19 Kasım 2010, Cuma 10:36:14

Anadolu Üniversitesi SHYO mezun sayısını artıracak

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Mustafa Cavcar, okuldan her yıl 25 öğrenci mezun ettiklerini, bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
  • Arkadaş okul sana 4-5 sene oku vida sık demiyor ki. daha da yetiştir kendini yapabilecek bir sürü iş dalı var. Türkiye'de havacılıkta uzman eksiği var. Kaç tane AUSHYO mezunu havacılık hukukundan, maliyetinden teknik anlaşmalardan anlıyor. Üniversite mezunuyum diyorsun lise mezununndan farklı ne biliyorsun veya bildiğini ne kadar uyguluyorsun. Bugun AUSHYO mezunu olup mühendis olarak çalışan da var, leasing şirketlerinin temsilcisi de var, Boeing temsilcisi de var. 20 sene okuyup bir tek lastik değitirip vida sıkıyorsan bence bu okulun suçu değil senin suçun. Dışardan gelen, liseden gelen senle aynı işi yapabiliyorsa bravo onlara. Sendeki imkan olsa o adam neler yapacak.
  • Degerli yorum yazan SHYO mezunlari... mucizeyi okuldan bekliyorsunuz bence... ben de 8 sene once o okuldan mezun oldum ve su anki konumumdan cok memnunum. konu okul ya da bolum degil. konu sizsiniz... mezun oldugunuzda kendinize soruyor musunuz? yabanci diliniz hangi seviyede? hagi ölcüde sektorden haberdarsiniz? bence biraz öz elestiri yapin...
  • Turkiye de pilotlar tarafindan kurulan bir sendika var mi yok mu? Var sa magdur pilotlar icinbir cozum uretmeyi ustune vazife aliyor mu? Bence, cozum birlik olup hep birlikte daha da iyiye ulasmaktan gecer...Kurumsallasmadan ozellikle Turkiye de bir varlik gostermek mumkun degil.
  • Bu Pilot S.D. Eylül ayı boyunca kiralık bir Cessna ile Antalya üzerinde izinsiz olarak 45 saat gözlem uçuşu yaptı. Kimse bunu incelemeyecek mi? Biz uçsak SHGM yapmadığını bırakmaz.
  • Onlarda once kendi dilleri, sonra fransizca (ingilizce zaten pilotta olmazsa olmaz oldugu icin hic bahsetmiyorum) arti tip egitimi falan filan.Hindistan artik kaptan disinda yabanci alimini neredeyse sifirladi. Ha birde Turkiye'yi denedim onlarda yabanci pasaportunuz varmi dediler yok deyince, kusura bakmayin biz yabanci aliyoruz yada bir tanidik bulup gelin diye geri cevirdiler : ) yinede tavsiye icin tsklr. Bende size yandaki ''vize cilesi'' haberini okumanizi tavsiye ederim fikir vermesi acisindan.
  • Tavsiyenizde samimiyseniz tesekkur ederim ama evde bos oturmuyorum.Internette ne kadar pilotlukla ilgili is ilani varsa surekli basvuruda bulunuyorum. Telefonla arayip konusuyorum yada konusmayi kabul ederlerse en azindan deniyorum. Ama size soyleyim ilk sorulari; burada calisma izniniz var mi, EU vatandasimisiniz,EU pasaportunuz varmi, ulkemizin dilini cok iyi sekilde yazip, konusabiliyormusunuz? Bunlardan birine hayir deyince gorusme orada bitiyor zaten. Afrika ayri bir hikaye orayi da cok denedik.
  • Her turlu yeterlilige sahip oldugu halde CV lerini sekreterlere birakma durumunda, Turkiye de is bulamadigi icin evde oturan arkadaslara samimi olarak bir tavsiyem var. Lutfen bir ayinizi yurt disindaki pozisyonlara muracat icin ayirir misiniz? Sonucta, bu vatan da bizim bu dunya da bizim. siz once kendinize sans taniyin...
  • Gercekten yeter artik, hep ayni nakarat pilot yok dsa falanda filanda.Piyasada bir suru issiz pilot var(hem de unv. mezunu, yabanci dili olan, egitimli) ama THY inattan, oyel sirketler yabancilarin tip parasi daha tatli geldigi icin bu yetismis pilotlari almamakta direniyor. Su an piyasada 200 uzerinde yeni mezun pilot var.KTHY pilotlari bile acikta kaldi daha ne pilot acigindan bahsediyosunuz. Kaptan acigi var o dogru ama kendi vatandasini alip ucurmak yerine elin yabanciisni calistirirsan o kaptan acigi daha da buyuyecek gelecekte. Bu nasil bir isdir anlamak mumkun degil. Elimizde lisans evde oturuyoruz, caldigimiz tum kapilar kapali, tenezzul edip gorusmeye bile almiyorlar, cv yi kapidaki sekreterlere birakip cikiyoruz
  • havacilik gibi bir sektorde TOEFL yeterlilik pilotaj bolumlerine muracat icin ilk sart olmalidir. Once zeka sonra para gelmelidir.
  • gibi degil. Karada icra edilen bir cok meslek grubunda bile TOEFL testi sartlar arasinda iken pilotaj ve ACT icin boyle bir kosul nasil gozardi edilir. Simdi takke dustu .Yolcu
Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun beş bölümden oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Özellikle hepimizin de bildiği gibi Türkiye'nin havacılık sektörü hava taşımacılık sektörü son yıllarda büyük bir atılım içerisinde. Dünyada krizin yaşadığı bir dönemde Türkiye'nin hava yolu şirketleri karlı bir şekilde çalışıyor. Türk hava yolu şirketleri bir önceki yıla göre kriz döneminde dahi taşıdıkları yük ve yolcu miktarlarını artırdı. Yani global kriz döneminde Türk havacılığı bir yavaşlama da olsa büyümesini devam ettirdi. Şimdi krizden çıkışla birlikte bu büyüme artarak devam ediyor. Zaten yabancı hava yolu otoritelerinin yayınlarına da baktığımızda görüyoruz ki, Türk havacılığı son yıllarda sürekli bir büyüme içerisinde." 
 
Sektörde büyümeyi sağlayan en önemli faktörün eleman olduğunu anlatan Cavcar, şunları söyledi: "Büyüme dediğimizde, o sektörde büyümeyi sağlayan yetişmiş elemandır. Yetişmiş elemanınız yoksa, talep de olsa o sektörü büyütemezsiniz, o sektörden kazandığınız paraları artıramazsınız. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu 5 bölümü ile sektörün büyümesine katkıda bulunan bir okul. Kurulduğu 1986'dan bu yana baktığımızda 2 bin 500'den fazla mezun verdi, bugün Türk sivil havacılık sektörü büyüyorsa, bu büyümede bizim verdiğimiz 2 bin 500'den fazla mezunun da payı var." 
 
Türkiye'nin büyüyen havacılık filosunda ihtiyaç duyulan uçaklara bakacak teknik eleman yetiştirdiklerini belirten Cavcar, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki tane bölümümüz bu amaca hizmet ediyor. Diğer bir bölümümüz, sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü. Terminallerde uçaklara verilen yer hizmetlerinde görev yapacak elemanları yetiştiriyoruz. Diğer bir bölümümüz hava trafik kontrol bölümü. Bu bölümde de Türk hava sahasında uçan hem yerli uçakların hem yabancı uçakların yönlendirilmesi, trafik sevk ve idaresinin yapılmasını sağlayan ve dünyada en stresli meslek olan hava trafik kontrolörlüğüne yönelik eleman yetiştiriyor. Diğer bir bölümümüz ise pilotaj bölümü. Son zamanlarda maalesef büyüyen havacılığımıza yetecek pilot yetiştirilemiyor. Türkiye yabancı pilotları sektörde istihdam ediyor. Biz yabancı pilotların sektörde istihdamını azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz pilot adaylarını iki kaynaktan alıyoruz, bir tanesi üniversite sınavı sonucunda ön kayıt sistemi ile alıyoruz. Diğeri THY ile anlaşmalı olarak özel kurs şeklinde alıyoruz. Bu şekilde iki kanaldan pilot adayı yetiştiriyoruz. 2010 yılı itibari ile toplam olarak Türk Hava Yolları ve kendi yüksek okulumuzdan 45 pilot mezun etmiş olacağız. Hedefimiz bu sayıyı 100'e çıkarmak."
Anadolu Üniversitesi SHYO mezun sayısını artıracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaş okul sana 4-5 sene oku vida sık demiyor ki. daha da yetiştir kendini yapabilecek bir sürü iş dalı var. Türkiye'de havacılıkta uzman eksiği var. Kaç tane AUSHYO mezunu havacılık hukukundan, maliyetinden teknik anlaşmalardan anlıyor. Üniversite mezunuyum diyorsun lise mezununndan farklı ne biliyorsun veya bildiğini ne kadar uyguluyorsun. Bugun AUSHYO mezunu olup mühendis olarak çalışan da var, leasing şirketlerinin temsilcisi de var, Boeing temsilcisi de var. 20 sene okuyup bir tek lastik değitirip vida sıkıyorsan bence bu okulun suçu değil senin suçun. Dışardan gelen, liseden gelen senle aynı işi yapabiliyorsa bravo onlara. Sendeki imkan olsa o adam neler yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Degerli yorum yazan SHYO mezunlari... mucizeyi okuldan bekliyorsunuz bence... ben de 8 sene once o okuldan mezun oldum ve su anki konumumdan cok memnunum. konu okul ya da bolum degil. konu sizsiniz... mezun oldugunuzda kendinize soruyor musunuz? yabanci diliniz hangi seviyede? hagi ölcüde sektorden haberdarsiniz? bence biraz öz elestiri yapin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turkiye de pilotlar tarafindan kurulan bir sendika var mi yok mu? Var sa magdur pilotlar icinbir cozum uretmeyi ustune vazife aliyor mu? Bence, cozum birlik olup hep birlikte daha da iyiye ulasmaktan gecer...Kurumsallasmadan ozellikle Turkiye de bir varlik gostermek mumkun degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu Pilot S.D. Eylül ayı boyunca kiralık bir Cessna ile Antalya üzerinde izinsiz olarak 45 saat gözlem uçuşu yaptı. Kimse bunu incelemeyecek mi? Biz uçsak SHGM yapmadığını bırakmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onlarda once kendi dilleri, sonra fransizca (ingilizce zaten pilotta olmazsa olmaz oldugu icin hic bahsetmiyorum) arti tip egitimi falan filan.Hindistan artik kaptan disinda yabanci alimini neredeyse sifirladi. Ha birde Turkiye'yi denedim onlarda yabanci pasaportunuz varmi dediler yok deyince, kusura bakmayin biz yabanci aliyoruz yada bir tanidik bulup gelin diye geri cevirdiler : ) yinede tavsiye icin tsklr. Bende size yandaki ''vize cilesi'' haberini okumanizi tavsiye ederim fikir vermesi acisindan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tavsiyenizde samimiyseniz tesekkur ederim ama evde bos oturmuyorum.Internette ne kadar pilotlukla ilgili is ilani varsa surekli basvuruda bulunuyorum. Telefonla arayip konusuyorum yada konusmayi kabul ederlerse en azindan deniyorum. Ama size soyleyim ilk sorulari; burada calisma izniniz var mi, EU vatandasimisiniz,EU pasaportunuz varmi, ulkemizin dilini cok iyi sekilde yazip, konusabiliyormusunuz? Bunlardan birine hayir deyince gorusme orada bitiyor zaten. Afrika ayri bir hikaye orayi da cok denedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her turlu yeterlilige sahip oldugu halde CV lerini sekreterlere birakma durumunda, Turkiye de is bulamadigi icin evde oturan arkadaslara samimi olarak bir tavsiyem var. Lutfen bir ayinizi yurt disindaki pozisyonlara muracat icin ayirir misiniz? Sonucta, bu vatan da bizim bu dunya da bizim. siz once kendinize sans taniyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gercekten yeter artik, hep ayni nakarat pilot yok dsa falanda filanda.Piyasada bir suru issiz pilot var(hem de unv. mezunu, yabanci dili olan, egitimli) ama THY inattan, oyel sirketler yabancilarin tip parasi daha tatli geldigi icin bu yetismis pilotlari almamakta direniyor. Su an piyasada 200 uzerinde yeni mezun pilot var.KTHY pilotlari bile acikta kaldi daha ne pilot acigindan bahsediyosunuz. Kaptan acigi var o dogru ama kendi vatandasini alip ucurmak yerine elin yabanciisni calistirirsan o kaptan acigi daha da buyuyecek gelecekte. Bu nasil bir isdir anlamak mumkun degil. Elimizde lisans evde oturuyoruz, caldigimiz tum kapilar kapali, tenezzul edip gorusmeye bile almiyorlar, cv yi kapidaki sekreterlere birakip cikiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacilik gibi bir sektorde TOEFL yeterlilik pilotaj bolumlerine muracat icin ilk sart olmalidir. Once zeka sonra para gelmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gibi degil. Karada icra edilen bir cok meslek grubunda bile TOEFL testi sartlar arasinda iken pilotaj ve ACT icin boyle bir kosul nasil gozardi edilir. Simdi takke dustu .Yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000