13 Mart 2012, Salı 15:36:17

AHL PİSTİ NEDEN NOTAMLANDI?

Atatürk Havalimanı 35R pisti kış koşulları nedeniyle meydana gelen bozulmaların tamiri amacıyla bugün notamlandı.
  • 35L İLE 35R ARASINDA SEFAKÖYDEKİ BİNALAR SEBEBİYLE KALKIŞ AĞIRLIĞI FARKI VARDIR.BU TAHDİT 35L PİSTİ İÇİNDİR.TAHDİTİN SEBEBİ HALKALI DEĞİL YANLIZCA 35L UZANTISINDA OLAN SEFAKÖY BİNALARIDIR.BAKINIZ TAKE-OFF ANALİZLERİNE VE BİR PİSTİN YAPIMINDA GEREKEN MANİA TEMİZLEME LİMİTLERİNE (ANNEXLERE ) 35L İÇİN KARAR VERİN.
  • 35L, 35R PİSTİNE GÖRE KALKIŞ AĞIRLIĞI KONUSUNDA TAHTİDLİ. HALKALI DAKİ YAPILANMA MANİA TEŞKİL EDİYOR. A330 UÇAĞI YAKLAŞIK 30 TON DAHA HAFİF KALKMAK ZORUNDA KALIYOR. A340 VE B777 Yİ SİZ DÜŞÜNÜN. THY İÇİN BÜYÜK KAYIP. HALKALI DAKİ YAPILANMA REVİZE EDİLMEDİĞİ İÇİN 17R PİSTİNEDE İNİŞ YAPILAMIYOR. YANİ PİST YAPILMIŞ AMA YAPILDIĞI GÜNDEN BERİ BİR UCUNA UÇAK İNEMİYOR. MİLLİ KAYIP.
  • notamın önce yayınlanması.. pist yuzeyinde meydana gelen kırılmalar veya göcmeler notamlanarak ivedilikle onarımı yapılır.. yani bir hafta bekleme şansı yoktur yuzeydeki hasarlı bölgenin.. her gun yuzlerce ucak kullanıyor pistleri nihayetinde.. kimsenin hayatı tehlikeye atılamaz...
  • PİST, KAPTAN RAPORU ÜZERİNE NOTAMLANDI. YENİ FARKEDİLEN BİRŞEY. KALKIŞ ÖNCESİ PİST BAŞINDA GÖÇME OLDUĞUNU RAPOR ETTİK. KONTROLLER NETİCESİNDE BUNA KARAR VERİLDİ.
  • 35 L ile 35 R arasında ne fark var ki ?
  • Senin gerçektende 12 yıl eğitim alman lazım, baksana iki satır yazıyı düzgün yazamamışsın bir de sonuna ilştirmişsin 4+4+4 diye anlamak imkansız neyi eleştiriyosun ne yazıyosun.
  • BU NOTAMINEDEN BIRGUN YADA BIRKAC GUN ONCESINDEN YAYINLAMAZLAR.. NOTAMLARA BAKIYORSUN BİR ŞEY YOK, FAKAT ÇALIŞMANIN YAPILAVAĞI SAATTE BİR NOTAM TAK 35R KAPANMIŞ.. KARDEŞİM BUNU NEDEN ÖNCE YAYINLAMZSIN.. 35L PİSTİ TAHDİTLİYOR. EE 17L KALKMAK İÇİNDE 1 SAAT BELTİYOSRUN.. BÖYLE HAVACILIK OLMAZ.. MADEM ÇALIŞMA YAPACASKIN.. EN 1 GÜMÖNCESİNDEN YAYINLAKI HAVAYOLU ŞŞİRKETLERİ ÖNLEMİNİ BUNA GÖRE ALSIN... TK NIN GENİŞ GÖVDELERİ35L TAHDİTLENİR... HAYIRLI İŞLER YANİ... DHMİ YETKİLİLERİNİ BU BAĞLAMDA DAHA DUYARLI OLMAYA DAVBET EDİYORUZ.. 4+4+4
Atatürk Havalimanı'nda bulunan 35 sağ pisti tamir amacıyla 4 saat süreyle kapatıldı.

DHMİ yetkililerin yaptığı açıklamada kış koşulları nedeniyle pistte meydana gelen ufak göçmelerin tamirinin yapılması amacıyla pistin 12:15 - 16:15 saatleri arasında kapatıldığını ve tamirin ardından pistte bulunan notamın kaldırılacağı belirtildi.

©AirportHaber.com

AHL PİSTİ NEDEN NOTAMLANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
35L İLE 35R ARASINDA SEFAKÖYDEKİ BİNALAR SEBEBİYLE KALKIŞ AĞIRLIĞI FARKI VARDIR.BU TAHDİT 35L PİSTİ İÇİNDİR.TAHDİTİN SEBEBİ HALKALI DEĞİL YANLIZCA 35L UZANTISINDA OLAN SEFAKÖY BİNALARIDIR.BAKINIZ TAKE-OFF ANALİZLERİNE VE BİR PİSTİN YAPIMINDA GEREKEN MANİA TEMİZLEME LİMİTLERİNE (ANNEXLERE ) 35L İÇİN KARAR VERİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
35L, 35R PİSTİNE GÖRE KALKIŞ AĞIRLIĞI KONUSUNDA TAHTİDLİ. HALKALI DAKİ YAPILANMA MANİA TEŞKİL EDİYOR. A330 UÇAĞI YAKLAŞIK 30 TON DAHA HAFİF KALKMAK ZORUNDA KALIYOR. A340 VE B777 Yİ SİZ DÜŞÜNÜN. THY İÇİN BÜYÜK KAYIP. HALKALI DAKİ YAPILANMA REVİZE EDİLMEDİĞİ İÇİN 17R PİSTİNEDE İNİŞ YAPILAMIYOR. YANİ PİST YAPILMIŞ AMA YAPILDIĞI GÜNDEN BERİ BİR UCUNA UÇAK İNEMİYOR. MİLLİ KAYIP.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
notamın önce yayınlanması.. pist yuzeyinde meydana gelen kırılmalar veya göcmeler notamlanarak ivedilikle onarımı yapılır.. yani bir hafta bekleme şansı yoktur yuzeydeki hasarlı bölgenin.. her gun yuzlerce ucak kullanıyor pistleri nihayetinde.. kimsenin hayatı tehlikeye atılamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
PİST, KAPTAN RAPORU ÜZERİNE NOTAMLANDI. YENİ FARKEDİLEN BİRŞEY. KALKIŞ ÖNCESİ PİST BAŞINDA GÖÇME OLDUĞUNU RAPOR ETTİK. KONTROLLER NETİCESİNDE BUNA KARAR VERİLDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
35 L ile 35 R arasında ne fark var ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Senin gerçektende 12 yıl eğitim alman lazım, baksana iki satır yazıyı düzgün yazamamışsın bir de sonuna ilştirmişsin 4+4+4 diye anlamak imkansız neyi eleştiriyosun ne yazıyosun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BU NOTAMINEDEN BIRGUN YADA BIRKAC GUN ONCESINDEN YAYINLAMAZLAR.. NOTAMLARA BAKIYORSUN BİR ŞEY YOK, FAKAT ÇALIŞMANIN YAPILAVAĞI SAATTE BİR NOTAM TAK 35R KAPANMIŞ.. KARDEŞİM BUNU NEDEN ÖNCE YAYINLAMZSIN.. 35L PİSTİ TAHDİTLİYOR. EE 17L KALKMAK İÇİNDE 1 SAAT BELTİYOSRUN.. BÖYLE HAVACILIK OLMAZ.. MADEM ÇALIŞMA YAPACASKIN.. EN 1 GÜMÖNCESİNDEN YAYINLAKI HAVAYOLU ŞŞİRKETLERİ ÖNLEMİNİ BUNA GÖRE ALSIN... TK NIN GENİŞ GÖVDELERİ35L TAHDİTLENİR... HAYIRLI İŞLER YANİ... DHMİ YETKİLİLERİNİ BU BAĞLAMDA DAHA DUYARLI OLMAYA DAVBET EDİYORUZ.. 4+4+4

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000