03 Eylül 2009, Perşembe 07:51:57

Atatürk Havalimanı çifte rekor kırdı

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük sınır kapısı Atatürk Havalimanı, 16 Ağustos Pazar günü 904'e ulaşan uçak iniş-kalkış rakamıyla rekora imza attı.
  • meydan kapasitesi sadece pist sayısıyla ölçülmez. bu, kuşkusuz önemli bir bulgudur ancak pistlerin arasındaki uzaklık, birbirlerini kesip kesmedikleri, (aralarındaki açı) taksi yolları, park yerleri vb. bir çok kriter meydan kapasitesinin hesaplanmasında kullanılır. yoksa büyük havalimanlarının 6 aktif pist falan birden kullanmaları beklenirdi.
  • londra ile istanbulun parkyeri sayısı aynı mı arkadaşım yada paralel yaklaşma sırasında aynı mesafe ayırımı mı uygulanıyor sence ?
  • Londra'daki Heathrow havalimanında da 2 pist var ancak oradaki günlük ortalama iniş-kalkış sayısı 1400... haberiniz olsun...
  • Ne mutlu bir haber.Her iniş kalkış para demek tonlarca para.DHMI nin dolayısıyla devletin kasasına giren para demek. Hazır talep var iken beceriksizlikle kapasite bahane ederek daha fazla parayı reddetmek, gerekli iyileştirmeleri yapmayıp Avrupadaki benzerlerin kapasitesine ulaşmamak sizce nasıl değerlendirilmeli?

Aynı gün, 111 bin 30'a ulaşarak yolcu sayısı kategorisinde de rekor kırıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 16 Ağustos'taki iki rekorun küresel krize rağmen vatandaşların uçuştan vazgeçmediğinin en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Uçak trafiği ve yolcu sayısındaki rekorun aynı zamanda Atatürk Havalimanı'nda 'büyük sıkışıklık ve rötar var' diyenlere en güzel cevap niteliği taşıdığına dikkat çeken Birdal, "Atatürk Havalimanı'nda belirli saatlerde yoğunluk yaşandığı doğrudur. Ancak, bu sıkışıklığın devamlı olduğu ve giderilemediği doğru değildir. Yaşanan ekonomik krize rağmen halkımız uçakla seyahati tercih etmiş ve bir günde iki rekorun kırılmasını sağlamıştır." dedi.

Atatürk Havalimanı'nda, 2009 Temmuz'unda kalkış yapan uçak sayısı 161 bin 216 olarak gerçekleşti. Kaydedilen dış hat sefer sayısı 98 bin 555'e, iç hat sefer sayısı 62 bin 661'e ulaştı. Geçen yıla göre iç hat uçuşlarında yüzde 7,6'lık düşüş yaşanırken, dış hat sefer sayısında yüzde 7,5 büyüme görüldü. Uçak trafiğinin en yoğun görüldüğü ikinci havalimanı, Antalya oldu. Antalya İç Hatlar'da 15 bin 862, dış hatlarda 51 bin 359 ve toplamda 67 bin 221 sefer sayısıyla ikinci en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti. Antalya'yı 34 bin 433 sefer ile Ankara Esenboğa Havalimanı izledi. DHMİ verilerine göre, 2009 Temmuz sonu itibarıyla Türkiye'deki tüm havalimanı, havaalanı ve meydanlara gerçekleşen sefer sayısı yüzde 1,6'lık artışla 428 bin 430'a ulaştı. Türkiye'deki havalimanları arasında en az sefer gerçekleşen havaalanı Tokat oldu. 2009'da Tokat'a yalnızca 14 sefer yapıldı. (Zaman)

Atatürk Havalimanı çifte rekor kırdı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
meydan kapasitesi sadece pist sayısıyla ölçülmez. bu, kuşkusuz önemli bir bulgudur ancak pistlerin arasındaki uzaklık, birbirlerini kesip kesmedikleri, (aralarındaki açı) taksi yolları, park yerleri vb. bir çok kriter meydan kapasitesinin hesaplanmasında kullanılır. yoksa büyük havalimanlarının 6 aktif pist falan birden kullanmaları beklenirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
londra ile istanbulun parkyeri sayısı aynı mı arkadaşım yada paralel yaklaşma sırasında aynı mesafe ayırımı mı uygulanıyor sence ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Londra'daki Heathrow havalimanında da 2 pist var ancak oradaki günlük ortalama iniş-kalkış sayısı 1400... haberiniz olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne mutlu bir haber.Her iniş kalkış para demek tonlarca para.DHMI nin dolayısıyla devletin kasasına giren para demek. Hazır talep var iken beceriksizlikle kapasite bahane ederek daha fazla parayı reddetmek, gerekli iyileştirmeleri yapmayıp Avrupadaki benzerlerin kapasitesine ulaşmamak sizce nasıl değerlendirilmeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000