03 Temmuz 2014, Perşembe 13:14:24

ŞİRKETLERİN YOLCULARLA ARASI NASIL?

Son yıllarda adeta şaha kalkan havacılık sektörü, yolcu sayısında özellikle yaz döneminde büyük artış ve yoğunluk yaşıyor. Peki, sayısı her geçen gün artan yolcular uçtukları şirketlerden ne kadar memnun, verilen hizmet yeterli mi değil mi, AirportHaber araştırdı.
  • Corendon sıfırmı hahaha. iç hatı olmayan firmanın şikayetvar da şikayetinin olmaması başarımıdır?bu nasıl mantık yaa
  • Özellikle Thy çağrı merkezi konusundaki şikayetler anlaşılabilir şeyler zira Thy artık taşeron küçük firmalara çağrı merkezi işini vermeye başladı. Arıyorsunuz ne script var ne nezaket. Çalışan Lux kodunu görüyor bilette -Lux neresi ki diyor telefonda. Arkadaşı arkadan Luksemburg diyor çalışan da - heaa Luksemburgmuş diyor:))) Bu konuda Atlasjet'i tek geçerim. Sloganlarının hakkını veriyorlar, her anlamda yolcusunu en çok seven havayoludur Atlas. Arayın çağrı merkezini hizmet kalitesinin farkını bariz olarak görürsünüz.
  • anadolu jet ile gecen hafta HTY-SAW arası direkt olan uçak, sessiz sedasız Ankara bağlantılı yapılmış ve yolculara da haber verilmemiş. Tesadüf haberimiz oldu.. Cuma günü uçacakken, Pazartesi uçabildik.. Neyseki zaman sorunumuz yoktu, 2-3 günlük bir izne çıkmış olsam yıkılırdım heralde.. burda okuyunca anladım, demekki ciddi anlamda sorun var Anadolujet te..
  • THY cagri merkezi ile ilgili ben de şikayette bulunmuştum.. bir kaç aydır (globally yours melodisi değiştiğinden beri), ses kalitesi çok kötü, operator ile görüşmeniz gece 11.30 da bile 10-15 dakikayı buluyor. operatorlerin her birinin yapmamadığını bir diğeri yapıyor yani herkes ayrı telden çalıyor.. Umarım düzelir, boyle bir şirkete bu yakışmaz zaten bu şekilde global olunmaz..
  • Badem değilim. Anadolu jet i çıkınca sanki pegasusla eşitleniyo gibi konuştun uçak sayısı. Sefer sayısına bi bak. Cin Ali'nin yalakasısın sen de anlaşılan. Ya da çok bilmiş arka havada gezen pegasus personelisin
  • THY hizmeti acik ara onde ancak call center cok cok kotu durumda..ben Londra da yasiyorum, call center 3-4 aydie rezil.. 1 saat kimse cikmiyor telefona..ingilizce bilen personel yok.. Acil birseyler yapilmali. Acillll..
  • TÜRKİYENİN EN İYİ EN KALİTELİ ŞİRKETİ ATLASJET KİMNE DERSEDESİN
  • Böyle bir istatistik olur mu hiç:-)
  • Bu istatistik ilimini icat edenler şunu görse saçını başını yolardı herhalde. Bari yapılan sefer sayısı, taşınan yolcu sayısı ve şikayet sayısını yayınlasaydınız da akla kara ortaya çıksaydı. Biz anlamadık şimdi hangi şirketin kendisine daha çok çeki düzen vermesi gerektiğini, hangi konulara odaklanması gerektiğini.
  • Pegasus 40civarı bir uçak ile uçuş yapıyor sefer sayısını hesaplayın şikayet sayısı 2305. Tk ise 240 civarı uçakla uçuş yapıyor sefer sayısını hesaplayın şikayet sayısı 1130. Şimdi orana bir de böyle bakın.

Son yıllarda adeta şaha kalkan havacılık sektörü, yolcu sayısında özellikle yaz döneminde büyük artış ve yoğunluk yaşıyor. Peki, sayısı her geçen gün artan yolcular uçtukları şirketlerden ne kadar memnun, verilen hizmet yeterli mi değil mi, AirportHaber araştırdı.

Tatil dönemleri başta olmak üzere her geçen gün yolcu sayısını artıran şirketler, büyümeye paralel olarak da zaman zaman yolcularla büyük problemler yaşayabiliyor. Rötar, bagaj aksaklıkları, müşteri temsilcisi davranışı gibi konular başta olmak üzere birçok konuda yolcuların alınan hizmetten memnun kalmaması ve bazı aksamalar şirketlerin en istemediği hususların başında geliyor.

Havayolu şirketlerinin büyümesi için en temel unsur olan yolcular, sorunsuz seyahat edebiliyorlar mı, yoksa uçuşları onlar için bir çileye mi dönüşüyor?

Firmalardan aldıkları hizmetin aksaklıklarını sikayetvar.com’a yazan yolcuların en çok hangi firmadan ve hangi nedenlerden dolayı şikayet yazdığını AirportHaber derledi. Yolcuların personel davranışlarıyla nedeniyle büyük sıkıntı çektikleri gözlenirken, bagaj ve çağrı merkezi gibi konular da şirketlerin sınıfta kaldığı diğer hususlar olarak göze çarptı.

Şirketler arasında en çok şikayet edilen Pegasus olurken, onu sırasıyla THY, Anadolujet, Sunexpress, Onur Air, Atlasjet ve Borajet takip etti.

İşte şirketlerin son 1 yılda aldıkları şikayet sayısı ve en çok dert yanılan birimleri:

Pegasus: 2305 – Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 975 şikayet ile bagaj aksaklıkları

Türk Hava Yolları: 1130 - Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 290 şikayet ile Çağrı Merkezi

Anadolujet: 444 - Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 123 şikayet ile değişim/iptal aksaklığı

SunExpress: 273 - Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 69 şikayet ile personel davranışı

Onur Air: 190 - Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 56 şikayet ile personel davranışı

Atlasjet: 125 - Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 36 şikayet ile personel davranışı

Borajet: 37 - Yolcuların en çok şikayet ettiği konu 11 şikayet ile personel davranışı

Sea Bird: 3 – Seabird’e yapılan şikayetlerin tümü iptal seferlerle ilgili oldu

Corendon: 0 – Corendon şikayet edilmeyen tek şirket olarak göründü

 ©AirportHaber.com 

ŞİRKETLERİN YOLCULARLA ARASI NASIL?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

zero mantık ~ 10 yıl önce
Corendon sıfırmı hahaha. iç hatı olmayan firmanın şikayetvar da şikayetinin olmaması başarımıdır?bu nasıl mantık yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıkobello ~ 10 yıl önce
Corendon iç hat uçmuyor diye Türk yolcu taşımıyor demek midir sayın zero ?
zero mantik ~ 10 yıl önce
Tasidigi turk yolcuda gurbetci degilmi, onlarsa sikayetvarami yazacaklar. Yurtdisinda yasayan bir turk sikayetvari nerden bilsin dogal olarak customer care a yazar. Dogru sonuc veren olculebilir bir veri degil sayin mantikobello.
ATLAS ~ 10 yıl önce
Özellikle Thy çağrı merkezi konusundaki şikayetler anlaşılabilir şeyler zira Thy artık taşeron küçük firmalara çağrı merkezi işini vermeye başladı. Arıyorsunuz ne script var ne nezaket. Çalışan Lux kodunu görüyor bilette -Lux neresi ki diyor telefonda. Arkadaşı arkadan Luksemburg diyor çalışan da - heaa Luksemburgmuş diyor:))) Bu konuda Atlasjet'i tek geçerim. Sloganlarının hakkını veriyorlar, her anlamda yolcusunu en çok seven havayoludur Atlas. Arayın çağrı merkezini hizmet kalitesinin farkını bariz olarak görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadolujt ~ 10 yıl önce
anadolu jet ile gecen hafta HTY-SAW arası direkt olan uçak, sessiz sedasız Ankara bağlantılı yapılmış ve yolculara da haber verilmemiş. Tesadüf haberimiz oldu.. Cuma günü uçacakken, Pazartesi uçabildik.. Neyseki zaman sorunumuz yoktu, 2-3 günlük bir izne çıkmış olsam yıkılırdım heralde.. burda okuyunca anladım, demekki ciddi anlamda sorun var Anadolujet te..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üzücü ~ 10 yıl önce
THY cagri merkezi ile ilgili ben de şikayette bulunmuştum.. bir kaç aydır (globally yours melodisi değiştiğinden beri), ses kalitesi çok kötü, operator ile görüşmeniz gece 11.30 da bile 10-15 dakikayı buluyor. operatorlerin her birinin yapmamadığını bir diğeri yapıyor yani herkes ayrı telden çalıyor.. Umarım düzelir, boyle bir şirkete bu yakışmaz zaten bu şekilde global olunmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Badem değilim. Anadolu jet i çıkınca sanki pegasusla eşitleniyo gibi konuştun uçak sayısı. Sefer sayısına bi bak. Cin Ali'nin yalakasısın sen de anlaşılan. Ya da çok bilmiş arka havada gezen pegasus personelisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY hizmeti acik ara onde ancak call center cok cok kotu durumda..ben Londra da yasiyorum, call center 3-4 aydie rezil.. 1 saat kimse cikmiyor telefona..ingilizce bilen personel yok.. Acil birseyler yapilmali. Acillll..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRU ~ 10 yıl önce
TÜRKİYENİN EN İYİ EN KALİTELİ ŞİRKETİ ATLASJET KİMNE DERSEDESİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 10 yıl önce
onur da çalışmış birisi olarak, millet olumsuz değerlendirse de sana sonuna kadar katılıyorum
Yanlış ~ 10 yıl önce
Böyle bir istatistik olur mu hiç:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istatistik? ~ 10 yıl önce
Bu istatistik ilimini icat edenler şunu görse saçını başını yolardı herhalde. Bari yapılan sefer sayısı, taşınan yolcu sayısı ve şikayet sayısını yayınlasaydınız da akla kara ortaya çıksaydı. Biz anlamadık şimdi hangi şirketin kendisine daha çok çeki düzen vermesi gerektiğini, hangi konulara odaklanması gerektiğini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus 40civarı bir uçak ile uçuş yapıyor sefer sayısını hesaplayın şikayet sayısı 2305. Tk ise 240 civarı uçakla uçuş yapıyor sefer sayısını hesaplayın şikayet sayısı 1130. Şimdi orana bir de böyle bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badem forevr ~ 10 yıl önce
O 240 uçak içinde AnadoluJette var AJ'in şikayet sayısıda 444 toplamda neredeyse Pegasusu yakalıyor tk'da badem bıyık mısın badem beyin misin nesin yav
Ilgaz sen misin la ~ 10 yıl önce
Badem değilim. Anadolu jet i çıkınca sanki pegasusla eşitleniyo gibi konuştun uçak sayısı. Sefer sayısına bi bak. Cin Ali'nin yalakasısın sen de anlaşılan. Ya da çok bilmiş arka havada gezen pegasus personelisin. Bence isminin ilk harfi 'I' doğru mu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000