05 Aralık 2014, Cuma 14:22:06

ATATÜRK HAVALİMANI MECLİS GÜNDEMİNDE

İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanının faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı’nın tarifeli seferlere kapatılacak olması Meclis gündemine taşındı.
  • CHP ye tüyolar: Kesinlikle bu sorular hükümeti düşürür. Atatürk havalimanının yıkılacağı söylenirken ortaya çıkacak olan sorunlardan biriside kuş sürüleridir. Bu kuş sürülerinin çarpacak yada intihar edecek uçak bulamaması durumunda ortaya çıkacak durum nasıl karşılancaktır. Bir başka soru doğal ortam canlıları olarak bilinen tilki, çakal, çaylak, porsuk gibi canlıların yıllık ölüm sayıları nedir, bundan sonra bu canlılar nerede ölecektir, Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesi söylenen yeni havalimanında bu sayıların öncekilerle karşılaştırıldığında durumu ne olarak öngörülmektedir? Başka ülkelerde havaalanlarına yakın orurum mahalleri tercih edilmezken bizim havaalanlarında gürültü manzaralı semtler revaçtadır. Yeni oluşacak durumda Florya, Yeşilköy, Ataköy gibi semtlerdeki bina fiyatlarının rayici ne olacaktır? Oralardaki rant kayıpları nasıl karşılanacaktır. Bunun yerini hangi semtler alacaktır...Daha bunun gibi birçok Riv riv riv riv riv....
  • Atatürk'ün adını yavaş yavaş silecek / ortadan kaldıracaklar
  • Yıkın gitsin..
  • Bence CHP üst yönetimi bir komisyon kursun ve milletvekillerinin, birilerinin yönlendirmesi ile saçma sapan önerge vermesini engellesin.
  • Chp yine laf olsun torba dolsun, muhalif olalım mantığıyla saçmalamış.. O halde Katar, Dubai, vb tüm diğer merkezlerdeki yeni havalimanlarına taşınıldığında öncekindeki "milyonlarca dolarlık getiri" nereye gidiyormuş.. biri söylesin şuna, dükkan kapatmıyoruz, 10 katı büyüğüne taşınıyoruz. Nereye gitcek, yenisine tabi.. Allahım şunlara akıl ver..
  • Bu CHP cidden adam olmaz. "Laf ola beri gele" soru önergesi
  • 3.havalimanın adı , rte verilmesi Atatürk havalimanın adını değiştirmekten başka bişey değildir.

İstanbul'da yapımı süren üçüncü havalimanının faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı’nın tarifeli seferlere kapatılacak olması Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bunun gerekçelerini sordu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cumhuriyet tarihinde ilk hava ulaşımının başladığı yer olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın, bugün “dünyanın en yoğun 18. Havalimanı” olduğunu anımsatan Çıray, 2013 rakamlarına göre havalimanın 34 milyonu dış hat olmak üzere yılda 51 milyon yolcu tarafından kullanıldığını vurguladı. Çıray, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

12 MİLYAR DOLARLIK HAVALİMANI

“Bugünkü değeri yaklaşık olarak 12 milyar dolar olarak tahmin edilen Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı doğru mudur? Havalimanının kapatılma gerekçeleri tam olarak nelerdir? Bu gerekçeler hangi resmi verilere dayanmaktadır? ‘Recep Tayyip Erdoğan’ adının verilmesi gündemde olan yeni havalimanı hizmete girdikten sonra Atatürk Havalimanı’nın atıl bir hale gelmemesi için hangi önlemler alınacaktır? Atatürk Havalimanı’nın yıl içinde on milyonlarca yerli ve yabancı yolcuyu ağırladığı hesaba alındığında kapatılması durumunda ortaya çıkacak milyarlarca dolarlık zarar için ne gibi önlemler alınacaktır?”

ATATÜRK HAVALİMANI MECLİS GÜNDEMİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

simply ~ 9 yıl önce
CHP ye tüyolar: Kesinlikle bu sorular hükümeti düşürür. Atatürk havalimanının yıkılacağı söylenirken ortaya çıkacak olan sorunlardan biriside kuş sürüleridir. Bu kuş sürülerinin çarpacak yada intihar edecek uçak bulamaması durumunda ortaya çıkacak durum nasıl karşılancaktır. Bir başka soru doğal ortam canlıları olarak bilinen tilki, çakal, çaylak, porsuk gibi canlıların yıllık ölüm sayıları nedir, bundan sonra bu canlılar nerede ölecektir, Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesi söylenen yeni havalimanında bu sayıların öncekilerle karşılaştırıldığında durumu ne olarak öngörülmektedir? Başka ülkelerde havaalanlarına yakın orurum mahalleri tercih edilmezken bizim havaalanlarında gürültü manzaralı semtler revaçtadır. Yeni oluşacak durumda Florya, Yeşilköy, Ataköy gibi semtlerdeki bina fiyatlarının rayici ne olacaktır? Oralardaki rant kayıpları nasıl karşılanacaktır. Bunun yerini hangi semtler alacaktır...Daha bunun gibi birçok Riv riv riv riv riv....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atatürk'ün adını yavaş yavaş silecek / ortadan kaldıracaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yıkın gitsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence CHP üst yönetimi bir komisyon kursun ve milletvekillerinin, birilerinin yönlendirmesi ile saçma sapan önerge vermesini engellesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Chp yine laf olsun torba dolsun, muhalif olalım mantığıyla saçmalamış.. O halde Katar, Dubai, vb tüm diğer merkezlerdeki yeni havalimanlarına taşınıldığında öncekindeki "milyonlarca dolarlık getiri" nereye gidiyormuş.. biri söylesin şuna, dükkan kapatmıyoruz, 10 katı büyüğüne taşınıyoruz. Nereye gitcek, yenisine tabi.. Allahım şunlara akıl ver..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 9 yıl önce
Bu CHP cidden adam olmaz. "Laf ola beri gele" soru önergesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 9 yıl önce
3.havalimanın adı , rte verilmesi Atatürk havalimanın adını değiştirmekten başka bişey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 9 yıl önce
yeni peygamberleri bunlar daha düne kadar fetullah hocaya tapıyordu simdi rte ye tapınıyorlar. bakalım sonları ne olacak . canakkalede sehit olan insanlarımızın kemikleri sızlıyor bu akıl yoksunları sayesınde yazıklar olsun.......

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000