31 Ekim 2009, Cumartesi 07:06:24

Tur operatörleri arasındaki rekabet kızışıyor

Almanya'daki tur operatörleri arasında fiyat savaşı kızışıyor...
  • Fiyatları kırın iyice, sonra da vatanımıza tek kuruş kalmasın. Sizler rekabet edin biz de süvanse edelim. Oh ne ala memleket. Bu masal yıllardır sürüp gidiyor. Sesini çıkaran Bakanlık yok. All inclusive...

Almanya'daki tur operatörleri arasında fiyat savaşı kızışıyor. Alltours'un ateşlediği fiyat savaşına Thomas Cook ve Neckermann da katıldı. 2010 yaz dönemi fiyatları ortalama yüzde 5 azalırken Türkiye yüzde 10'luk fiyat düşüşü ile Akdeniz'de fiyatları en çok düşen ülke oldu.

Almanya'daki tur operatörleri 2010 yaz dönemi kataloglarını birer birer açıklamaya başladı. Alltours'un ardından kataloglarını tanıtan Thomas Cook ve Neckermann da fiyatları düşürme kararı aldı. Buna göre 2010 yaz döneminde iki şirket ile tatile çıkacak Alman tüketicilerin cebinden 2009 yılına göre ortalama yüzde 5 daha az para çıkacak. Bazı destinasyonlarda bu rakam daha da yükseliyor.

İspanya'nın Tenerife Adası'nda Thomas Cook ve Neckermann'ın kataloglarını tanıtan Thomas Cook Almanya CEO'su Peter Fankhauser 2010 yılında ortalama yüzde 5 düşüş yaşanacağını söyledi. Açıklamaya göre Akdeniz Çanağı'ndaki en büyük fiyat düşüşü ise yüzde 10 ile Türkiye'de olacak. Kataloglarda Tayland ve Güney Afrika fiyatlarında da 2009'a göre yüzde 11'lik düşüş yaşanıyor.

Katalog fiyatlarındaki düşüşün yanında Neckermann daha ucuza seyahat etmek isteyen tüketiciler için "tasarruflu uçuş" adlı bir programı da tanıttı. Bu sayede Neckermann müşterileri uçuş başına 35 Euroya varan indirimlerle uçabilecekler.

2010 yaz dönemi katalog fiyatlarını ilk olarak açıklayan şirket Alltours olmuştu. Alltours fiyatlarda ortalama yüzde 7.5 ila 12.5 arasında indirime gittiğini açıklamıştı.

Turizmdebusabah

Tur operatörleri arasındaki rekabet kızışıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Fiyatları kırın iyice, sonra da vatanımıza tek kuruş kalmasın. Sizler rekabet edin biz de süvanse edelim. Oh ne ala memleket. Bu masal yıllardır sürüp gidiyor. Sesini çıkaran Bakanlık yok. All inclusive...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000