13 Şubat 2012, Pazartesi 10:02:30

THK'DAN FRANSIZ ŞİRKETE RET!

Türk Hava Kurumu Başkanı Yıldırım, 150 paraşüt için açılan ihaleyi bir Fransız firmasının kazandığını ancak, ihaleyi askıya aldıklarını söyledi.
  • Sayın başkanım, hani yangın uçaklarının ödemesi bitince söz verilen maaş zamları nerede ? Komutanım THK dan başka aynı işi yapan kişilere farklı ücretin ödendiği yer varmı ? Ne demek kimse aldığı maaşı diğerine söylemeyecek. Bunun olmadığınımı zannediğyorsunuz dolayısıyla ekipteki huzursuzluğun artık kaynama noktasına geldiğini bilmiyormusunuz ? Pilanör okulunu açmak güzel mutlaka ama oradaki öğretmenler de aynı dertten şikayetçi ise huzur oradada olmayacaktır . Bu huzursuluğun yarın öbürgün yaratacağı sorunların vebalini şimdiden üstlenebiliyorsanız BU ŞARTLARA DEVAM. Saygılar.
  • Bir aştırılsın acaba altında ne var!
  • Ben eski bir milli paraşütçüyüm yıllar önce Kayseride yapılan bir paraşütü ben ve arkadaşım defalarca tecrübe atlayışı yaparak denedik ve gerçekten performans ve kalitesi mükemmel olduğu için paraüt okulu ve THK Genel Başkanlığına olumlu rapor yazdık diye yaşamadığımız olumsuzluk kalmadı !!
  • Herkesin bu ulke icin yapacagi bir sey varsa, oturup 150 tane parasutu yapin ya da yaptirin. Illaki yerli bir uretici bununla ilgilenecektir. Yapmayi bilmiyorsan da mevcutlari taklit et. Ileriki modellerini sen gelistirirsin. Ne kadar aciz bir durum. Uzay bolumu var. Parasut diken yok.
  • Parasut bile yapamıyoruz yahu : (
  • Sadece iptal ederek olmaz. Ihaleye madde koyacaksin. Fransizlar basvuramaz diye. Vatanini sevmek deyince, sizin yapacaginiz TURK mali ucaklar ve uzay gemilerinin yapimina veya tasarimina baslandimi acaba? Birde onu dile getirseniz vatansever Emekli General Osman! Halk size inaniyor guveniyor. NEde olsa eski komutansiniz generallik yapmissiniz bu ulkede. Birtarafinizdan atmazsiniz! Halki kandirmazsiniz! degil mi?
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, THK’nın paraşüt alımı için açtığı ihaleyi Fransız firmasının kazanması nedeniyle ihaleyi iptal ettiklerini bildirdi.

Yıldırım, bir süre önce 150 paraşüt alımı için ihale açtıklarını belirterek, “İhaleyi Fransız firması kazandı. Biz de, sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının Fransız Senatosu’nda kabul edilmesinin ardından ihaleyi askıya aldık” diye konuştu.

Fransa’nın geri adım atması durumunda maliyeti 500 bin euro olan ihalenin sonucunun açıklanacağını ifade eden Yıldırım, “Herkesin bu ülke için yapacağı bir şey vardır. Biz de böyle bir karar alan Fransa’ya tepkimizi bu şekilde dile getirdik” dedi.

1.5 milyon euro’luk tazminat davası

Fransa’nın geçen sene açtığı yangın söndürme ihalesini THK’nın kazandığını anlatan Yıldırım şunları söyledi: “Uçaklarımızı göndermemize üç gün kala Fransa hükümeti, hiçbir açıklama yapmadan ihaleyi iptal etti. Biz de Fransız Acil İşler Mahkemesi’ne, 1.5 milyon euro’luk tazminat davası açtık. 1 hafta sonra mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Fransız hükümeti de yürütmeyi durdurma kararını kaldırma davası açtı. Mahkeme de yangın sezonu olduğu için yürütmeyi durdurmayı, kamu yararı nedeniyle THK’nın hakları saklı kalmak kaydıyla kaldırdı.” THK tarafından Fransız hükümetine karşı açılan tazminat talebi davasının devam ettiğini ifade eden Yıldırım, THK’nın davayı kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu avukatların bildirdiğini söyledi.

Yıldırım, “2005’de Fransa’da, ihale iptal edildiği zaman yalnızca masraflar değil, oradan elde edilecek kârın ödenmesi de yapılır, diye bir karar alınmıştı. Biz de bu karara istinaden hakkımızı almak için dava açtık ve sonucunu bekliyoruz” dedi.
THK'DAN FRANSIZ ŞİRKETE RET!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın başkanım, hani yangın uçaklarının ödemesi bitince söz verilen maaş zamları nerede ? Komutanım THK dan başka aynı işi yapan kişilere farklı ücretin ödendiği yer varmı ? Ne demek kimse aldığı maaşı diğerine söylemeyecek. Bunun olmadığınımı zannediğyorsunuz dolayısıyla ekipteki huzursuzluğun artık kaynama noktasına geldiğini bilmiyormusunuz ? Pilanör okulunu açmak güzel mutlaka ama oradaki öğretmenler de aynı dertten şikayetçi ise huzur oradada olmayacaktır . Bu huzursuluğun yarın öbürgün yaratacağı sorunların vebalini şimdiden üstlenebiliyorsanız BU ŞARTLARA DEVAM. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir aştırılsın acaba altında ne var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben eski bir milli paraşütçüyüm yıllar önce Kayseride yapılan bir paraşütü ben ve arkadaşım defalarca tecrübe atlayışı yaparak denedik ve gerçekten performans ve kalitesi mükemmel olduğu için paraüt okulu ve THK Genel Başkanlığına olumlu rapor yazdık diye yaşamadığımız olumsuzluk kalmadı !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herkesin bu ulke icin yapacagi bir sey varsa, oturup 150 tane parasutu yapin ya da yaptirin. Illaki yerli bir uretici bununla ilgilenecektir. Yapmayi bilmiyorsan da mevcutlari taklit et. Ileriki modellerini sen gelistirirsin. Ne kadar aciz bir durum. Uzay bolumu var. Parasut diken yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Parasut bile yapamıyoruz yahu : (

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sadece iptal ederek olmaz. Ihaleye madde koyacaksin. Fransizlar basvuramaz diye. Vatanini sevmek deyince, sizin yapacaginiz TURK mali ucaklar ve uzay gemilerinin yapimina veya tasarimina baslandimi acaba? Birde onu dile getirseniz vatansever Emekli General Osman! Halk size inaniyor guveniyor. NEde olsa eski komutansiniz generallik yapmissiniz bu ulkede. Birtarafinizdan atmazsiniz! Halki kandirmazsiniz! degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000