06 Aralık 2023, Çarşamba 12:46:17

THY uçağı arızalandı; 6 gündür Tayland'da mahsur kaldılar

Diyarbakır’dan Tayland’a 26 Kasım tarihinde bir tur şirketiyle Türk Hava Yolları (THY) firmasının TK-173 sefer sayılı uçağıyla giden, aralarında profesörlerin de bulunduğu kafile, dönüş uçağının ‘motor arızası’ nedeniyle 6 gündür Phuket şehrinde mahsur kaldı.
  • Nereden biliyorsun ilaç firmasının götürdüğünü beraber miydiniz? Adam pronto tur ile gittim diyor.
  • Ilac firmalari tarafindan bedava goturulup getirilen ler bunlar o yuzden ceplerinde akrep var ve harcama yapmadan gelmek istiyorlar
  • Yazik uzuldum mahsur kalmis lar orada
  • Adam ve eşi profesör, eşi ve arkadaşları ile yurtdışına tatile gitmiş ve uçak arızası nedeniyle 3-4 gün gittiği yerden dönemiyor. Normal birşey mi bu. Bu durumdan şikayetçi olmuş ve bir havacılık sitesi bunu gayet doğal bir şekilde haber yapmış. İnsanlar ne işin var orada diye yorumlar yapıyor. Avrupalı fabrika işçisi senede bir iki sefer gidiyor oralara ama ülkede yaşam standardı öyle düştü ki profesörün yurt dışı tatili çok geliyor bizim insanımıza. Gerçekten yazık. THY'da gerçekten iyice beceriksizleşmiş. Aktarma vs bir şekilde getir yolcuyu 5 yıldız havayolu iddasındaysan. Batı Samoa adası değil ki burası hergün yüzlerce uçuş olan Phuket.
  • doğru hiç param yok:) sen nasıl gidiyosun köyüne otobüsle mi? :)
  • Yav bunları haber yapmayın. Yazık Bangkok Müdürünü yiyeceksiniz. A.Bolat bahane arıyor adam atmak için. Şimdi der neden Müdür ve İstasyon şefi havalimanında değil falan diye. Sırf buna benzer nedenle Paris Müdürünü almışlar görevden. Adam veda mesajı bile yayınlayamadı.
  • Hoca senin Phukette işin ne?
  • Bu habere kahkaha atmaktan baska bisey yapmam neyinize sizin phuket
  • "Uçakta yaklaşık 280 kişi bulunuyorduk". Dayıcım İstanbul-Phuket uçuşundaki yaklaşık yolcu sayısını neden olaya ekleme ihtiyacı hissettiniz?
  • insanlar o kadar şükürsüz olmuşki adamlar sana başını sokacak, gece yatacak yer temin ediyor beyefendi onuda beyenmiyor. senin proflugun taylandda işlemez bey baba.. had bilmek çok öenmli. nedir bu ego ya. herkes bence önüne verilene tamah etsin. ayıptır yaa.. sana 10 yıldızlı otel mi ayarlasınlar..

Diyarbakır’dan Tayland’a 26 Kasım tarihinde bir tur şirketiyle Türk Hava Yolları (THY) firmasının TK-173 sefer sayılı uçağıyla giden, aralarında profesörlerin de bulunduğu kafile, dönüş uçağının ‘motor arızası’ nedeniyle 6 gündür Phuket şehrinde mahsur kaldı.

Diyarbakır’da görev yapan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Toprak ile aralarında eşi ve akrabalarının bulunduğu kafile, 26 Kasım tarihinde Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul aktarmalı Tayland’a gitti. 6 günlük Tayland gezisinin ardından 1 Aralık tarihinde geri dönmek için bindikleri uçak kabusu oldu.

TK-173 sefer sayılı uçağın motor kısmında arızanın çıktığı gerekçesiyle, iddiaya göre business class bölümünde yabancı yolcular ile normal uçuş yapan yolcular ayrıldı. Normal uçuş gerçekleştiren vatandaşlar 2 saat uçakta bekletildikten sonra 7 saat ise Phuket Uluslararası Havalimanı’nda mağdur edildi.

Şehirdeki farklı otellere yerleştirilen kafile içerisindeki mağdurlardan Prof. Dr. Nizamettin Toprak, 3 gündür (bu süre 6 güne çıktı) THY yetkililerinden hiçbir şekilde bilgilendirilme yapılmadığını belirtti.

“Zaten gidiş günümüz çok felaket bir gündü”

Mağduriyetini dile getiren Toprak, “Eşim, ben ve diğer iki çift arkadaş ile Prontotour firmasıyla 26 Kasım tarihinde Diyarbakır’dan İstanbul aktarmalı Türk Hava Yolları (THY) firmasının TK-173 sefer sayılı uçağıyla Tayland’ın Phuket şehrine uçuş yaptık. Uçakta yaklaşık 280 kişi bulunuyorduk. 6 günlük tatilimizi Phuket şehrinde bitirdik. Tam dönüş yolunda cumartesi günü 22.45’te uçağımızın hareket etmesi gerekiyordu. Ama uçağın motor kısmındaki arızadan dolayı 3 gündür burada mahsur kalmışız. Türk Hava Yolları yetkililerinden herhangi biriyle şu ana kadar görüşmedik ve herhangi bir bilgilendirme mesajı bize gelmedi. Zaten gidiş günümüz çok felaket bir gündü. Saat 22.45’teki uçağa 22.00’da alındık. 2 saatten fazla uçakta bekletildik. En sonda bize uçağın arızalandığını ve dışarı çıkarılmamız istendi. Bu defa 7 saat havaalanı içerisinde bekletildik” dedi.

“Ben kendi paramla bile asla böyle otelde kalmazdım”

THY’nin kendilerini ilk önce konforlu otele daha sonra “pahalı” diye kötü otele yerleştirdiğini ifade eden Toprak, “Bunun yanında yolcuların en çok zoruna giden konu business class bölümünde özellikle yabancı yolcuları bizden ayırdılar. Onları yarım saat içerisinde otele gönderdiler ama biz havalimanında 7 saat kaldık. Onları muhtemelen bir şekilde belki göndermişlerdir. Biz 3 gündür hala beklemedeyiz. 2 otel değiştirdik. İlk geceki otel biraz pahalıydı diye sonrasında bizi sıradan bir otele gönderdiler. Gerçekten oteller çok kötü. Kendi paramla bile asla böyle otelde kalmazdım” ifadelerinde bulundu.

“Beni arayan onlarca hastam var”

Sadece kendilerinin mağdur olmadığını aynı zamanda hastalarının da mağdur olduğunu söyleyen Toprak, “Ben normalde pazartesi günü sabah işimin başında olmam lazımdı. 5 günlük iznim 9 güne çıktı. Beni arayan onlarca hastam var. Bu durumda hastalarımın muayenesi gecikmiş oldu. Bu hastalarım Bitlis’ten, Hakkari’den, Şanlıurfa’dan gelmektedir. Benim yanımda hastalarım da mağdur oldu. Hanımım da aynı zamanda profesör. Onun da dersleri var. Bu durumda bizimle birlikte birçok hasta ve öğrenci mağdur edilmiş bulunmaktadır. Eğer bir arıza varsa konuyla ilgili bir uzmanın çözmesi gerekiyor. Ama 3 gün süren bir uçak arızası için yeni bir uçağın şimdiye kadar gönderilmiş olması gerekiyordu. Uluslararası kurallar da böyle. Yani bence bir yönetim sorunu var” diye konuştu.

“Bir telefon dahi açan olmadı”

“Kendi imkanlarımızla araştırdık Phuket’ten Türkiye’ye başka uçak yok” diyen Toprak, şunları kaydetti:

“Türk Hava Yolları’nın bu kadar imkanı varken bize bir mesaj dahi gelmedi. THY’den herhangi bir kişi bırakın fiziki olarak bizimle konuşmayı bir telefon bile açan olmadı. Birçok şeyi burada kendi başımıza hallediyoruz. Mesela bugün saat 7 buçukta otobüs gelip bizi götürecekti. Şu anda saat 8’e geliyor. Ama ne gelen ne de giden var.”

THY uçağı arızalandı; 6 gündür Tayland'da mahsur kaldılar

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Mühendis ~ 5 ay önce
Nereden biliyorsun ilaç firmasının götürdüğünü beraber miydiniz? Adam pronto tur ile gittim diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlaç firmaları ~ 5 ay önce
Ilac firmalari tarafindan bedava goturulup getirilen ler bunlar o yuzden ceplerinde akrep var ve harcama yapmadan gelmek istiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 5 ay önce
Yazik uzuldum mahsur kalmis lar orada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 5 ay önce
Adam ve eşi profesör, eşi ve arkadaşları ile yurtdışına tatile gitmiş ve uçak arızası nedeniyle 3-4 gün gittiği yerden dönemiyor. Normal birşey mi bu. Bu durumdan şikayetçi olmuş ve bir havacılık sitesi bunu gayet doğal bir şekilde haber yapmış. İnsanlar ne işin var orada diye yorumlar yapıyor. Avrupalı fabrika işçisi senede bir iki sefer gidiyor oralara ama ülkede yaşam standardı öyle düştü ki profesörün yurt dışı tatili çok geliyor bizim insanımıza. Gerçekten yazık. THY'da gerçekten iyice beceriksizleşmiş. Aktarma vs bir şekilde getir yolcuyu 5 yıldız havayolu iddasındaysan. Batı Samoa adası değil ki burası hergün yüzlerce uçuş olan Phuket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlaç ~ 5 ay önce
Sorunda orda kendi parasıyla gitmemiş..ilaç firmaları promosyon olarak gönderiyor bedava mala bukadar zırvana yapmasının gereği yoktu
Muhendise cevap ~ 5 ay önce
Problem orda boyle yorumlar yapiliyorsa sorun yorumda degil sistemdedir muhendis
vizyon'a cevap ~ 5 ay önce
doğru hiç param yok:) sen nasıl gidiyosun köyüne otobüsle mi? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemil ~ 5 ay önce
Yav bunları haber yapmayın. Yazık Bangkok Müdürünü yiyeceksiniz. A.Bolat bahane arıyor adam atmak için. Şimdi der neden Müdür ve İstasyon şefi havalimanında değil falan diye. Sırf buna benzer nedenle Paris Müdürünü almışlar görevden. Adam veda mesajı bile yayınlayamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçinizdeki İrlandalı ~ 5 ay önce
Hoca senin Phukette işin ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 5 ay önce
Bu habere kahkaha atmaktan baska bisey yapmam neyinize sizin phuket

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadsiz ~ 5 ay önce
Sen kim oluyorsunda senin neyine diye yorum yapabiliyorsun,sen kimsin asıl ?
Ne boşsun KM ~ 5 ay önce
Seninle aynı havayı soluyoruz işte comar
280 ~ 5 ay önce
"Uçakta yaklaşık 280 kişi bulunuyorduk". Dayıcım İstanbul-Phuket uçuşundaki yaklaşık yolcu sayısını neden olaya ekleme ihtiyacı hissettiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şükür ~ 5 ay önce
insanlar o kadar şükürsüz olmuşki adamlar sana başını sokacak, gece yatacak yer temin ediyor beyefendi onuda beyenmiyor. senin proflugun taylandda işlemez bey baba.. had bilmek çok öenmli. nedir bu ego ya. herkes bence önüne verilene tamah etsin. ayıptır yaa.. sana 10 yıldızlı otel mi ayarlasınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 5 ay önce
İşte bu yorumu yapan kişiler yüzünden haklarımız yeniyor , "şükür" adı altında sömürülüyoruz...
~ 5 ay önce
Avrupa’da çalışan asgari ücretli bile Amerika, Asya turu yapabiliyor. O itibarsızlaştırdığınız profesör tatile çıkmış çok mu? Senin ve senin gibilerin şükürcü zihniyeti yüzünden bu haldeyiz zaten. Senin oylarının sonuçları bu. Hem doktoru döver, itibarsızlaştırırsın, hem de şükürcü zihniyetinle ekonomi beterden betere gider, sesini çıkarmazsın. Kendin tatile çıkamadığın için de çıkabilen insanları kibrinle, kıskançlığınla eleştirip yorumlar yaparsın, şükürcü beyninle yorumlarda tavsiyelerde bulunmaya çalışırsın. Aradaki fark bu. Avrupadaki fabrika işçisi grev yapıp hakkını aradığı için tatile gidebiliyor. Sen de şükret ve evinden çıkamadan değersiz yorumlarınla dövdüğün doktorları eleştir. Sıkıyorsa sen de tıp okusaydın. Sıkıyorduysa gidip kardiyoloji bölüm başkanı olsaydın. Sıkıyorduysa gidip dövdüğün o doktorlardan olsaydın.
Erkan ~ 5 ay önce
Senin dünyadan haberin yok oğlum !!! Sen en iyisi köyünde otur ve hiç biyere ayrılma, temam mı !!!
Fatih ~ 5 ay önce
Madem dini açıdan baktın olaya çok güzel..Şükür bir Müslümanın hayatının her saniyesinde olmalı ama aptallık değil.. burda mağdur edilme hak yeme olayı var.. HAKKINI ARAMAYAN DİLSİZ ŞEYTANDIR (HADİSİ ŞERİF)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000