02 Ağustos 2012, Perşembe 09:14:55

THY İŞÇİLERİ SİZİ ÇAĞIRIYOR

Havacılık sektöründeki grev yasağını protesto etmek için eylem yaptıkları için THY tarafından işten çıkarılan 305 çalışan sosyal medya aracılığıyla herkesi 4 Ağustos’da Taksim’deki THY ofisine çağırdı...
  • siz bile bile kostunuz bu duruma.birileri rant pesinde sirtinizdan!!
  • Beğenmeyenler gider. Yerinize -hakkıyla- çalışmak isteyen binlerce kişi var.
  • Başarısız bi video. Çok daha etkili bir şey yapılabilirdi. Bunca sene uçmuş biri olarak ben bile söylediklerinizi anlamakta güçlük çektim, işin yabancısı adama bunu böyle anlatırsan anlamayacak ve haliyle ''bu kadar maaş alıp hala ağlıyolar yeaa..'' gibi saçma sapan bir geyiği yapmaktan geri durmayacaktır. Etkisiz eleman hüviyetindeki bu sendikayla anca bu kadarı oluyor, çok da şaşırmadım. Milleti gaza getirip getirip hıyarın sapı gibi ortada bıraktığınız gün (ki bu açıdan bakıldığında şirketten hiç bir farkınız yok.. Daha kötüsü derdiniz personel değil, ideolojik kavga ve rant koruma sevdasıdır..) bu videoda yer alan Başak hanım da son derece etkisiz ve komik bir sözde hak koruma duruşu sergiliyordu. Uçan kaptanı yuhalatıp uçmayan kaptana ''alkıııış..'' tutturan bu tipin bu videoda yer alması da bence facia.. Sendika bizi şirketten korusun, eyvallah da bizi sendikadan kimler korusun? 22 senedir yiye yiye bitiremediniz. El insaf artık, sömürmeyin şu insanları kendi kavgalarınız uğruna
  • dediklerin doğru diyelim güel kardeşimde.....bide neye göre seçip attıklarını açıklayıversen.karpuzmuydu bunlar.305 kişimi vardı orda ha.
  • Bunlar neyin kafasını yaşıyor böyle? Hem hastayım diyorlar hemde basın açıklamasına katılıyorlar ki,THY basın açıklamasına katılılmamasını, aksi taktirde yasal işlem başlatılacağını tüm çalışanlarına izah ettiği halde! Bunu da çektikleri bu videoda söylüyorlar. Kimin haklı olduğu ortada,size bu konuşmayı yaptıranlar suçlu, ama güçlü değil!!! Ortada bir suç var; önce hava-iş'den ayrılıp,THY'dan bir şans daha isteseydiniz,büyük ihtimalle geri alınırdınız. Fakat bu kafayla ve bu saatten sonra,sizi kralı gelse geri döndüremez! Ayrıca video o kadar çok THY'den yakındınız ki,sizi sanki silah zoru ile çalıştırıyorlar... Siz işten atılmak ile zaten özgürlüğünüze kavuşmuşsunuz,daha niye THY dönmek istiyorsunuz ki?!
  • cok dertlısın anlıyorum gardaş ama üstüne vazife olmayan durumlara burnunu sokma .
  • Ben desteklemedım mı evet destekledım ama cuvaldızı kendımıze de batıralım.Bızım tek atımlık kursunumuz vardı yanlıs bır zamanda kullandık ,artık bunun muhakemesı olur mu o da olmaz. Sendıka olarak ınsanları sız küstürdünüz, o gun ucmama hakkını kullancak dedınız kullanmayan ucusa gıden ınsanlara kufurler ettınız.tv lere cıktı temsılcınızın ınsanlara bağırışı hala ekıp odasına gelıp "dısarıda kı 305 arkadasınızın sıze selamı var " dıyor,hala ınternet sıtelerınde atılan ınsanlar ,diğerleri icin "beter olun " dıyor.Bu adamlar dıs hatlar da yanınıza gelır mı ? Noldu sıze guven kaldı mı ? O 305 arkadas donmez artık sirkete keske donse ama iş barısı bozulur.bence sız hava-iş olarak yola devam etmek ıstıyorsanız ,305 kısı evet magdur olmasın ama ondan zıyade kırılan ınancını gerı kazanmak adına calısmalar yapın ama ınsanların yuzunu bıle gormek ıstemedıgı temsılcılerle degıl !
  • Hala bıze aynı soruyu soruyorsunuz hakım mısın savcı mısın ben sana soylıyım o zaman ; ishukuku.org 5.madde 4.paragraf bakın yargıtay ne demıs ; "Yargıtaya göre ücretlerinin ya da diğer haklarının ödenmediğini öne sürerek, gerçekte hasta olmadıkları halde topluca viziteye çıkan işçilerin davranışlarının kanuna aykırı olduğu vurgulanmış; böyle bir durumda direnişte bulunan işçilere karşı işverenin 2822 sayılı Kanununun 45 inci maddesi yanında “devamsızlık” “doğruluk ve bağlılığa uymayan hal” ve hatırlatılmasına rağmen yapılmaması” sebeplerine dayalı olarak sözleşmeyi bildirimsiz ve tazminatsız olarak feshedebileceğine işaret etmiştir. Bir kısım işçilerin topluca işi bırakıp direnişe geçmeleri, işverenin uyarısına rağmen işbaşı yapmamaları, yasa dışı grev olarak nitelendirilir" BUNUN ICIN O DEDIKLERININ HICBIRI OLMAYA GEREK YOK !
  • Milyonlarca insan ac susuz yasarken 1 lokma ekmege muhtackenn binlerce dolar maas alipta toplumu ajite etmeye calismaya zerre kadar hakkiniz yok. Acaba sen kendi sirketinde kendine bir is verirmiydin bi sor bakalim kendine. Thy bugunlerde sizlerden kurtuldugu icin daha ozgur ve daha iyi hizmet saglamaktadir..
  • destekliyoruz sizi ortaçağda dünya yuvarlak diyen adamı asmışlar lakin dünyanın yuvarlak olduğu gerçeği eninde sonunda ortaya çıktı. sizde hakkınızı savunmaya devam edin eninde sonunda mantıklı insanlar sizi doğru yargılayacaktır.

Hava-İş Sendikası tarafından hazırlanan filmde THY tarafından işten çıkarılan 6 kabin görevlisi rol aldı. Görev yaptıkları sürede mesleki zorluklar yaşadıklarını ve  her türlü zorluğa karşı özveriyle çalıştıklarını söyleyen çalışanlar, 63. günündeki eyleme destek olmak için herkesi 4 Ağustos’taki THY Taksim ofisindeki eyleme davet etti.

İşte sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulan o film:

THY İŞÇİLERİ SİZİ ÇAĞIRIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

siyasi show ~ 12 yıl önce
siz bile bile kostunuz bu duruma.birileri rant pesinde sirtinizdan!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimse vazgeçilmez değildir ~ 12 yıl önce
Beğenmeyenler gider. Yerinize -hakkıyla- çalışmak isteyen binlerce kişi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El insaf ~ 12 yıl önce
Başarısız bi video. Çok daha etkili bir şey yapılabilirdi. Bunca sene uçmuş biri olarak ben bile söylediklerinizi anlamakta güçlük çektim, işin yabancısı adama bunu böyle anlatırsan anlamayacak ve haliyle ''bu kadar maaş alıp hala ağlıyolar yeaa..'' gibi saçma sapan bir geyiği yapmaktan geri durmayacaktır. Etkisiz eleman hüviyetindeki bu sendikayla anca bu kadarı oluyor, çok da şaşırmadım. Milleti gaza getirip getirip hıyarın sapı gibi ortada bıraktığınız gün (ki bu açıdan bakıldığında şirketten hiç bir farkınız yok.. Daha kötüsü derdiniz personel değil, ideolojik kavga ve rant koruma sevdasıdır..) bu videoda yer alan Başak hanım da son derece etkisiz ve komik bir sözde hak koruma duruşu sergiliyordu. Uçan kaptanı yuhalatıp uçmayan kaptana ''alkıııış..'' tutturan bu tipin bu videoda yer alması da bence facia.. Sendika bizi şirketten korusun, eyvallah da bizi sendikadan kimler korusun? 22 senedir yiye yiye bitiremediniz. El insaf artık, sömürmeyin şu insanları kendi kavgalarınız uğruna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne hakim ne savcıyım diyene ~ 12 yıl önce
dediklerin doğru diyelim güel kardeşimde.....bide neye göre seçip attıklarını açıklayıversen.karpuzmuydu bunlar.305 kişimi vardı orda ha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne içirmişler? ~ 12 yıl önce
Bunlar neyin kafasını yaşıyor böyle? Hem hastayım diyorlar hemde basın açıklamasına katılıyorlar ki,THY basın açıklamasına katılılmamasını, aksi taktirde yasal işlem başlatılacağını tüm çalışanlarına izah ettiği halde! Bunu da çektikleri bu videoda söylüyorlar. Kimin haklı olduğu ortada,size bu konuşmayı yaptıranlar suçlu, ama güçlü değil!!! Ortada bir suç var; önce hava-iş'den ayrılıp,THY'dan bir şans daha isteseydiniz,büyük ihtimalle geri alınırdınız. Fakat bu kafayla ve bu saatten sonra,sizi kralı gelse geri döndüremez! Ayrıca video o kadar çok THY'den yakındınız ki,sizi sanki silah zoru ile çalıştırıyorlar... Siz işten atılmak ile zaten özgürlüğünüze kavuşmuşsunuz,daha niye THY dönmek istiyorsunuz ki?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 12 yıl önce
cok dertlısın anlıyorum gardaş ama üstüne vazife olmayan durumlara burnunu sokma .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne hakimmim ne savcıyım ~ 12 yıl önce
Ben desteklemedım mı evet destekledım ama cuvaldızı kendımıze de batıralım.Bızım tek atımlık kursunumuz vardı yanlıs bır zamanda kullandık ,artık bunun muhakemesı olur mu o da olmaz. Sendıka olarak ınsanları sız küstürdünüz, o gun ucmama hakkını kullancak dedınız kullanmayan ucusa gıden ınsanlara kufurler ettınız.tv lere cıktı temsılcınızın ınsanlara bağırışı hala ekıp odasına gelıp "dısarıda kı 305 arkadasınızın sıze selamı var " dıyor,hala ınternet sıtelerınde atılan ınsanlar ,diğerleri icin "beter olun " dıyor.Bu adamlar dıs hatlar da yanınıza gelır mı ? Noldu sıze guven kaldı mı ? O 305 arkadas donmez artık sirkete keske donse ama iş barısı bozulur.bence sız hava-iş olarak yola devam etmek ıstıyorsanız ,305 kısı evet magdur olmasın ama ondan zıyade kırılan ınancını gerı kazanmak adına calısmalar yapın ama ınsanların yuzunu bıle gormek ıstemedıgı temsılcılerle degıl !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne hakimim ne savcıyım ~ 12 yıl önce
Hala bıze aynı soruyu soruyorsunuz hakım mısın savcı mısın ben sana soylıyım o zaman ; ishukuku.org 5.madde 4.paragraf bakın yargıtay ne demıs ; "Yargıtaya göre ücretlerinin ya da diğer haklarının ödenmediğini öne sürerek, gerçekte hasta olmadıkları halde topluca viziteye çıkan işçilerin davranışlarının kanuna aykırı olduğu vurgulanmış; böyle bir durumda direnişte bulunan işçilere karşı işverenin 2822 sayılı Kanununun 45 inci maddesi yanında “devamsızlık” “doğruluk ve bağlılığa uymayan hal” ve hatırlatılmasına rağmen yapılmaması” sebeplerine dayalı olarak sözleşmeyi bildirimsiz ve tazminatsız olarak feshedebileceğine işaret etmiştir. Bir kısım işçilerin topluca işi bırakıp direnişe geçmeleri, işverenin uyarısına rağmen işbaşı yapmamaları, yasa dışı grev olarak nitelendirilir" BUNUN ICIN O DEDIKLERININ HICBIRI OLMAYA GEREK YOK !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 12 yıl önce
Milyonlarca insan ac susuz yasarken 1 lokma ekmege muhtackenn binlerce dolar maas alipta toplumu ajite etmeye calismaya zerre kadar hakkiniz yok. Acaba sen kendi sirketinde kendine bir is verirmiydin bi sor bakalim kendine. Thy bugunlerde sizlerden kurtuldugu icin daha ozgur ve daha iyi hizmet saglamaktadir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerve ~ 12 yıl önce
destekliyoruz sizi ortaçağda dünya yuvarlak diyen adamı asmışlar lakin dünyanın yuvarlak olduğu gerçeği eninde sonunda ortaya çıktı. sizde hakkınızı savunmaya devam edin eninde sonunda mantıklı insanlar sizi doğru yargılayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000