11 Temmuz 2008, Cuma 12:04:52

Şirketler yakıt için işbirliğine gidiyor

Rekabet Kurulu, BP Petrolleri, Mobil Oil Türk, The Shell Company Of Turkey ve OPET Petrolcülük arasında imzalanan "Türk Hava Meydanlarında Depolama ve Uçaklara Yakıt İkmali İçin Ortak Havacılık Operasyon Sözleşmesi"ne muafiyet tanıdı.

Kurul, 9 Temmuz tarihli toplantısında, BP Petrolleri A.Ş., Mobil Oil Türk A.Ş., The Shell Company Of Turkey Limited ve OPET Petrolcülük A.Ş. arasında imzalanan "Türk Hava Meydanlarında Depolama ve Uçaklara Yakıt İkmali İçin Ortak Havacılık Operasyon Sözleşmesi" ve Varlık Satış Sözleşmesi ile gerçekleştirilen işbirliğine menfi tespit belgesi verilmesi veya muafiyet tanınması talebini karara bağladı.

BP, Mobil Oil Türk ve Shell arasında akdedilen "Türk Hava Meydanlarında Depolama ve Uçaklara Yakıt İkmali İçin Ortak Havacılık Operasyon Sözleşmesi"ne OPET Petrolcülük A.Ş.'nin de katılması ve taraflar arasında akdedilen "Varlıkların Satışı Sözleşmesi" ile gerçekleştirilen işbirliğine menfi tespit belgesi verilemeyeceği kararı alındı.

Bununla birlikte bu işbirliğine taraflar arasında imzalanan Türk Hava Meydanlarında Depolama ve Uçaklara Yakıt İkmali İçin Ortak Havacılık Operasyon Sözleşmesi'nin imza tarihi olan 1 Mart 2008 tarihinden itibaren grup muafiyeti tanınmasına karar verildi.

Şirketler yakıt için işbirliğine gidiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000