06 Haziran 2008, Cuma 09:00:13

Sabiha Gökçen'den otopark açıklaması

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cengiz Semercioğlu'nun dün köşesinde gündeme getirdiği Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı otopark ücretleriyle ilgili İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. CEO'su Yetik Mert'ten açıklama geldi.
  • şirketi devır alırken heaş in şartları gecerlı dıyordunuz heaş ikramiye aldi biz havayı heaş zam aldı biz babayı heaş mazeret izini verıordu ve verıyor biz kullanamıyoruz kullnırsak ücretlerimizden kesılıyor.gelen gideni aratıyor.
  • Atatürk Havalimanını bile geçen ücretlendirme yapılmış. Ayrıca mevcut otoparka bir taş bile koymadan bu kadar zam yapmak ne demek? Indirim paketi var; evet ama syalnızca Cuma gidip Pazartesi dönönüyorsanız! Günübirlikten uzun seyahat ediyorsam artık AHL kullanıyorum, ta ki yeni yönetim benim gördüğüm hesabı farkedene kadar.
  • Mayıs ayı içinde toplam sadece 32 saat yani 1.5 günü bile bulmayan bir park ücreti olarak 65 lira ödeyen ben ve benim gibi tüm mağdurların adına yazan ve orada araba bırakma planı yapan otosahiplerini uyaran yazara teşekkürlerimi, cevap vermek adına laf kalabalığı yaparak suçunu bir nevi kabul eden saçma cevap "ikonu" sayın yetkili beyefendiye de teessüflerimi sunarım.
  • personele ne kadar bakarsan personel okaddar ıyı calısırır personel zam beklıyo daha hıc bı gelısme yokk
  • bu daha başlangıç..
  • Maalesef sitenizde bu tür yazilar okuyorum, ancak bu sefer yazmadan gecemiyorum. Arkadaslar dikkat ediyorum ne zaman bir gazeteci Plaza sindan disari ciksa geri döndüklerinde böyle garip seyler yaziyorlar bu tipler realiteden bu kadar uzak yasiyorlar. Ucak yolculugu yaparlar herseyi kritik yaparlar. Iste böyle pek dikkate alinacak kisilr olmadiklari kanisi hakim bende.
  • Fakat benim anlamadigim.Havaalaninda calisanlar icin,ücretsiz degilde cüzi bir ücret ile onlar icin ÖZEL bir parkin olmamasi,büyük ayiptir.Almanya'da bu imkanlari veriyorlar bu da dogal.Oradaki Havalimanlari LIMITED SIRKET OLARAK YÖNETILIR.
  • KÜÇÜK ARTTIRIMLAR,İLERDE UYGULANACAKLARIN HABERCISI.SENELERDIR ATIL BIR HAVAALANINA BOS YERE BU KADAR BUYUK PARA VERILMEZDI.OTOPARK ZAMMIYLA YATIRIMA BASLAYANLARIN YOLU ACIK OLSUN.
  • para para para... heaş personeline ücretsiz otoparktan yararlandirıyordu şimdi ise havaalanı personoline bile otopark üçretli olmuş.
  • TARİFE İLE İLGİLİ HİÇ BİR BİLGİLENDİRME YAPILMIYOR. SADECE ESKİ ŞİRKETİN TARİFESİ SİLİNMİŞ (PARDON ÜZERİ BOYANMIŞ) KAZIKLANA KAZIKLANA YENİ İNŞAATI HEP BERABER ELBİRLİĞİ İLE YAPACAĞIZ ANLAŞILAN...

Web sitenizde 5 Haziran 2008 tarihinde, Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde yer alan, “Sabiha Gökçen’de % 75 Zam” başlıklı haberine yer verdiğinizi gördük ve dikkatle okuduk. Yanlış anlamaların önüne geçebilmek açısından, konu ile ilgili olarak sizi bilgilendirmek ve gerçekleri paylaşmak istiyoruz.

Limak Holding, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (ISG), havalimanındaki terminal, kargo, yer hizmetleri ve uçak yakıt ikmal operasyonlarının işletmesini, 01 Mayıs 2008 itibarı ile HEAŞ’dan devralmıştır.

Devir sonrasında havalimanının yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkartacak yeni Dış Hatlar Terminali, apron genişletmesi, 4500 araçlık otopark ve havalimanı oteli de dahil olmak üzere kapsamlı bir yatırım çalışması başlatılmıştır.

Bu yatırımların amacı, son yıllarda Türkiye ortalamasının 6 katı büyüme gerçekleştiren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda,  yolcularımıza en üst düzeyde hizmet sunmaktır.

Otopark fiyatlarımızda 1 Mayıs 2008 tarihinde, işletmenin tarafımıza devir olması ile birlikte yeni tarife uygulamasına geçilmiştir. Ekte bulabileceğiniz bu tarife uyarınca, daha önce 5 YTL olan saat başı park ücreti, 6,5 YTL olmuştur. Artış oranı % 30 olup, haberde geçen % 75’lik oran gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni tarife ile, eski havalimanı işletmecisinin daha önce uygulamakta olduğu 24 saati aşan kullanımlarda % 50 indirim uygulaması sona erdirilmiş; uzun süreli kullanımlar için 4 günlük hafta sonu, haftalık ve 15 günlük abonman paketleri uygulamasına geçilmiştir. 4 günlük hafta sonu paketinin fiyatı 59 YTL, 7 günlük abonman fiyatı 96 YTL’dir. Söz konusu abonelik paketleri özellikle uzun süreli park ihtiyacı olan yolcularımız için uygulamaya alınmıştır. Bu fiyatlar müşterimizin 5 gün için ödediğini söylediği 111 YTL’den daha ucuzdur.

Ücret tarifelerimiz hakkında bilgilendirme; otopark girişlerinde ve ödeme noktalarında yer alan panolarda bulunmaktadır. Otopark tarifesi bilgileri İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin resmi İnternet sitesi olan www.sgia.aero adresinde de mevcuttur.

Havalimanımızda hizmet kalitesini en üst düzeyde tutmak ve İstanbul Sabiha Gökçen’in uluslararası havacılıktaki konumunu daha da güçlendirmek amacıyla çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdüreceğimizi bilmenizi isterim.

Konu ile ilgili olarak sizi yeterince aydınlatabildiğimizi umar; havalimanımız ve kuruluşumuzla ilgili konularda sizi bilgilendirmeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Saygılarımızla,

Yetik K.Mert
CEO
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı
Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.

Sabiha Gökçen'den otopark açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

inleyen ~ 16 yıl önce
şirketi devır alırken heaş in şartları gecerlı dıyordunuz heaş ikramiye aldi biz havayı heaş zam aldı biz babayı heaş mazeret izini verıordu ve verıyor biz kullanamıyoruz kullnırsak ücretlerimizden kesılıyor.gelen gideni aratıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgelmediniz ~ 16 yıl önce
Atatürk Havalimanını bile geçen ücretlendirme yapılmış. Ayrıca mevcut otoparka bir taş bile koymadan bu kadar zam yapmak ne demek? Indirim paketi var; evet ama syalnızca Cuma gidip Pazartesi dönönüyorsanız! Günübirlikten uzun seyahat ediyorsam artık AHL kullanıyorum, ta ki yeni yönetim benim gördüğüm hesabı farkedene kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.gökçen Mağduru ~ 16 yıl önce
Mayıs ayı içinde toplam sadece 32 saat yani 1.5 günü bile bulmayan bir park ücreti olarak 65 lira ödeyen ben ve benim gibi tüm mağdurların adına yazan ve orada araba bırakma planı yapan otosahiplerini uyaran yazara teşekkürlerimi, cevap vermek adına laf kalabalığı yaparak suçunu bir nevi kabul eden saçma cevap "ikonu" sayın yetkili beyefendiye de teessüflerimi sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esrarengız ~ 16 yıl önce
personele ne kadar bakarsan personel okaddar ıyı calısırır personel zam beklıyo daha hıc bı gelısme yokk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otopark mağduru ~ 16 yıl önce
bu daha başlangıç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gezgin1 ~ 16 yıl önce
Maalesef sitenizde bu tür yazilar okuyorum, ancak bu sefer yazmadan gecemiyorum. Arkadaslar dikkat ediyorum ne zaman bir gazeteci Plaza sindan disari ciksa geri döndüklerinde böyle garip seyler yaziyorlar bu tipler realiteden bu kadar uzak yasiyorlar. Ucak yolculugu yaparlar herseyi kritik yaparlar. Iste böyle pek dikkate alinacak kisilr olmadiklari kanisi hakim bende.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Fakat benim anlamadigim.Havaalaninda calisanlar icin,ücretsiz degilde cüzi bir ücret ile onlar icin ÖZEL bir parkin olmamasi,büyük ayiptir.Almanya'da bu imkanlari veriyorlar bu da dogal.Oradaki Havalimanlari LIMITED SIRKET OLARAK YÖNETILIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN ~ 16 yıl önce
KÜÇÜK ARTTIRIMLAR,İLERDE UYGULANACAKLARIN HABERCISI.SENELERDIR ATIL BIR HAVAALANINA BOS YERE BU KADAR BUYUK PARA VERILMEZDI.OTOPARK ZAMMIYLA YATIRIMA BASLAYANLARIN YOLU ACIK OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
para para para... heaş personeline ücretsiz otoparktan yararlandirıyordu şimdi ise havaalanı personoline bile otopark üçretli olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EFEDEFNE ~ 16 yıl önce
TARİFE İLE İLGİLİ HİÇ BİR BİLGİLENDİRME YAPILMIYOR. SADECE ESKİ ŞİRKETİN TARİFESİ SİLİNMİŞ (PARDON ÜZERİ BOYANMIŞ) KAZIKLANA KAZIKLANA YENİ İNŞAATI HEP BERABER ELBİRLİĞİ İLE YAPACAĞIZ ANLAŞILAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000