26 Aralık 2013, Perşembe 09:54:57

ATİLAY AYÇİN'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR!

Hava-İş eski Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY yönetimiyle Hava-iş'in yeni yönetimi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayçin, bu toplu sözleşmenin fiyasko olduğunu belirterek "Tam bir yenilgidir, 569 günlük mücadeleye ihanettir" açıklamasında bulundu.
  • Sen kebapci köselerinde , rakina devam et, seni ilgilendiren birsey yok artik.
  • Bu hala neyi konuşuyor, işçileri kandırarak,paraları götürerek, küfrederek sendikacı olduğunu zanneden biri.Artık sus ve inine çekil.
  • Yalancı, utanmadan hangi yüzle konusuyorsun, cok yakında "sadece 305 in yarısını alın butun herseyi imzalarim dediğin o utanmaz vicdansiz mektubu" burdan herkes okuyunca goreceksin!!!
  • Aycin gitti adamlari hala sendikada ayni kafayla devam ediyor
  • Sen önce sendikanın içini boşaltın kasanın hesabını ver.Utanmadan çıkıp demeç veriyorsun.Hakkimizi helal etmiyoruz sana.Birakta yeni yönetim gerekeni yapsın.
  • Şimdi değil ama zamanı geldiği vakit bu insanlar Atilay Ayçin’i çok arayacaklar.
  • Sen ilk kaybi yasadin bu tis ile. Sirket seni sutlayinca yerine % 55 maas la adamcalistirabilecek. Tekmeyi yiyip sana ödediği paraya 2 memur alinca hesabı kime nasıl soracaksin bakalim. Birde sendikayi işkolu barajinin altinda birakip düşürsunlet işte o zaman zil takip oynayacak patron. Az kaldi az. Iskolu barajinin yürürlüğe girecegi 2018i bekleyin
  • "Zalim" dediği için mi içeri alınacakmış? Her zalim diyeni içeri alsalar türkiyede sokakta insan kalmazdı.üzücü ve düşündürücü. Kabul ediyorsun ki kaale alıp mahkemeye veriyorsun.
  • Sen önce içini boşalttığın,trilyonlarca zarara uğrattığın sendikamızın işçilerinin hakkını vereceksin.yataklık yaptığın bölücü örgütte kurtaramayacak seni.düş artık yakamızdan.başına geleceklerle meşkul ol
  • İscinin yakasindan elini cek artik. Sen once sendika kasasindan bosalttigin paralarin hesabini ver. 160000 tl cicek parasinin 60000 tl bilgisayar parasinin hesabini ver. İscinin haklarini savunacagina kendi avukatinin haksiz yere talep ettigi yuzde 10 un hesabini ver. Yeter artik, cik git hayatimizdan.

Hava-İş eski Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY yönetimiyle Hava-iş'in yeni yönetimi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayçin, bu toplu sözleşmenin fiyasko olduğunu belirterek "Tam bir yenilgidir, 569 günlük mücadeleye ihanettir" açıklamasında bulundu.

Toplu sözleşmenin grevci işçilere bir haftadır gösterilmediğine dikkat çeken Ayçin, "Ben '305, işten atıldığı 28 Mayıs 2012'de haklarıyla ve direniş sürecindeki mağduriyetleri giderilerek işe döndürülsün. Toplu iş sözleşmesinde Revizyon 3 ve ücretler konusundaki taleplerimiz kabul edilsin, yeni yönetimin elini sıkarım, sıkmaktan da gocunmam' dedim ama olmadı.
Apar topar sözleşme imzaladılar. Açıklama yapmadan, söz verdik diye grev çadırını kaldırdılar. Bir hafta geçti, neyi imzaladıklarını açıklayamıyorlar. Internet sitelerine koyduklarında da bir şey yok. Çünkü greve çıkış nedenimiz olan hiçbir madde toplu sözleşmede yok. Uçuş emniyetini tehlikeye atan Revizyon 3'ün iptali ve 305 işçinin işe iadesini sağlayacak maddeleri toplu sözleşmeye koymamışlar. Bir protokol imzalamışlar; '305, oluşturulacak bir komisyon değerlendirilmesine tabi tutulacak, Revizyon 3 konusunda sendikanın talebi değerlendirilecek' deniyor, imzalanan bu" dedi.

BÜYÜK HAK KAYBI VAR

THY çalışanları ve 305'in büyük hak kayıplarına uğradığını kaydeden Ayçin, protokolün tamamen THY yönetimi ve hükümetin istediği doğrultuda imzalandığını söyledi. Ayçin, protokole göre olacakları şu şekilde ifade etti: "305'i kısmen eleyecekler, 305 içerisinde, işten atarken farkına varmadıkları yandaşlarına yalan duranlar var, bunları alacaklar, diğerlerine sıfırdan başlamayı dayatacaklar. 5- 6 bin TL alan insanları, işe giriş ücretleri de düşürüldüğü için, bin TL'yle işe başlatmaya çalışacaklar. Revizyon 3 uygulanmasın diyorduk. Daha önceki dönemlerde imzalanan toplu sözleşmelerde yer alan dinlenme ve tebliğ sürelerine riayet edilmesini istiyorduk. Ama, çalışanların ve yolcuların uçuş güvenliği hiçe sayılmaya devam edecek."

BİZE DE ÖNERDİLER REDDETTİK

Grev sürecinde THY yönetiminin bu talepleri kendilerine de sunduğunu söyleyen Ayçin, "Biz şiddetle reddettik, işçilerin izin ve dinlenme sürülerini kısaltan Revizyon 3'ü kabul etmedik. 305'in işten atılmadan önceki şartlarıyla, direniş sürecindeki mağduriyetleri giderilmek suretiyle işe dönmesini talep ediyorduk. Bunun dışındaki çözümleri kabul etmediğimiz için bu mücadele uzun sürdü. Bu şekilde olmasını isteseydik, biz de bitirirdik." dedi.

FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Ayçin THY'nin felakete sürüklendiğini belirterek, "Bakın açık ve net söylüyorum bugünkü çalışma şartlarında, mevcut dinlenme süresi kısa, çalışma süreleri uzun, boş günleri azaltılmış uçucularla kazaya, kırıma davete çıkarıyorsunuz.
Biz çalışanların ve yolcuların emniyetli uçuş standartlarına kavuşması için greve çıktık. Ancak olacak kazanın ve zararın telafisi yok. Tamamen yandaş kadrolaşma, aşırı kâr politikasıyla bu şirket felakete gidiyor." uyarısında bulundu.

Ayçin'e Başbakan'a 'zalim' demekten bir yıl ceza verildi

Hava-İş eski Genel Başkanı Atilay Ayçin, Başbakan Erdoğan'a "zalim" dediği için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yıl THY işçilerinin AKP İl Binası önünde yaptığı eylemde yaptığı konuşma nedeniyle Hava-İş eski Genel Başkanı Atilay Ayçin dün İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Atilay Ayçin'e bir yıl hapis cezası verdi. Ceza 10 aya düşürülerek, 5 yıl ertelendi. 1989'da sendika başkanı seçildiğinde cezaevleriyle buluştuğunu, 2013'te sendikacılığı bırakırken de ceza aldığını söyleyen Ayçin, "1991 yılında yaptığım bir konuşma nedeniyle 1995 yılında ceza aldım. HAVAŞ'ın özelleştirilmesine karşı yapılan direniş sırasında beni direniş çadırından alıp götürdüler. 6 ay sonra çıkmıştım. Bugün ceza almamın nedeni ise 305 arkadaşımızın işten çıkarılması sebebiyle AKP İl Binası önünde yaptığımız basın açıklamasında, yaptığım konuşma oldu. Konuşmada, Esad'ı zalimlikle suçlayan Başbakan'a 'Zalimlik etmek sadece öldürmekle olmaz; 305 kişinin ekmeğiyle oynamak, onları işsiz bırakmak, çoluk çocuğunu aç sefil bırakmak, hak mücadelesini ceberrut bir duruşla cezalandırmak da zalimlik' demiştim. Bu laftan dolayı, yani Başbakan'a 'zalim' dediğim için bir yıl hapis cezasıyla cezalandırıldım. Ancak 10 aya düşürüldü, 5 yıl ertelendi. Yani sendikacılığa cezaeviyle başladık, yine cezayla bitiriyoruz desem abartılmış olmam." dedi.

(Bir Gün Gazetesi)

ATİLAY AYÇİN'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

misafir ~ 10 yıl önce
Sen kebapci köselerinde , rakina devam et, seni ilgilendiren birsey yok artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu hala neyi konuşuyor, işçileri kandırarak,paraları götürerek, küfrederek sendikacı olduğunu zanneden biri.Artık sus ve inine çekil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 10 yıl önce
Yalancı, utanmadan hangi yüzle konusuyorsun, cok yakında "sadece 305 in yarısını alın butun herseyi imzalarim dediğin o utanmaz vicdansiz mektubu" burdan herkes okuyunca goreceksin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 10 yıl önce
Aycin gitti adamlari hala sendikada ayni kafayla devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen önce sendikanın içini boşaltın kasanın hesabını ver.Utanmadan çıkıp demeç veriyorsun.Hakkimizi helal etmiyoruz sana.Birakta yeni yönetim gerekeni yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 10 yıl önce
Şimdi değil ama zamanı geldiği vakit bu insanlar Atilay Ayçin’i çok arayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
13:17:39a ~ 10 yıl önce
Sen ilk kaybi yasadin bu tis ile. Sirket seni sutlayinca yerine % 55 maas la adamcalistirabilecek. Tekmeyi yiyip sana ödediği paraya 2 memur alinca hesabı kime nasıl soracaksin bakalim. Birde sendikayi işkolu barajinin altinda birakip düşürsunlet işte o zaman zil takip oynayacak patron. Az kaldi az. Iskolu barajinin yürürlüğe girecegi 2018i bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Zalim" dediği için mi içeri alınacakmış? Her zalim diyeni içeri alsalar türkiyede sokakta insan kalmazdı.üzücü ve düşündürücü. Kabul ediyorsun ki kaale alıp mahkemeye veriyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen önce içini boşalttığın,trilyonlarca zarara uğrattığın sendikamızın işçilerinin hakkını vereceksin.yataklık yaptığın bölücü örgütte kurtaramayacak seni.düş artık yakamızdan.başına geleceklerle meşkul ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Git artik ~ 10 yıl önce
İscinin yakasindan elini cek artik. Sen once sendika kasasindan bosalttigin paralarin hesabini ver. 160000 tl cicek parasinin 60000 tl bilgisayar parasinin hesabini ver. İscinin haklarini savunacagina kendi avukatinin haksiz yere talep ettigi yuzde 10 un hesabini ver. Yeter artik, cik git hayatimizdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000