17 Mayıs 2016, Salı 14:12:09

Prof. Dr. Aziz Sancar'dan TUSAŞ'a ziyaret

Ülkemizi Kimya alanında aldığı Nobel Ödülü ile gururlandıran bilim adamı Prof.Dr.Aziz Sancar, özgün ürünleriyle milletimize farklı gururlar yaşatan, Türkiye’nin Havacılık ve Uzay Merkezi, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin bilimi rehber alan personeliyle buluştu.
  • Aziz Sancar gercek bir milliyetci gercek bir Bozkurt O bu milletin asigidir...Bu asil milletde size asiktir hocam...
  • gecen ay bende ziyaret ettim ama haber olmadi. Amca ayrilmadan calisan sayisini ve yapilan isi gorunce cok sasirmis
  • Bu profesör memleket sevdalısı, beyfendi bir insan çikti...Halbuki chp liler ne bekledi , türkiyeye hakaret etsin küfür etsin ki o zaman aferin diyelim diye bekledikler ama olmadı. .eskiden ekmek yediği doğup büyüdüğü topraklara ihanet etmedi bu bilim adamı. ..yazar orhan pamuk türkiyeye hakaretler etti hemen iki yüzlü avrupa Nobel ödülünü verdi, bu kadar ciğeri beş para etmez bu Avrupalıların. ..sonra bu yazar Atatürk Hava limanında tesadüf yurt dışından geldim bavul bekliyorum kendisi de bavul bekliyor, bir Allahın kulu da gelip de kendisiyle konuşup da tebrik etmedi, soru sormadı işte budur sen memleketine hakaret edersen ve Avrupa da sana bunun karşılığında da ödülü verir sende yalnız kalırsın. .işte...

Prof.Dr.Aziz Sancar, dün TUSAŞ'ı (Türkiye’nin Havacılık ve Uzay Merkezi) ziyaret etti. Yürütülen projeler hakkında bilgi alan Prof.Dr.Sancar, gerçekleştirilen tesis turunda Türk mühendislerince tasarlanan ve üretilen T129 ATAK Helikopteri, İnsansız Hava Aracı ANKA, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ’u yerinde görerek, Özgün Helikopter Geliştirme Projesi hakkında genç mühendislerle çalışma ortamında buluştu.

İncelemelerin ardından TUSAŞ Saim Dilek Konferans Salonu’nda TUSAŞ’lılar ile bir araya gelen Prof.Sancar, tesislerde gördüğü çalışmalardan çok etkilendiğini ve iftihar ettiğini belirterek, “Memlekete yapılan hizmetleriniz için sağ olun, var olun!” dedi.

Buluşmanın ev sahipliğini yapan TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, yaptığı konuşmada Prof. Sancar’ın başarılarının TUSAŞ’ın genç mühendislerine, teknisyenlerine ışık tutacağını ve inançlarını artıracağını belirterek, TUSAŞ ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Genel Müdür Dörtkaşlı tarafından Prof.Dr.Aziz Sancar’a, Amerika’da bulunan Türk Evi’nde sergilenmek üzere, ATAK helikopterini içeren, Türk el sanatı minyatür ve TUSAŞ özgün ürünlerinin maketleri takdim edildi.

Buluşmada TÜBİTAK tarafından Akıllı Robotlar Dalında En İyi Robot ödülünü alarak Türkiye Birincisi olan Kazan Şahin Ortaokulu öğrencileri ile de buluşan Prof.Sancar, gençlerle buluşmaktan duyduğu mutluluğunu dile getirdi.





Prof. Dr. Aziz Sancar'dan TUSAŞ'a ziyaret

Yorumlar

AZiZ olun hocam ~ 8 yıl önce
Aziz Sancar gercek bir milliyetci gercek bir Bozkurt O bu milletin asigidir...Bu asil milletde size asiktir hocam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
gecen ay bende ziyaret ettim ama haber olmadi. Amca ayrilmadan calisan sayisini ve yapilan isi gorunce cok sasirmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Bu profesör memleket sevdalısı, beyfendi bir insan çikti...Halbuki chp liler ne bekledi , türkiyeye hakaret etsin küfür etsin ki o zaman aferin diyelim diye bekledikler ama olmadı. .eskiden ekmek yediği doğup büyüdüğü topraklara ihanet etmedi bu bilim adamı. ..yazar orhan pamuk türkiyeye hakaretler etti hemen iki yüzlü avrupa Nobel ödülünü verdi, bu kadar ciğeri beş para etmez bu Avrupalıların. ..sonra bu yazar Atatürk Hava limanında tesadüf yurt dışından geldim bavul bekliyorum kendisi de bavul bekliyor, bir Allahın kulu da gelip de kendisiyle konuşup da tebrik etmedi, soru sormadı işte budur sen memleketine hakaret edersen ve Avrupa da sana bunun karşılığında da ödülü verir sende yalnız kalırsın. .işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
chpliler değil de akpliler profesörün türkiyeye hakaret etmesini bekleyebilir ancak ! orhan pamuk denen adama da en sert tepkileri belki de chp verdi bilmiyorsan öğren! ve eğer avrupalıların cigeri 5 para etmezse onların hiçbir icadını da kullanma adamsan! en basitinden hastalandığında tedavi için onların ilacını teşhis için mr ını,röntgen makinasını kullanıyorsun unutma! ayrıca hayvanat bahçesi müdürünü tübitak'a başkan yapan akp'ye de laf söylesene çok milliyetçiysen!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000