04 Ocak 2024, Perşembe 13:02:13

THY uçağı 'kedi' nedeniyle pist başından döndü

Türk Hava Yollarının (THY) TK 1843 sefer sayılı uçağı, İstanbul-Atina seferini yapmaya hazırlandığı sırada, sahibinin biletsiz ve kafesi olmadan yanında getirdiği kedinin kabinde gezinmesi üzerine pist başından geri dönmek zorunda kaldı.
  • Ben asla ve asla uçağı geciktirmezdim.sahibine söyle alsın kediyi koysun çantaya,fakat kedinin hava alabileceği şekilde,malum kediye uygun bir çanta değilmiş(gerçi orasını bilemiyoruz),sonra ver cabin ok yi,o kadar.sanki silahlı biri var yahu.her fazla el bagajıyla gelen yolcudan ücretmi alıyoruz? Evet kurallar var fakat o kadar abartmayalım.kediden bahsediyoruz.xrayden geçmiştir kediye uygun bir çantayla…kediye biniş kartı verilmiyor ya.Boarding de miyavlamayınca kimse farketmemiş.
  • Eski havalimanında havai fişek geldi kapıya :))))))
  • Kediyi ayrı mı geçirelim xrayden yoksa çantada kalsa olur mu diye,mont,bot,bilgisayar,kemer ne varsa çıkarıyoruz ya
  • Sorumluları kimse ekmek parası bilmem ne dinlemesen savunma istenip işten çıkarılmalı. Kimse kusura bakmasın ama belgesiz kafessiz canlı bişeyi bugün geçiren yarın patlatıcı, kesici delici veya yasaklı uyuşturucu maddediyi de görmez. Ben ailemi bunların kontrol ettiği uçakla seyahat ettirmek istemiyorum.
  • Yatı istasyonunda (MUC) dönüşte görevim bitiyordu, ADA bileti aldım sefer sonu hasta ziyareti için. Transitten geçerken güvenlik beni El Bagajındaki meyve suyu yüzünden check-in bankosuna yolladı prosedür gereği buradam geçişe izin veremezmiş sıvıyla, eyvallah haklı doğruyu yaptı bende paşa paşa 2 saat sonraki sefere yetiştim durumdan ötürü. Şimdi sen o kediyi nasıl görmedin? Gördüysen kafesini ve seyahat belgelerini nasıl sormadın? Kimse kusura bakmasın o geçiş esnasındaki tüm güvenlik
  • Yaaa minnoşu niye indirdiiniz kiii mykonosta güzel bir hayat yaşıycaktı :(
  • Sayın IQ yoksunu amip arkadaşlar! Canlı hayvan taşıma kurallarını havayolu belirler. Güvenlik, yanınızda getirdiğiniz hayvanla asla ilgilenmez! Çantada canlı hayvan varsa x-ray de her türlü görünür. Ama siz o hayvanı kucaginizda getirirseniz inanın zerre umurumuzda olmaz çünkü güvenlik için önemli olan YASAKLİ TEHLİKELİ maddelerin tespitidir. Güvenlikten kucağında geçirirsin gerekli arama kontrol yapılır, gaye de montuna sokar uçağa girersin bitti gitti. Güvenlik güvenlik diyip durmayın !!
  • Güvenlik sırt çantamdan seyahat boy deodorantı bile alıyor, kediyi çanta içinde x-ray cihazından nasıl görmemişler? Bu nasıl bi laçkalık? O çanta içinde kedi değil, tehlike arz eden çok daha başka düzenekler de olabilirdi. Tebrik ediyorum yer çalışanlarını.
  • Otobüsle gider artık geçmiş olsun
  • Yer hizmetleri personeline saldıran ve etmediği küfür kalmayan yolcular hala uçmya devam ediyor

Türk Hava Yollarının (THY) TK 1843 sefer sayılı uçağı, İstanbul-Atina seferini yapmaya hazırlandığı sırada, sahibinin biletsiz ve kafesi olmadan yanında getirdiği kedinin kabinde gezinmesi üzerine pist başından geri dönmek zorunda kaldı.

Alınan bilgiye göre, yolcu alımını tamamlayan Boeing 777-300 tipi uçak, kalkış için pist başına doğru ilerledi. Bu sırada yolcular uçak kabininde bir kedinin dolaştığını fark etti. Durumun kabin ekibine bildirilmesinin ardından pilot, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçti. Verilen izin üzerine uçak park pozisyonuna döndü.

Yapılan kontrolde kedinin, bir yolcu tarafından rezervasyon oluşturmadan, ödeme yapılmadan ve taşınması için uygun bir çanta olmadan uçağa alındığı belirlendi. Sahibinin kediyi kabin bagajına koyarak uçağa soktuğu anlaşıldı.

Kafesi olmayan ve bilet alınmadığı belirlenen kedi ile sahibinin uçaktan indirilmesinin ardından sefere devam edildi.

Daha önce de benzer davranışlarda bulunduğu belirlenen yolcuya THY tarafından "kara liste" prosedürü uygulanacağı öğrenildi. (Patronlardünyası)

THY uçağı 'kedi' nedeniyle pist başından döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Sunrise ~ 4 ay önce
Ben asla ve asla uçağı geciktirmezdim.sahibine söyle alsın kediyi koysun çantaya,fakat kedinin hava alabileceği şekilde,malum kediye uygun bir çanta değilmiş(gerçi orasını bilemiyoruz),sonra ver cabin ok yi,o kadar.sanki silahlı biri var yahu.her fazla el bagajıyla gelen yolcudan ücretmi alıyoruz? Evet kurallar var fakat o kadar abartmayalım.kediden bahsediyoruz.xrayden geçmiştir kediye uygun bir çantayla…kediye biniş kartı verilmiyor ya.Boarding de miyavlamayınca kimse farketmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ooo o da bişey mi ~ 4 ay önce
Eski havalimanında havai fişek geldi kapıya :))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her seyahatte sorcam güvenliğe ~ 4 ay önce
Kediyi ayrı mı geçirelim xrayden yoksa çantada kalsa olur mu diye,mont,bot,bilgisayar,kemer ne varsa çıkarıyoruz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transit2 ~ 4 ay önce
Sorumluları kimse ekmek parası bilmem ne dinlemesen savunma istenip işten çıkarılmalı. Kimse kusura bakmasın ama belgesiz kafessiz canlı bişeyi bugün geçiren yarın patlatıcı, kesici delici veya yasaklı uyuşturucu maddediyi de görmez. Ben ailemi bunların kontrol ettiği uçakla seyahat ettirmek istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transit ~ 4 ay önce
Yatı istasyonunda (MUC) dönüşte görevim bitiyordu, ADA bileti aldım sefer sonu hasta ziyareti için. Transitten geçerken güvenlik beni El Bagajındaki meyve suyu yüzünden check-in bankosuna yolladı prosedür gereği buradam geçişe izin veremezmiş sıvıyla, eyvallah haklı doğruyu yaptı bende paşa paşa 2 saat sonraki sefere yetiştim durumdan ötürü. Şimdi sen o kediyi nasıl görmedin? Gördüysen kafesini ve seyahat belgelerini nasıl sormadın? Kimse kusura bakmasın o geçiş esnasındaki tüm güvenlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
40 kedisi olan dul purser ~ 4 ay önce
Yaaa minnoşu niye indirdiiniz kiii mykonosta güzel bir hayat yaşıycaktı :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heheh ~ 4 ay önce
Sayın IQ yoksunu amip arkadaşlar! Canlı hayvan taşıma kurallarını havayolu belirler. Güvenlik, yanınızda getirdiğiniz hayvanla asla ilgilenmez! Çantada canlı hayvan varsa x-ray de her türlü görünür. Ama siz o hayvanı kucaginizda getirirseniz inanın zerre umurumuzda olmaz çünkü güvenlik için önemli olan YASAKLİ TEHLİKELİ maddelerin tespitidir. Güvenlikten kucağında geçirirsin gerekli arama kontrol yapılır, gaye de montuna sokar uçağa girersin bitti gitti. Güvenlik güvenlik diyip durmayın !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka gibi ~ 4 ay önce
Güvenlik sırt çantamdan seyahat boy deodorantı bile alıyor, kediyi çanta içinde x-ray cihazından nasıl görmemişler? Bu nasıl bi laçkalık? O çanta içinde kedi değil, tehlike arz eden çok daha başka düzenekler de olabilirdi. Tebrik ediyorum yer çalışanlarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 ay önce
Kedi güvenlikten geçerken yolcunun kucağında geçmiştir . Burda bir güvenlik problemi yok daha sonra sonrasında da boarding esnasında yolcu kabin bagajına koymuştur ki bunu kimse bilemez bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz. Yazıkkkk
bre cahil ~ 4 ay önce
Kediyi kucağında geçirmiştir.Güvenlik kediyi mi sorgulayacak?
Km ~ 4 ay önce
Vardiya değişimine denk geldi ondan goremedik.....
Daha beter. ~ 4 ay önce
Ayt sbh uçuyorum sürekli ne deodorant alıyorlar ne de parfüm. Geçen bagaja 2 kutu şampuan verdim umurlarında olmadı. Bir kere cebimde kesici delici alet unutmuştum fark edemediler.
Rt ~ 4 ay önce
Yer çalışanı ve x-ray????
Hayır ~ 3 ay önce
kedi çaktırmadan yan traftan geçmiş
Otobüs ~ 4 ay önce
Otobüsle gider artık geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gleşf ~ 4 ay önce
Yer hizmetleri personeline saldıran ve etmediği küfür kalmayan yolcular hala uçmya devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu bu mu ~ 4 ay önce
Sence şu an

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000