08 Ekim 2009, Perşembe 07:53:01

Yeni terminal tehlike altında mı?

Batman çayında su yatağı değişmezse, yeni havaalanı terminalini büyük tehlikelerin beklediği belirtildi.

Sık sık yatak değiştiren Batman çayının dibinde aktığı 40 milyon TL’lik yeni Batman havaalanı terminal binasını ciddi tehlike bekliyor. Yapımı devam eden terminal alanının dibinden Batman çayı sularının geçtiğine dikkat çeken uzmanlar; “Üç yıl önce Batman’da yaşanan sel felaketinin enkazı ortada. Batman çayında ise su sürekli yatak değişiyor. Eğer DSİ şimdiden su yatağına önlem almazsa, yeni terminal binasını da aynı tehlike bekleyecek” şeklinde konuşuyor.

SU YATAĞINA ÖNLEM ALINMALI!

Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Önümüzdeki yılın Haziran ayında yapımı tamamlanması beklenen Batman çayı kenarındaki yeni havalimanı terminal binası ve apronunu tehlike bekliyor. Yaklaşık 40 milyon TL’ye mal olması beklenen yolcu bekleme ve idari binalarının yer aldığı Devlet Hava Meydanlarının yeni liman alanının dibinde geçen Batman çayı, firma yetkililerini harekete geçirdi. Firma ile DSİ yetkilileri arasında trafik hızlandı. Sık sık yatak değiştiren Batman çayının kontrol altına alınmasının gerektiğini belirten uzmanlar; “Üç yıl önce yaşanan sel felaketini Batmanlılar unutmadı. Aynı tehlike şimdi de modern tesislerin yapıldığı hava limanı alanını bekliyor. Çünkü su yatağı sık sık yer değiştiriyor. Bir de suyun dibinde terminal binası ve apron var. DSİ’nin mutlaka önlem alması gerekiyor” dediler.

SU KANALI PROJESİ YARIDA KALMIŞTI

Yaklaşık 6 yıl önce dönemin Valisi Efkan Ala’nın da aralarında bulunduğu Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Bölge Milletvekillerinin katıldığı Malabadi’deki su yatağı kanalına start verilir verilmez çalışmalar da durmuştu. Batman çayı kenarındaki köylülerin, toprak anlaşmazlığından su kanalının yarıda kalması Batman çayı yatağını kaderiyle baş başa bıraktı. Geniş bir alanı kaplayan Batman çayı kenarında beton santralı ağırlıklı tesislerin yapıldığına da işaret eden Çevreciler; “Batman’ın yeni mesire alanı çay kenarı olacaktı. Fakat ne su kanalları yapıldı. Ne de çevreye yönelik projeler geliştirildi. Su yatağı kanalına başlanılmadığı sürüce kentin geleceğine yönelik çalışmalar da olmaz. Şimdi de aynı tehlike yeni hava alanı terminal binasını bekliyor” diye konuştular.

Yeni terminal tehlike altında mı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000