01 Mart 2016, Salı 15:05:23

Hürkuş'tan hız rekoru

Milli uçak Hürkuş, azami hız testlerinde 356 knot/0,67 mach hıza ulaşarak bir rekora imza attı. Uçuşta Hürkuş’a Hava Kuvvetleri pilotları F-16 D uçağı ile eşlik etti.
  • Memleketlerce uzaktan görüyorum ki bu uçak, tören yapılan prototip üretim aşamaları, lansmanı yapılan protoip test süreçleri ile zaten rekor kırıyor. Hız konusu tartışmaya açık diyeceğim ama zaten tartışılıyormuş meğer. Üretici A.Ş. olduğuna göre yöneticileri hesap veriyordur ortaklara; sermaye sahibi bu duruma ne diyor?
  • Bence TAI çevresinde arazinin kazandığı rantı, Kazan Beldesinde YERLİ ÜRETİM sebzenin TAI lojman pazarında satışını sorun TAI Genel Müdür'e. Konu YERLİ ÜRETİM uçak, uydu ise birz daha düşünün zaten 11 yıldır genel müdüre soran olmamış. Yoksa YERLİ ÜRETİM konu yanlış mı biliyoruz?
  • Motor ve avionic de yerli uretim mi
  • Yine bir test sertifikasyon bilmemney haberi.. Kardeşim bırakın bu palavra hamaset edebiyatını, kaç tane ürettiniz, kaç tane teslim ettiniz, kaç tane ihracat yaptınız onu söyleyin.
  • Isterse 1000 knot a ciksin o ucaa yapan teknisyene 1500 lira verip gunlerce zorunlu mesaiye getirip kadrolarini koz gibi kullanip yillarca vermeyen zihniyet oldukca kusura bakmayinda cokta onemli degil mudurlerin altinda arabalar ayda 10 bin maas baskanlara 30 bin maas yazik yazik bu devletin mali artik su genel mudur dortkaslinin degismesi lazim bitirdi tai yi
  • Çok güzel, başarılarının devamını dileriz. Fakat kendimizi çok büyütmeyelim, yerimizi bilelim, ne yazık ki bilerek, kasten çok gerilerde bırakıldık. @@@ Bu arada ikinci dünya savaşının canavarını hatırlayalım. 1940'lı yıllarda P51 Mustang, ilk modeli 13000 feet max cruise sürati = 382 knot, normal seyir 300 knot. Son model P51H, 25 bin feet max cruise sürati = !487! knot, 10000 feet max yapılan sürat = 359 knot.@@@ P-51 MUSTANG: The North American Aviation P-51 Mustang is an American long-range, single-seat fighter and fighter-bomber used during World War II, the Korean War and other conflicts. The Mustang was designed in 1940 by North American Aviation (NAA) in response to a requirement of the British Purchasing Commission for license-built Curtiss P-40 fighters. The prototype NA-73X airframe was rolled out on 9 September 1940, 102 days after the contract was signed and first flew on 26 October. Kaynak: http://www.mustangsmustangs.com/p-51/specifications
  • Ayjet 23 adet sipariş vermiş, doğru mu? Bilgisi olan?
  • 356 knot yaklaşık saatte 660 km bu çok iyi bir rakam hemde 27 bin feette
  • bayir asagi sayiliyor mu ki :)
  • tsk pervaneli yakin destek ucagi icin acil ihaleye cikmak uzere.Demekki projesi baslayali on yil olmus hurkusun daha yillari var. Bu yazimin dusmanlik,hamaset ile bir ilgisi yok.Ama ortada bir sorun var.Daha oncede yazdim ssm elindeki hisseler acilen ozele satilmali bu ve benzer kurumlar profesyonel hale gelmeli.

Milli uçak Hürkuş, azami hız testlerinde 356 knot/0,67 mach hıza ulaşarak bir rekora imza attı. Uçuşta Hürkuş’a Hava Kuvvetleri pilotları F-16 D uçağı ile eşlik etti.

Avrupa Sivil Havacılık Kurumu'ndan (EASA) alacağı sertifika için Hürkuş sürat testine girdi. Pilot Murat Özpala idaresindeki Hürkuş B, cuma günü Ankara’da gerçekleşen denemelerde yapı bütünlüğünü koruyarak ulaşabildiği en yüksek sürate ulaştı. Bunun için 27 bin feet irtifaya kadar yükselen Hürkuş, bulunduğu yükseklikten 20 bin feete doğru dalış gerçekleştirdi.

Test sırasında Hürkuş'a Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın tahsis ettiği F-16 D savaş uçağı eşlik etti. Hürkuş, bulunduğu irtifadan dalışa geçip 356 knot hıza ulaştı. Bu hız uçağın kendi kategorisinde bir rekor olarak değerlendirildi.

Hürkuş'tan hız rekoru

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Aşama Rekoru ~ 8 yıl önce
Memleketlerce uzaktan görüyorum ki bu uçak, tören yapılan prototip üretim aşamaları, lansmanı yapılan protoip test süreçleri ile zaten rekor kırıyor. Hız konusu tartışmaya açık diyeceğim ama zaten tartışılıyormuş meğer. Üretici A.Ş. olduğuna göre yöneticileri hesap veriyordur ortaklara; sermaye sahibi bu duruma ne diyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış mı? ~ 8 yıl önce
Bence TAI çevresinde arazinin kazandığı rantı, Kazan Beldesinde YERLİ ÜRETİM sebzenin TAI lojman pazarında satışını sorun TAI Genel Müdür'e. Konu YERLİ ÜRETİM uçak, uydu ise birz daha düşünün zaten 11 yıldır genel müdüre soran olmamış. Yoksa YERLİ ÜRETİM konu yanlış mı biliyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Motor ve avionic de yerli uretim mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mission impossible ~ 8 yıl önce
türkiye'de montaj vardır, üretim yoktur, katma değer yoktur. hala öğretemedik.
Hikaye ~ 8 yıl önce
Yine bir test sertifikasyon bilmemney haberi.. Kardeşim bırakın bu palavra hamaset edebiyatını, kaç tane ürettiniz, kaç tane teslim ettiniz, kaç tane ihracat yaptınız onu söyleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
Isterse 1000 knot a ciksin o ucaa yapan teknisyene 1500 lira verip gunlerce zorunlu mesaiye getirip kadrolarini koz gibi kullanip yillarca vermeyen zihniyet oldukca kusura bakmayinda cokta onemli degil mudurlerin altinda arabalar ayda 10 bin maas baskanlara 30 bin maas yazik yazik bu devletin mali artik su genel mudur dortkaslinin degismesi lazim bitirdi tai yi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler FAKAT ! ~ 8 yıl önce
Çok güzel, başarılarının devamını dileriz. Fakat kendimizi çok büyütmeyelim, yerimizi bilelim, ne yazık ki bilerek, kasten çok gerilerde bırakıldık. @@@ Bu arada ikinci dünya savaşının canavarını hatırlayalım. 1940'lı yıllarda P51 Mustang, ilk modeli 13000 feet max cruise sürati = 382 knot, normal seyir 300 knot. Son model P51H, 25 bin feet max cruise sürati = !487! knot, 10000 feet max yapılan sürat = 359 knot.@@@ P-51 MUSTANG: The North American Aviation P-51 Mustang is an American long-range, single-seat fighter and fighter-bomber used during World War II, the Korean War and other conflicts. The Mustang was designed in 1940 by North American Aviation (NAA) in response to a requirement of the British Purchasing Commission for license-built Curtiss P-40 fighters. The prototype NA-73X airframe was rolled out on 9 September 1940, 102 days after the contract was signed and first flew on 26 October. Kaynak: http://www.mustangsmustangs.com/p-51/specifications

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Student ~ 8 yıl önce
Ayjet 23 adet sipariş vermiş, doğru mu? Bilgisi olan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Student ~ 8 yıl önce
Aynen 2tanede A380 sipariş etmiş ayjet hezarfenden amerikaya seyrüsefer yapıcakmış.
TUSAŞ ~ 8 yıl önce
356 knot yaklaşık saatte 660 km bu çok iyi bir rakam hemde 27 bin feette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 8 yıl önce
bayir asagi sayiliyor mu ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hehhe ~ 8 yıl önce
gıdıklada güllelim,,çok komik
remzi ~ 8 yıl önce
tsk pervaneli yakin destek ucagi icin acil ihaleye cikmak uzere.Demekki projesi baslayali on yil olmus hurkusun daha yillari var. Bu yazimin dusmanlik,hamaset ile bir ilgisi yok.Ama ortada bir sorun var.Daha oncede yazdim ssm elindeki hisseler acilen ozele satilmali bu ve benzer kurumlar profesyonel hale gelmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000