13 Mart 2014, Perşembe 08:10:01

VALİ'DEN HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş ve Gaziantepli siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri uluslararası havaalanı yapılması planlanan Pazarcık ilçesine bağlı Karabıyıklı mevkinde inceleme yaptı.
  • HIZLI TREN NARLI G. ANTEP HAVAALANI NARLI G ANTEP MEVCUT HAVAALANININ BÜYÜTÜLMESİ DAHA SAĞLIKLI ORAYA YAPILIRSA K.MARAŞ İLÇELERİ FAYDALANAMAYACAK TÜM İLÇELER BAŞTA ELBİSTAN OLMAK ÜZERE 200 KM.GÖKSUN 140 K.M TÜRKOĞLU 70 K.M. TERS TARAFTA HASTANE YAPILDI HASTANEYE GİDENE KADAR HASTA OLUYORUZ NE OLUYORUZ MEMLEKETE BÖYLE HİZMET OLMAZ.
  • Geçen yıl bu Gaziantep havaalanına Saudia Boeing 747si inmemişmiydi? Demek ki sanayicinin işini görebilecek yeterliliği varmış. Terminal yetersizse de yaparsın gereğini. Maraslilar da gitsin oradan islerini görsünler, arası çok da uzak değil.
  • Yakında her mahalleye bir havalimanı derlerse şaşırmam. Bu ülkede bu kadar alanı işletecek ne tayyare ne yolcu var. 3. havalimanının kapasitesi yıllık 150 milyon olacakmış. Şu anda dünyanın en kalabalık alanı 80 milyon kapasiteli. Nereden bulacaklar 150 milyon yolcuyu? Kimse Dubai, Emirates demesin, girin araştırın internette görün Dubai kaçıncı sırada. Yazık bu saçılan paralara.
  • Emegi gecen burokrat ve sanayicilerimize tesekkurler.. Her iki sehirde bulunan havalimanlarina yenileme yatirimlari yapmak yerine iki sehrede esit uzaklikta bir yere bolgesel havalimani yapmak mantikli.
  • Devletin cebinden niye havalimanı yapılıyor. O havalimanında çalışan yuzlerce personelin maaşı kimşn cebinden çıkıyor? O kadar potansiyel var madem özel sektor yapsın. Yapımı ve işletmesinde 1 kuruş çıkmasın devletin kasasından,
  • Sonunda hayal olan bir bölgesel uluslararasi hava limani hayata gecmesi gercekden de cok önemli.Orasi hava limani icin bicilmis kaftan düz ova orada ne sis nede ucagi zorlayacak engeller mevcut.(nerden biliyorsunuz dersenizde arastirmasini sanayiciler yaptirmisdi bile :) Bölge icinde cok önemli bir projedir umarim gercek olur
  • Narli Gaziantepe 35km K.marasa 40km Osmaniyeye 80km Adiyamana 140km Topla nufusu 5 million + 5 million yurtdisinda ne güzel iste buna ben bölgesel havalimani derim 1 millionda turist yilda 10 million nufusa ölcüde bir havalimani ihtiyac gerek demiyorum ihtiyac. Iki büyüksehirin sanayisi belli türkiyenin lokomotifleri. Bunlar icin Havlimani kargo bölümü cok büyük önem bir + katki sunacaktir ekonimik büyümeye
  • 400000 marasli 1000000 Sivaslı 1000000 elazig tunceli bkngolden 4-5 milyon kayseri Kırşehir yozgat 7-8 milyonda diger illerden anaa almanyada hic alman kalmadı ne yaptın hacı sen ya
  • Bu proje ciddiyetle gundemde tutulup hayata gecirilirse iki sanayi sehri icin inanilmaz firsata çevrilir. Elzem olan bu projeyi destekliyoruz iki ilin diyasileri stklari ve halki bu projeye sahip cikmaya daved ediyorum. Antebinde Marasinda havalimanlari sorunlu surekli iptaller yasanir genislemeye musait degil.o bolgeye hitap edecek devasal havalimani lazim.
  • yillardir konusuluyor insallah olur. Narli arazisi büyük bir uluslararasi havalimani yapilmasi icin uygun bir mevkiidir. burada bir modern uluslararasi havalimani yapilsa hem Gaziantep-Oguzeli, hem K.Maras ve hatta Adiyaman ve Malatya havalimanlarina gerek kalmaz. bu ilerin yani sira Osmaniye, Kilis´e ve hatta Sanliurfa´ya da yakindir ve ulasimi kolaylikla saglayabilir. ayrica göz ardi edilmemesi gereken bir konu da sudur: Sadece Almanya´nin Frankfurt sehrinde ve yakin cevrediki bölgelerde yaklasik 35.000 - 50.000 Kahramanmarasli hemsehriler, Almanya genelinde en az 400.000 kisi yasiyor. bunlar genelde simdiki K.Maras havalimaninin uluslararasi ucuslarin yapilmamasi sebebiyle genelde Gaziantep, Adana veya Malatya´ya ucuyorlar. kisacasi büyük potansiyel var. ben destekliyorum. Offenbach´ dan herkese selamlar

Kahramanmaraş ve Gaziantepli siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri uluslararası havaalanı yapılması planlanan Pazarcık ilçesine bağlı Karabıyıklı mevkinde inceleme yaptı.

Kahramanmaraş'ta bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kocatepe ile Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen brifingin ardından heyet, havaalanı yapılması planlanan Pazarcık ilçesine bağlı Karabıyıklı mevkindeki platoyu inceledi.

Kahramanmaraş Valisi Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri ön görüşmenin ardından alanda inceleme yaptıklarını söyledi.

Bir yere havaalanı yapılabilmesi için birçok kriter bulunduğunu ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:

"Tabi ki biz teknik kişi değiliz. Konuyla ilgili bakanlıkların teknik elemanları gerekli incelemeyi yapacaklar. Biz araziyi gördük. Gaziantep'ten gelen siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de bu konuyla ilgilenerek bize destek verdiler. Talebimizi zaten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yazmıştık. Havaalanı yapımı bakanlığın yapacağı incelemenin ardından teknik heyetin vereceği rapora bağlıdır."

Toplantıya AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu ile AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Nevzat Pakdil, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da katıldı.

VALİ'DEN HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

fırtına ~ 8 yıl önce
HIZLI TREN NARLI G. ANTEP HAVAALANI NARLI G ANTEP MEVCUT HAVAALANININ BÜYÜTÜLMESİ DAHA SAĞLIKLI ORAYA YAPILIRSA K.MARAŞ İLÇELERİ FAYDALANAMAYACAK TÜM İLÇELER BAŞTA ELBİSTAN OLMAK ÜZERE 200 KM.GÖKSUN 140 K.M TÜRKOĞLU 70 K.M. TERS TARAFTA HASTANE YAPILDI HASTANEYE GİDENE KADAR HASTA OLUYORUZ NE OLUYORUZ MEMLEKETE BÖYLE HİZMET OLMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaziantep'te 747 ~ 10 yıl önce
Geçen yıl bu Gaziantep havaalanına Saudia Boeing 747si inmemişmiydi? Demek ki sanayicinin işini görebilecek yeterliliği varmış. Terminal yetersizse de yaparsın gereğini. Maraslilar da gitsin oradan islerini görsünler, arası çok da uzak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suyu Çıktı ~ 10 yıl önce
Yakında her mahalleye bir havalimanı derlerse şaşırmam. Bu ülkede bu kadar alanı işletecek ne tayyare ne yolcu var. 3. havalimanının kapasitesi yıllık 150 milyon olacakmış. Şu anda dünyanın en kalabalık alanı 80 milyon kapasiteli. Nereden bulacaklar 150 milyon yolcuyu? Kimse Dubai, Emirates demesin, girin araştırın internette görün Dubai kaçıncı sırada. Yazık bu saçılan paralara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaallah ~ 10 yıl önce
Emegi gecen burokrat ve sanayicilerimize tesekkurler.. Her iki sehirde bulunan havalimanlarina yenileme yatirimlari yapmak yerine iki sehrede esit uzaklikta bir yere bolgesel havalimani yapmak mantikli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masraf-israf ~ 10 yıl önce
Devletin cebinden niye havalimanı yapılıyor. O havalimanında çalışan yuzlerce personelin maaşı kimşn cebinden çıkıyor? O kadar potansiyel var madem özel sektor yapsın. Yapımı ve işletmesinde 1 kuruş çıkmasın devletin kasasından,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XQ ~ 10 yıl önce
Sonunda hayal olan bir bölgesel uluslararasi hava limani hayata gecmesi gercekden de cok önemli.Orasi hava limani icin bicilmis kaftan düz ova orada ne sis nede ucagi zorlayacak engeller mevcut.(nerden biliyorsunuz dersenizde arastirmasini sanayiciler yaptirmisdi bile :) Bölge icinde cok önemli bir projedir umarim gercek olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 10 yıl önce
Narli Gaziantepe 35km K.marasa 40km Osmaniyeye 80km Adiyamana 140km Topla nufusu 5 million + 5 million yurtdisinda ne güzel iste buna ben bölgesel havalimani derim 1 millionda turist yilda 10 million nufusa ölcüde bir havalimani ihtiyac gerek demiyorum ihtiyac. Iki büyüksehirin sanayisi belli türkiyenin lokomotifleri. Bunlar icin Havlimani kargo bölümü cok büyük önem bir + katki sunacaktir ekonimik büyümeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
400000 marasli 1000000 Sivaslı 1000000 elazig tunceli bkngolden 4-5 milyon kayseri Kırşehir yozgat 7-8 milyonda diger illerden anaa almanyada hic alman kalmadı ne yaptın hacı sen ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbullu ~ 10 yıl önce
Bu proje ciddiyetle gundemde tutulup hayata gecirilirse iki sanayi sehri icin inanilmaz firsata çevrilir. Elzem olan bu projeyi destekliyoruz iki ilin diyasileri stklari ve halki bu projeye sahip cikmaya daved ediyorum. Antebinde Marasinda havalimanlari sorunlu surekli iptaller yasanir genislemeye musait degil.o bolgeye hitap edecek devasal havalimani lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HO ~ 10 yıl önce
yillardir konusuluyor insallah olur. Narli arazisi büyük bir uluslararasi havalimani yapilmasi icin uygun bir mevkiidir. burada bir modern uluslararasi havalimani yapilsa hem Gaziantep-Oguzeli, hem K.Maras ve hatta Adiyaman ve Malatya havalimanlarina gerek kalmaz. bu ilerin yani sira Osmaniye, Kilis´e ve hatta Sanliurfa´ya da yakindir ve ulasimi kolaylikla saglayabilir. ayrica göz ardi edilmemesi gereken bir konu da sudur: Sadece Almanya´nin Frankfurt sehrinde ve yakin cevrediki bölgelerde yaklasik 35.000 - 50.000 Kahramanmarasli hemsehriler, Almanya genelinde en az 400.000 kisi yasiyor. bunlar genelde simdiki K.Maras havalimaninin uluslararasi ucuslarin yapilmamasi sebebiyle genelde Gaziantep, Adana veya Malatya´ya ucuyorlar. kisacasi büyük potansiyel var. ben destekliyorum. Offenbach´ dan herkese selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesafeler? ~ 10 yıl önce
Narlıdan Urfa 145 km, Malatya 152 km, Adıyaman 100 km, vs, vs. Olacak şey mi? Biraz araştırın, kafa yorun da sonra isteyin. Madem çok talep var, havaalanını büyütmeyi niye düşünmüyorsunuz?
Yağma Hasan ~ 10 yıl önce
Bir havalimanı yapacaksınız,iki tanesi ıskartaya çıkacak.Nerede o bolluk?Cebinden yap..!
Sunshine ~ 10 yıl önce
Kesinlikle gec kalinmis ama zararin neresinden dönersen dön kardir.Bölgeye canlilikda getirecegi malumdur.Hava alani büyümesi mümkün degil yer yok cünkü bilmeyenler atmasin havadan rica ederim.Zaten bu hava limanini devlet degil yap islet devret seklinde yapilacak olup, zaten K.Maras sanayiceler yapimina simdiden talipler yeterki gerekli izni alsinlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000