30 Haziran 2009, Salı 09:18:40

THY'nin Cakarta seferleri başlıyor

Türk Hava Yolları, 20 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Endonezya'nın başkenti Cakarta'ya haftanın beş günü sefer düzenlemeye başlayacak.
  • endonezyada yasayan bir turk olarak cok gereklıydı .yıllarca emirates qatar hava yollarında süründük dubaide beklemekten anamız ağladı.Yalnız ucuz olursa (uygun fiyat) tabiki iyi olur. vize durumuna gelince Avrupabirligi turkiyeyi sıkıstırarak endonezyalılara vize koydurtmayı basardı.amac avrupada yakalanan kacakların en son hangi ulkeden ayrıldıkları.boylece o ulkeye geri gonedriyorlar.bu durum karsısında endonezyada bize baslattı tabii dogal olarak.vize uygulaması ankaradan alınmayacagı anlamına gelmıyorki.
  • Ay bir dakika nasil oluyor da 2 saatlik bir ucus oluyor?Istanbul-Trabzon kadar bir ucus bu. Zaten 45 dakika olarak gozukuyor.
  • Aynı Emiratesin Erzuruma uçması kadar düşündürücü.Endonezya öncxe Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırsın sonra THY hat açsın
  • Emirates Erzurum'a uçuş başlatacakmış, hem de B-777'lerle...
  • evet gururumuz thy kangurularin vatanina ne zaman ucmaya baslayacak.singapur,da ucak degistirmekten biktik,sidney,de binip istanbulda inmek istiyorum.
  • aaa
  • Jakarta'da yaşayan bir Türk vatandaşı olarak, sevindim. Aslında geç bile kalındı, zira zaten THY'nin Singapur'a seferi vardı, tek yapılması gereken Sin-Jkt arası bir bağlantıydı, ki zaten topu topu 2 saatlik bir uçuş. Evet, lacivert pasaporta vize var, Ankara'daki Endonezya B.Elçiliğine başvurmalısınız. Daha önce vize yoktu, 2002'den bu yana maalesef var.
  • THYnin avustralya ve yeni zelandayada ucmasini isteriz.
  • İnanın bilmiyorum. Bu Cakarta uçuşları çok mu gerekliydi ? Bence aynı mal ile dolu bir market standında Aynı malı almak için parmaklarının ucuna kalkıp beli bıkını açıla saçıla en üst rafa uzanmak gibi birşey.
  • Geç kalınmış bir uygulama. Yine de başlatanları tebrik etmek lazım. Endonezya ve Türkiye 2003 yılından bu yana karşılıklı vize uygulamasına başladı. Daha önce yoktu. Sebebini anlamak mümkün değil. Bölgedeki diğer ülkelerle (Singapur, Malezya ... ) ile vize uygulaması yok. Bunun da bir an önce kaldırılması lazım.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan uçuş programına göre; daha önce İstanbul-Singapur arasında karşılıklı gerçekleştirilen seferler, 20 Temmuz'dan itibaren İstanbul-Singapur-Cakarta şeklinde düzenlenecek.

Haftada 5 frekans düzenlenecek uçuşlar, Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri 20:50'de İstanbul'dan kalkış şeklinde gerçekleştirilecek.

Cakarta'ya düzenlenecek seferlerin, Endonezya'nın da içinde bulunduğu D-8 Ülkeleri ile olan ekonomik ve ticari ilişkilere önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Türkiye'nin girişimleri ile D-8 ülkeleri işbirliği alanları içine 2007 yılında sivil havacılığın da dahil edilmesinin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, 2011 yılına kadar D-8 Havacılık Çalışma Grubu Başkanlığı'na seçilerek önemli bir başarıya imza atılmıştı.

"Bölgesel İşbirliği Projesi" çerçevesinde, Akdeniz, Traceca ve KEİ ülkelerinin yanı sıra D-8 ülkeleri ile de Sivil Havacılık Genel Müdürleri Toplantısı düzenleyerek, Çalışma Grubu Başkanlığına seçilen SHGM, Endonezya'nın yanı sıra Malezya, Nijerya, Mısır, İran, Bangladeş ve Pakistan gibi diğer D-8 ülkeleri ile işbirliğini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Nüfusu toplamda 900 milyon olan ve havayolu ile yapılan yolcu taşımacılığı 250 milyonu aşan D-8 ülkelerinin ticaret hacmi; uçak bakım, onarım ve kargo taşımacılığı eklendiğinde 185 Milyar Dolar'ı buluyor.  Bu ülkelere düzenlenen seferlerin arttırılması ve işbirliğinin geliştirilmesi yoluyla ilk etapta bu rakamın yüzde onu olan 18.5 Milyar Dolarlık kısmının Türkiye'ye kazandırılması planlanıyor.

THY'nin Cakarta seferleri başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
endonezyada yasayan bir turk olarak cok gereklıydı .yıllarca emirates qatar hava yollarında süründük dubaide beklemekten anamız ağladı.Yalnız ucuz olursa (uygun fiyat) tabiki iyi olur. vize durumuna gelince Avrupabirligi turkiyeyi sıkıstırarak endonezyalılara vize koydurtmayı basardı.amac avrupada yakalanan kacakların en son hangi ulkeden ayrıldıkları.boylece o ulkeye geri gonedriyorlar.bu durum karsısında endonezyada bize baslattı tabii dogal olarak.vize uygulaması ankaradan alınmayacagı anlamına gelmıyorki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ay bir dakika nasil oluyor da 2 saatlik bir ucus oluyor?Istanbul-Trabzon kadar bir ucus bu. Zaten 45 dakika olarak gozukuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aynı Emiratesin Erzuruma uçması kadar düşündürücü.Endonezya öncxe Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırsın sonra THY hat açsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emirates Erzurum'a uçuş başlatacakmış, hem de B-777'lerle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet gururumuz thy kangurularin vatanina ne zaman ucmaya baslayacak.singapur,da ucak degistirmekten biktik,sidney,de binip istanbulda inmek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Jakarta'da yaşayan bir Türk vatandaşı olarak, sevindim. Aslında geç bile kalındı, zira zaten THY'nin Singapur'a seferi vardı, tek yapılması gereken Sin-Jkt arası bir bağlantıydı, ki zaten topu topu 2 saatlik bir uçuş. Evet, lacivert pasaporta vize var, Ankara'daki Endonezya B.Elçiliğine başvurmalısınız. Daha önce vize yoktu, 2002'den bu yana maalesef var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THYnin avustralya ve yeni zelandayada ucmasini isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnanın bilmiyorum. Bu Cakarta uçuşları çok mu gerekliydi ? Bence aynı mal ile dolu bir market standında Aynı malı almak için parmaklarının ucuna kalkıp beli bıkını açıla saçıla en üst rafa uzanmak gibi birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Geç kalınmış bir uygulama. Yine de başlatanları tebrik etmek lazım. Endonezya ve Türkiye 2003 yılından bu yana karşılıklı vize uygulamasına başladı. Daha önce yoktu. Sebebini anlamak mümkün değil. Bölgedeki diğer ülkelerle (Singapur, Malezya ... ) ile vize uygulaması yok. Bunun da bir an önce kaldırılması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000