23 Haziran 2017, Cuma 11:23:47

O işletmeler SHGM'den yetki alacak

Gayrisıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunda bulunan hava aracı ve parçasının tasarımını ya da üretimini yapacak kuruluşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) ön uygunluk yazısı veya yetki alacak.
  • Şimdi ben küçük bir bakım atolyesi açabilirim anlamına mi geliyor? Örnek soru .
  • Yazmış gene birileri

Gayrisıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunda bulunan hava aracı ve parçasının tasarımını ya da üretimini yapacak kuruluşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) ön uygunluk yazısı veya yetki alacak.

Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Gayrisıhhi İşyerleri İçin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte (SHY-33A) Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek sahalar olarak tanımlanan gayrisıhhi iş yerleri için açma ve çalışma ruhsatı başvurusunda bulunan hava aracına ve parçasına bakım yapacak kuruluşlar, SHGM’den ön izin, uygunluk yazısı veya onay sertifikası alacak.

Hava aracı için boyama, etiketleme ve benzeri faaliyet gösterecek kuruluşlardan, bakım onarım kuruluşları anlaşma yaparak hizmet alabilecek. Bu anlaşma bilgileriyle boyama, etiketleme ve benzeri nitelikte faaliyet gösterecek kuruluş, hava tarafında faaliyet göstermesine ihtiyaç duyulduğu yönünde, hava aracı bakım ve onarım kuruluşlarının sorumlu yöneticilerinin belgelerini, SHGM’ye gönderilmek üzere havaalanı işletmecisine sunacak.

Hava aracına ve parçalarına bakım yapacak ve gayrisıhhi iş yeri açma ile çalışma ruhsatı başvurusunda bulunan yabancı kuruluşlar için gereklilikler Genel Müdürlükçe ayrıca belirlenecek.

Yıllık iç ve dış hat toplam yolcu trafiği 1 milyondan az olan havaalanlarında, Onaylı Hava Aracı Bakım Kuruluşları Yönetmeli̇ği̇ yetkisine sahip olan yerli hava taşıyıcıları, hizmet verecek yetkili bir bakım kuruluşu bulunmaması durumunda diğer hava taşıyıcılarının uçaklarına 3 ayı geçmeyecek operasyonlarda, ticari sözleşme yaparak gayrisıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almaksızın bakım yapabilecek.

Gayrisıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunda bulunan hava aracı ve parçasının tasarımını ya da üretimini yapacak kuruluşlar, SHGM’den ön uygunluk yazısı veya yetki alacak. Gayrisıhhi iş yeri açma ve çalışma ruhsatına sahip kuruluşların, yönetmelikte istenen şartları kaybetmeleri halinde havaalanı işletmecisi ile yaptıkları sözleşmeler yenilenmeyecek ve SHGM’ye bilgi verilecek. Ruhsat sahibinin havaalanı işletmecisi ile yaptığı kira sözleşmesinin sona ermesi durumunda, gerekli bilgiler havaalanı işletmecisi tarafından SHGM’ye gönderilecek. SHGM tarafından verilen ruhsat iptal olacak.

Ruhsat sahibi işletmeci, havaalanı işletmecisi ile doğrudan sözleşme yapmayıp, havaalanı işletmecisinin kiracısı ile sözleşme yapabilecek. Bu durumda bahse konu sözleşmenin bir nüshası havaalanı işletmecisine de verilecek. Ancak, havaalanı işletmecisinin kiracısının değişmesi durumunda sözleşme geçersiz olacak ve ruhsat sahibi işletmecinin ruhsatı iptal edilecek.

İş yerinin mahal numarası, faaliyet konusu ya da unvanı değişmiyorsa tekrar ruhsatlandırılma yapılırken ücret alınmayacak. Aksi durumlarda, SHGM hizmet tarifesinde belirtilen ücret alınacak.

O işletmeler SHGM'den yetki alacak

Yorumlar

soru ~ 7 yıl önce
Şimdi ben küçük bir bakım atolyesi açabilirim anlamına mi geliyor? Örnek soru .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Yazmış gene birileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazar ~ 7 yıl önce
Napacaklardı, sana telefon açıp müsaade mi alacaklardı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000