28 Mart 2018, Çarşamba 17:40:35

SHGM pilot ve teknisyen sayılarını açıkladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) pilot, teknisyen ve havacılık sektöründeki diğer istihdamları rakamlarıyla açıkladı.
  • Türkiyenın en genç pilotu kim aceba ?
  • Shgm organızasyon ve uygulamaları sayesınde lisanslı elemanlar artıp iş kalitesi artmakda teşekürler shgm
  • Lisans sayıları her gecen gun artıyor mu? :)
  • Mantelite. Kafalar degismezse pilotlar kahramanlik yapmaya devam eder. Ama gucunun yettigi yere kadar
  • birde hava aracının içinde çalışanlar kopit kabin ve teknik İŞ kanununa tabi olsalar vergilerini ve primlerini doğrulukla yatırıp haklarını dürüstçe kazansalar bu sektör güvenli ve düzgün bir yer olur
  • Pilod degil pilodun yerdeki guvenligi arff alin..
  • Arff memuru olarak hayatı boyunca yatıp emekli olanlar var. Ayrıca eurocontrole twitterdan sorun bakalım arff havacılık tazminatı alıyomuymuş.
  • Onemli olan kac pilotun oldugu degil kac arff uzmanin oldugu? Pilotun yabancisini 2 gunde bulursun ama arff uzmaninin bulamazsin. Ust duzey guvenlik icin lisansli ve cok sayida arff uzmaninin gorev yapmasi gerekli. Ayrica arff uzmanlarinin maaslarinda da iyilestirme sart
  • Arff neden yok bizde seyrü sefere hizmet ediyoruz
  • Siz ARFF yi gömezden gelmeye devam edin biz havada ve karada güvenin saglayacagiz. Havacılın yarınları biziz bunu elbed annayacaksınız

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) pilot, teknisyen ve havacılık sektöründeki diğer istihdamları rakamlarıyla açıkladı. 

Havacılık sektöründe istihdam edilen toplam personel sayısı 2003 yılından bu yana üç kat artarak 200 bine ulaşırken,  pilot sayısı 10 bine, teknisyen sayısı ise 4 bine yükseldi.

2003 yılında havacılıkta serbestleşme yönünde atılan adımlar ve sektörde faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin artmasıyla birlikte istihdam edilen çalışan sayısında 3 kat artış gözlendi. 2003 yılında sektörde yaklaşık 65 bin çalışan istihdam edilirken, bu sayı 2016 yılında 192 bine ulaştı. 2017 sivil yılsonu itibariyle de bu rakam 200 binleri buluyor.

Havayolu, hava taksi, balon işletmeleri,  Bakım ve Eğitim Kuruluşları, havaalanı, yer hizmetleri kuruluşları ve diğer faaliyet alanları düşünüldüğünde havacılık sektörü geniş bir istihdam alanı oluşturuyor. Sivil havacılık sektöründe 13 Havayolu işletmesi, 43 hava taksi işletmesi, 78 Genel Havacılık işletmesi, 26 balon işletmesi olmak üzere 160 hava taşıma işletmesi bulunuyor. Bu işletmelerin filolarında;  517 büyük gövdeli uçak, 208 adet hava taksi, 239 adet balon, genel havacılık işletmelerinde 377 ve zirai ilaçlama işletmelerinde 62 adet olmak üzere toplam 1.403 hava aracı yer alıyor. Bu hava araçlarında görev yapan uçak ve helikopter pilotu sayısı 2017 yılsonu itibariyle 8 bin 681’e ulaşırken, diğer hava araçlarında görev yapan 1307 pilot ile birlikte tüm bu işletmelerdeki pilot sayımız 9 bin 988’e yükseldi.

Bakım alanında ise, 2016 yılında 80 olan bakım organizasyonu sayısı 121’e, Uçuş Eğitim Organizasyonları 29’dan 34’e ulaşmış,  15 TIP Eğitim organizasyonu ile bir önceki sene 125 olan Bakım ve Eğitim kuruluşları sayısı 150’ye yükseldi. Bu kuruluşlarda görev yapan teknisyen sayısı ise 4 bine ulaştı.

Pilot ve bakım personellerinin yanısıra sektörde 1597 Hava Trafik Kontrolörü, 398 Uçuş harekat uzmanı,  545 Hava Trafik emniyeti elektronik personeli görev yapıyor. Lisanslı personellerin sayısı her geçen gün artarken,  havacılık sektörü yeni havalimanı ile yeni bir istihdam patlamasına hazırlanıyor.  3. havalimanının birinci bölümü bittiğinde 100 bin kişiye istihdam sağlanması, 2025'te havalimanı tam kapasiteye eriştiğinde ise 225 bin kişilik istihdama ulaşılması öngörülüyor.

SHGM pilot ve teknisyen sayılarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Kptn ~ 6 yıl önce
Türkiyenın en genç pilotu kim aceba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv eln ~ 6 yıl önce
Shgm organızasyon ve uygulamaları sayesınde lisanslı elemanlar artıp iş kalitesi artmakda teşekürler shgm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 6 yıl önce
Lisans sayıları her gecen gun artıyor mu? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En onemli eksik ~ 6 yıl önce
Mantelite. Kafalar degismezse pilotlar kahramanlik yapmaya devam eder. Ama gucunun yettigi yere kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en önemli eksik ~ 6 yıl önce
birde hava aracının içinde çalışanlar kopit kabin ve teknik İŞ kanununa tabi olsalar vergilerini ve primlerini doğrulukla yatırıp haklarını dürüstçe kazansalar bu sektör güvenli ve düzgün bir yer olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enroot ~ 6 yıl önce
Pilod degil pilodun yerdeki guvenligi arff alin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 6 yıl önce
Pilot ne zaman pilod oldu?
Havacı ~ 6 yıl önce
Arff memuru olarak hayatı boyunca yatıp emekli olanlar var. Ayrıca eurocontrole twitterdan sorun bakalım arff havacılık tazminatı alıyomuymuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Onemli olan kac pilotun oldugu degil kac arff uzmanin oldugu? Pilotun yabancisini 2 gunde bulursun ama arff uzmaninin bulamazsin. Ust duzey guvenlik icin lisansli ve cok sayida arff uzmaninin gorev yapmasi gerekli. Ayrica arff uzmanlarinin maaslarinda da iyilestirme sart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Arff neden yok bizde seyrü sefere hizmet ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enrut ~ 6 yıl önce
Siz ARFF yi gömezden gelmeye devam edin biz havada ve karada güvenin saglayacagiz. Havacılın yarınları biziz bunu elbed annayacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Siz önce doğru düzgün yazmayı öğrenin cahiller

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000