22 Kasım 2011, Salı 17:45:19

VE PİLOTLAR SERBEST BIRAKILDI

Tacikistan, Rus ve Estonyalı pilotları serbest bıraktı...
Tacikistan, yasa dışı bir şekilde sınırı geçtikleri ve kaçakçıkla uğraştıkları iddiasıyla tutukladığı Rus ve Estonyalı pilotu serbest bıraktı.
 
Rossiya 24 televizyon kanalı tarafından yapılan açıklamaya göre, 8.5 yıl hapse mahkum edilen Rus pilot Vladimir Sadovniçiy ve Estonyalı pilot Aleksey Rudenko, kararının temyize götürülmesi nedeniyle tekrar görülen davada savcı Azim Azimov’un kararıyla serbest bırakıldılar. 
 
Bilindiği gibi, Rus pilotun Tacikistan’da hapse atılması Rusya ve Tacikistan arasındaki ilişkileri bozmuştu. Bu gelişmeler üzerinde Tacikistanlı göçmenler sıkı bir şekilde denetlenmeye başlanmış ve kanunları ihlal eden 300’e yakın Tacikistan vatandaşı sınırdışı edilmişlerdi. 
 
Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadiy Onişenko da Tacikistan vatandaşlarının birçok tehlikeli hastalığı taşıdığı ve bu kişilerin Rusya’ya girişlerinin yasaklanmasını istemişti.
 
Sorunu çözmek için Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahmon Emomali de devreye girerken, Tacikistan Milli Savunma Bakanı Şerali Hatlonskiy’den pilot sorunun olumlu bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istemişti. 

(Gazetem.ru)
VE PİLOTLAR SERBEST BIRAKILDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000