06 Şubat 2012, Pazartesi 12:05:20

SELÇUK İÇİN KARAR ANI!

Türk Hava Yolları, arızalarıyla dikkat çeken Air Jamaica’dan kiraladığı iki uçaktan birini kira süresi sona erdiği için filodan çıkarıyor...
  • artık perona kabul görmüyor. 403 gibi eskidi. yerine setra gelsin. bunlar artık personel servisi olsun. siemens fabrikası alır bunları. yada yapı kredi plaza servisi çeksinler. rampadada devir düşüyor, ikinci vites takviye şart. olmadı kara ambarda sebze çeksinler. he, böyle işte.
  • normal bu 340 uçaklar artık tamamladı görevlerini cargo uçağına da çevrilemeyeceğine göre kirası bittiyse geri iade edilecek normal olarak sonuç budur..yavaş yavaş 340 ların dönemi sona erdi bir dönemin en iyi uçaklarıydı thy ilk defa jfk newyorka non-stop sefer başlattı ondan önce brüksel de yakıt alıp 310 ile jfk uçuyordu.. artık 330 ile 777 ler yerini alacaktır..
  • selçuğun yükünü taşıyabilecek tek isim felipe melo.bence o uçmalı artık.
  • önümüzdeki uçuşta selçuğun yerine engin baytar görev yapacak
  • nedir bu yabancı pilot merakı yabancı pilot alırsanız neler olacağını defalarca belirttik
  • anadolu üniversitesine bağışlasınlar ya sevabına.. pist uzun artıkın
  • ynen Etops artık kural değil. Deniz aşırı uçuşlarda min 3 motor olması gerekliliği yasası çürütüldü 1950 li yıllarda. motorların gün geçtikce sağlamlaşması, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak deniz aşırı uçuşlara çift motor güvenliği yeterlidir ibaresi geldi. Tabi yakıt pompan kırılıp 330 daki gibi yakıtın okyonus üzerinde bitmediği sürece :) Allah kimseye göstermesin. THY nin bu uçakları elinden çıkarması şüphesiz faydalı olacaktır.
  • İran'a satsınlar en güzeli... Adamlar 70 model 747SP'yle uçuyorlar hala daha..
  • durmuş saat örneğinde olduğu gibi thy de bazen doğru işler yapabiliyor demek ki. eskimiş olan ve 4 motoruyla gunumuz gereklerinden gittikçe uzaklaşmakta olan bu uçakların (7 uçağı kastediyorum) filodan çıkışı onemli bir katkı sağlayacaktır thy'ye. sonuçta 4 motorun tek artısı etops sınırlamasına takılmaması. zaten thy nin pek boyle bir sorunu yok rota bakımından hem de amerikan otoritesi 777 ve 787 uçaklarındaki bazı motor tiplerinde etops sınırlamasını 6 saat civarlarına çıkararak resmen havayollarına istediğin yerden uç demiştir geçtiğimiz gunlerde. bu sınırlara takılmayan 2 motorlu uzun menzilli uçaklar gunumuz şartlarına en uygunlarıdır. 340 lar çok iyi, guzel ve gerekli idiler zamanında ama artık devirleri kapanıyor...
  • onur 340 larınıza talip .oturun anlaşın hem siz kazanın hem onlar kazansın.kimse size bedavaya verin demiyor ancak malında bir ederi var.abartmayın.
Türk Hava Yolları'nın arıza rekortmeni uçağı filodan çıkarılıyor. THY’nin geniş gövdeli uçak filosunu güçlendirmek için kiraladığı, son olarak Air Jamaica’da uçan iki Airbus 340 tipi uçaktan biri olan TC-JIJ kuyruk tescilli ‘Selçuk’ adlı uçak kira sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle geri gönderiliyor.

Uçağın teslimat bakımlarının tamamlanmasından sonra filodan çıkarılacağı ve THY’nin bu uçağın yerine Airbus’tan sipariş ettiği A330 tipi uçakları kullanacağı kaydedildi.
 
Air Jamaica filosundan sonra THY’ye kiralanan bir diğer Airbus 340 tipi TC-JIK kuyruk tescilli uçağın da Temmuz ayında kira süresinin bitmesiyle filodan çıkarılacağı belirtildi.
 
THY’nin filosunda halen bu uçaklarla birlikte 9 adet Airbus 340 tipi uçak bulunuyor. Filosundaki 7 adet Airbus 340 tipi uçak öz malı olan THY, zamanla o uçakları da filodan çıkararak Airbus 330 ve Boeing 777 tipi uçaklarla filosunu güçlendirmeyi ve gençleştirmeyi planlıyor. THY filosuna Mart ayında üç adet Airbus 330 tipi uçak katılacak.

©AirportHaber Özel
SELÇUK İÇİN KARAR ANI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
artık perona kabul görmüyor. 403 gibi eskidi. yerine setra gelsin. bunlar artık personel servisi olsun. siemens fabrikası alır bunları. yada yapı kredi plaza servisi çeksinler. rampadada devir düşüyor, ikinci vites takviye şart. olmadı kara ambarda sebze çeksinler. he, böyle işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
normal bu 340 uçaklar artık tamamladı görevlerini cargo uçağına da çevrilemeyeceğine göre kirası bittiyse geri iade edilecek normal olarak sonuç budur..yavaş yavaş 340 ların dönemi sona erdi bir dönemin en iyi uçaklarıydı thy ilk defa jfk newyorka non-stop sefer başlattı ondan önce brüksel de yakıt alıp 310 ile jfk uçuyordu.. artık 330 ile 777 ler yerini alacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
selçuğun yükünü taşıyabilecek tek isim felipe melo.bence o uçmalı artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
önümüzdeki uçuşta selçuğun yerine engin baytar görev yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nedir bu yabancı pilot merakı yabancı pilot alırsanız neler olacağını defalarca belirttik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
anadolu üniversitesine bağışlasınlar ya sevabına.. pist uzun artıkın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ynen Etops artık kural değil. Deniz aşırı uçuşlarda min 3 motor olması gerekliliği yasası çürütüldü 1950 li yıllarda. motorların gün geçtikce sağlamlaşması, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak deniz aşırı uçuşlara çift motor güvenliği yeterlidir ibaresi geldi. Tabi yakıt pompan kırılıp 330 daki gibi yakıtın okyonus üzerinde bitmediği sürece :) Allah kimseye göstermesin. THY nin bu uçakları elinden çıkarması şüphesiz faydalı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İran'a satsınlar en güzeli... Adamlar 70 model 747SP'yle uçuyorlar hala daha..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
durmuş saat örneğinde olduğu gibi thy de bazen doğru işler yapabiliyor demek ki. eskimiş olan ve 4 motoruyla gunumuz gereklerinden gittikçe uzaklaşmakta olan bu uçakların (7 uçağı kastediyorum) filodan çıkışı onemli bir katkı sağlayacaktır thy'ye. sonuçta 4 motorun tek artısı etops sınırlamasına takılmaması. zaten thy nin pek boyle bir sorunu yok rota bakımından hem de amerikan otoritesi 777 ve 787 uçaklarındaki bazı motor tiplerinde etops sınırlamasını 6 saat civarlarına çıkararak resmen havayollarına istediğin yerden uç demiştir geçtiğimiz gunlerde. bu sınırlara takılmayan 2 motorlu uzun menzilli uçaklar gunumuz şartlarına en uygunlarıdır. 340 lar çok iyi, guzel ve gerekli idiler zamanında ama artık devirleri kapanıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
onur 340 larınıza talip .oturun anlaşın hem siz kazanın hem onlar kazansın.kimse size bedavaya verin demiyor ancak malında bir ederi var.abartmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000