çalışanlardan kestikleri paralarla artık dolduracak yerleri kalmamıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SABIHA GOKCENDE YUZLERCE KISI ISSIZ KALDI BAYRAM ARIFESINDE SENDIKA ELINI ATTI OLAN OLDU,NE OLDU NE DEGISTI SENDIKA AGALARI KRAL GIBI YASIYOR,BIREYIN KENDINI GELSITIRMSINE EN BUYUK ENGEL SENDIKA,BIRDE MAASTAN KESINTI YAPIYORLAR KOMIK SACMA AMA GERCEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Milletvekili, yüce divana gider. Sendika Ağaları ve de Belediye Başkanları'na hiç bir şey olmaz. Ne biçim düzen kurmuşsak. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Bir elin nesi var? İki elin sesi var" Tek başına işverene karşı ne kadar güçlü olur birey? Sendikacılığımızda eksiklik varsa kimde suç? Sendikalılarda. Sendika yöneticileri seçimle iş başına gelir, GİDER. Ayrıca denetim kurumları da sendikaları denetler. Aynı yakınmaları, politikacılar ve ülkeyi yönetenler için de söyliyebiliriz. Onaları kim denetli şimdiye dek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sendika gibi sendika olur hic degilse pembe sendikalar biter .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sendikacılık Türkiye'de birçok sektör ve birçok konuda olduğu gibi malesef rant kapısı haline gelmiştir.Aidatlar yüksek olduğu gibi nereye harcandığı da belirsizdir.Bazı sendikaların yöneticileri ise neredeyse babadan oğula geçecek hale gelmiştir.Ayrıca bazı sendikalar örneğin tarım iş sendikasının Antalya'da oteli,yine haber iş'in kemer'de beş yıldızlı oteli neden yapılmıştır,çalışanlara ne gibi bir faydası vardır .Eminimki birçok üye bu yatırımlardan haberdar bile değildir.Bunlar yapılıp birileri sefa süreceğine aidat miktarları düşürülsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000