19 Ağustos 2011, Cuma 14:41:50

İŞTE O UÇAK... (FOTO GALERİ)

İşte Türk Hava Yolları'nın Somali'de tehlike atlatan uçağının görüntüleri...
  • çok yanlış bir hareket... uçağı köpeklerden sonra yere oturtmalıydı ozaman..
  • Simdiye kadar yazilanlardan, bu siteyi takip eden ve yorum yazan herkesin havacilikla cok yakin iliskisi seziliyor(en azindan bir kere ucaga binip seyahat etmistir)baska yoruma ne hacet..biz Turkler her konuda uzmanizdir nasil olsa!!!
  • oraları yıllarca sömürenler yardım etmiyorda bir bizmi akıllıyız...bekleyin görün bakalım somali how un altından neler çıkacak neler...sen daha uyu ülkem insanı uyu eeee eeeee eeee ee
  • somaliye dunyadakı bizden cok zengin buyuk devletlerın yardım ettıgını hic duymuyorumonlardan zenginmiyiz ?sadece biz yardım ediyoruz gibi, cogu insanımız yiyecek ekmegi zar zor bulurken.bu gercegı de gormezden gelmesın kımse.
  • Artık dog fight yerde de yapılıyor:)
  • Yuce rabbim, Ajda'yı bize bağışladı. şu genç yaşta bir RADİKAL iniş uğruna daha kötüsü olsaydı?...
  • Tk dan çalışan bir azınlık var,bunlar 20-25 yıl önce işe girmiş,hep arazi olmuş,örneğin Satış-Trafik şefi veya memuru ama bir rezervasyon yapamayan,bir check-ın yapamayan ama kıdem tazminatı,bordro,mesai v.b gibi şeyleri çok iyi hesaplayan,kapasitesi teyerli olmadığı için,bu dönemde terfi ettirilmeyen bir azınlık,bunlar ne zaman fırsat doğsa saldırıyorlar,emin olun şirketi bunlara verseniz,1 haftada sefer yapamaz duruma TK boşa hikaye anlatıyorsunuz,bende memur olarak kaldım ama sizide çok iyi tanıyorum,
  • Memlekette ne kadar mal varmis da haberimiz yok,bir de mal kalmadi diye gidip elin memleketinden angus mangus getiriyorlardi,ne geregi var bu kadar malin icine ithal et sokacaksiniz
  • Merak ediyorum da burada yorum yazan arkadaşlar hiç Somaliye uçmuşlar mı,pistin koşullarını biliyorlar mı?Yorum yazmaya gelince herkes astranot,bilgiye gelince sokakta ki adam.Kaptan doğru olanı yapmıştır,4 tane köpekle çarpışmak çok daha kötü sonuçlar verebilirlidi;Köpekler motorları girip Kompresor Stol'una sokabilirdi,motorlarda yangın çıkıp kanatlara sıçrayabilirdi,burun tekerliği kırılabilirdi.Reverser açık motor'da FOD olması çok tehlikeli sonuçlar verebilir.Ha oraya köpek girer mi diyen soran arkadaşlar FCOM 'dan motor ile yer seviyesinde ki yüksekliği ve motorun emme gücü hakkında bilgi almalarını tavsiye ederim.Unutmayın gittiğiniz meydan Mogadişu,Heathrow değil,bırakın doğru düzgün pisti meydanın Jeppesen Chartı bile yok!
  • TK'nin basina ne gelse mustahaktir. Yok bi de ucagi pistten cikarsalardi pistte kopek var diye. O kaptanin kaptanligini almak yerine madalya verirler bir de ustune.... Boyle yonetim boyle anlayis devam ettigi surece, daha beter olsunlar! Bunlarin ne zararlari biter, ne kazarlari. TK calisanlari ve ucucu arkadaslarin hepsi anlar ne demek istedigimi, simulator pilotlari yorum yazmasinlar lutfen.
Dün Başbakan Erdoğan'ın ekibini Somali'ye götüren THY'ye ait Boeing 737-800 tipi uçak, pistte köpeklere çarpmamak için manevra yapınca kanadını pist kenarındaki kum tepelerine sürtmüştü.

Yolcular arasında kısa süreli paniğe neden olan olayda herhangi bir yaralanma olmazken, maddi hasar meydana geldi.

İşte o uçaktan kareler:

















(Fotoğraflar: Hürriyet)
İŞTE O UÇAK... (FOTO GALERİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Misafir ~ 13 yıl önce
çok yanlış bir hareket... uçağı köpeklerden sonra yere oturtmalıydı ozaman..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Simdiye kadar yazilanlardan, bu siteyi takip eden ve yorum yazan herkesin havacilikla cok yakin iliskisi seziliyor(en azindan bir kere ucaga binip seyahat etmistir)baska yoruma ne hacet..biz Turkler her konuda uzmanizdir nasil olsa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oraları yıllarca sömürenler yardım etmiyorda bir bizmi akıllıyız...bekleyin görün bakalım somali how un altından neler çıkacak neler...sen daha uyu ülkem insanı uyu eeee eeeee eeee ee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
somaliye dunyadakı bizden cok zengin buyuk devletlerın yardım ettıgını hic duymuyorumonlardan zenginmiyiz ?sadece biz yardım ediyoruz gibi, cogu insanımız yiyecek ekmegi zar zor bulurken.bu gercegı de gormezden gelmesın kımse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık dog fight yerde de yapılıyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yuce rabbim, Ajda'yı bize bağışladı. şu genç yaşta bir RADİKAL iniş uğruna daha kötüsü olsaydı?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tk dan çalışan bir azınlık var,bunlar 20-25 yıl önce işe girmiş,hep arazi olmuş,örneğin Satış-Trafik şefi veya memuru ama bir rezervasyon yapamayan,bir check-ın yapamayan ama kıdem tazminatı,bordro,mesai v.b gibi şeyleri çok iyi hesaplayan,kapasitesi teyerli olmadığı için,bu dönemde terfi ettirilmeyen bir azınlık,bunlar ne zaman fırsat doğsa saldırıyorlar,emin olun şirketi bunlara verseniz,1 haftada sefer yapamaz duruma TK boşa hikaye anlatıyorsunuz,bende memur olarak kaldım ama sizide çok iyi tanıyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Memlekette ne kadar mal varmis da haberimiz yok,bir de mal kalmadi diye gidip elin memleketinden angus mangus getiriyorlardi,ne geregi var bu kadar malin icine ithal et sokacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merak ediyorum da burada yorum yazan arkadaşlar hiç Somaliye uçmuşlar mı,pistin koşullarını biliyorlar mı?Yorum yazmaya gelince herkes astranot,bilgiye gelince sokakta ki adam.Kaptan doğru olanı yapmıştır,4 tane köpekle çarpışmak çok daha kötü sonuçlar verebilirlidi;Köpekler motorları girip Kompresor Stol'una sokabilirdi,motorlarda yangın çıkıp kanatlara sıçrayabilirdi,burun tekerliği kırılabilirdi.Reverser açık motor'da FOD olması çok tehlikeli sonuçlar verebilir.Ha oraya köpek girer mi diyen soran arkadaşlar FCOM 'dan motor ile yer seviyesinde ki yüksekliği ve motorun emme gücü hakkında bilgi almalarını tavsiye ederim.Unutmayın gittiğiniz meydan Mogadişu,Heathrow değil,bırakın doğru düzgün pisti meydanın Jeppesen Chartı bile yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK'nin basina ne gelse mustahaktir. Yok bi de ucagi pistten cikarsalardi pistte kopek var diye. O kaptanin kaptanligini almak yerine madalya verirler bir de ustune.... Boyle yonetim boyle anlayis devam ettigi surece, daha beter olsunlar! Bunlarin ne zararlari biter, ne kazarlari. TK calisanlari ve ucucu arkadaslarin hepsi anlar ne demek istedigimi, simulator pilotlari yorum yazmasinlar lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000