12 Ekim 2014, Pazar 23:09:03

KAYIP HELİKOPTERE ULAŞILDI

Kocaeli'de Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe'de Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaardıçlı bölgesinde enkazına ulaşıldı.
  • Soruyorum rumuzlu arkadaşa, Buluta girince her hava aracının yapması gereken, en emniyetli istikamette bir an önce tırmanarak bulut üstü yapmak ya da MSA yani minimum emniyetli irtifaya tırmanıp aletli uçuş usullerine geçmektir. Ancak helikopterle bu duruma özellikle düşük süratte yakalandıysanız vertigo olma riskiniz çok yüksektir. Çünkü süratlenmek için burnu öne verirken aynı anda da irtifa almak insanın bulut içindeki konsantresini bozar. Bu nedenle mecburen buluta girmek gerekiyorsa en az 70-80 knot gibi bir sürati sağladıktan sonra girmek daha emniyetli olur. Ben bilinçli olarak o an durumun aciliyeti nedeniyle üst seviyesini bildiğim sis tabakasına düz arazide bulunduğum yerden kalkarak girdim ve aletlere maksimum konsantre olarak çıktığımda 15-20 derece yatışlıydım. Şimdi dönüp baktığımda bunun yanlış olduğunu görüyorum. O gün belki bir can kurtarma umuduyla yapılmış bir hareketti ama, bence asla denenmemeliydi. Sorunun cevabı olmuştur umarım. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Uçuş emniyetini hiç bir şey uğruna aksatmayalım, sevenlerimizi ağlatmayalım. Kalın sağlıcakla...
  • Acaba buluta girildiği zaman acilen irtifa almak gerekmez mi ? Bu kaza için sormuyorum . Genel kural nedir? Ayrıca helikopterlerde yolcu uçaklarındaki gibi karaya tehlikeli yaklaşma ikazı var mıdır ?
  • Ayrica emin ol gorerek ucus sartlarini sorman gereken son kisi benim. Eger bu konuda tereddutun varsa bana ismini ver senin yanina geleyim ve gorerek ucus sartlarini karsilikli konusalim. Nekadar bilgin ve tecruben varmis gorelim
  • Hodri meydan diyen arkadas. Senden birak pilot olmayi. Sanayide kaportaci bile olmaz. Seviyeni cok net belli etmissin
  • Densizler diyen bilgisiz. Bekle gor bakalim ne cikacak sonucu. Senin gibi kendini astronot sananlar yuzunden bir dunya kaza meydana geliyor. Hic birseyden anlamadigin cok yakinda cikar ortaya. Bizim soyledigimiz yorum kimseyi suclamak degil. Sen daha bunu bile anlamiyorsun
  • Say len görerek uçuş şartlarını ! Görerek uçuş şartından haberi varmış gibi Dağa çarpma olayı olmuşmuş,pabucumun şöförleri , pilot olmayı bırak kaza kırımcı olmuş ta olay inceliyorlar, ellerinde data yok bilgi yok. Tüm pilotlar bilir ki; bilgi olmadan yapılan bütün yorumlar afaki dir. Kazanın nasıl oldugunu açıklamaz Burda insanlar sevdiklerine karşı acılarını ifade ediyorlar, gidin EGOlarınızı başka yerde tatmin edin.
  • Kaza sebebi görerek uçuş şartlarının ihlali büyük ihtimalle" diyerek ölen insanların arkasından pislik atan peşin hükümlü dangoza; allah seni ıslah etsin... diyen arkadaşa iki lafım var. Burada birilerinin hoşuna gitsin diye yorum yapmıyoruz. Burda yaptıgığımız yorumlar kişileri karalamak değil sadece düşüncelerimizi söylemek. Eğer bir helikopter sarp bir dag yamacında bulunuyorsa bunun tek bir açıklaması vardır görerek uçuş şartlarının ihlali. Kaldıki hava durumuna bakarsanız bölge sisle kaplı.Görüceksiniz açıklanacak kaza raporunda büyük ihtimalle böyle çıkacaktır. Arıza meydana gelseydi pilotlar kesinlikle uygun bir yere iniş yapabilirlerdi. bu tecrübeye askeri pilotlar sahiptir ve süreki eğitimlerini yapmaktadırlar. hava şartlarının kötü olduğunu bile bile kalktılar veya zorlandılar. dağların arasından geçerken büyük ihtimalle sisle etrafları kaplandı ve geride dönemediler. Bu söylediklerimiz tecrübe ile sabit.Hakaret etmeden önce lütfen biraz düşünün.
  • Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun.Başımız sağolsun. Geliniz maksatsız çekişmeleri bir kenara bırakarak sıra dışı bir yaklaşımla, eğer Kral çıplaksa,onun çıplaklığı üzerine dedikodular üretmekten uzak,doğruları konuşalım.Gerçekçi analiz yapalım ve bunun onurunu yaşayalım. Bu helikopteri yerden birisi kement atarak düşürmedi.Silahlı kuvvetlerde yaşanan helikopter kazalarının Dünya standartlarının çok üstünde olduğu bir gerçek.Neden? Lütfen,tüm yetkilileri bu sorunun cevabını bulmaya ve gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.İşte o zaman şehitlerimizin arkasından gerçek görevimizi yapmış olacağız. Havacılığın (ister askeri ister sivil olsun)ulusal ve uluslararası kurallarla yapılması gerektiği açıktır ve kesindir. O halde, bu kural ve standartların uygulanması, entegrasyonu ve kontrolu adına Askeri uçuş,uçucu,eğitim ve tüm yer destek birimlerinin Sivil otorite ile ortak çalışma ve denetimine açılması doğru olmaz mı? Sn yıllrd byk glişm kaydn siv hvcl.katk byk olc inanyrm.
  • Gencecik çakı gibi insanlar çok acı bir haber çok üzüldüm ve hiç de kolay yetişmiyor ne stresli günlerle ne zor görevler ile mücadele ediyorlar halbu ki. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum...
  • Öncelikle şehit olan 4 uçuş ekibimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Ben 14 yıl Helikopterle Arama Kurtarma pilotu olarak 3000 saat uçuş yaptım ve şu an Boeing 738'le uçuyorum. Öncelikle bu habere saygısızca yorum yapan kişileri kınıyorum. İki uçuş tipini de bildiğim için karşılaştırılmasının ne kadar cahilce olduğunu da biliyorum. Konuya dönersek, Arama Kurtarma hayatım boyunca buna benzer 2 uçak 1 helikopter kazasında görev aldım ve buna benzer en az 3'er tane dahasını da biliyorum. Bunların hepsi de bulut içinde vertigo olmak kaydıyla oluşan kazalardı ve sadece bir tanesi atlayıp canını kurtarabildi. Dolayısıyla aynen Muhsin Yazıcıoğlu kazasında olduğu gibi, malesef ve sanırım yine isteyerek veya istemeyerek buluta girme sonucu vertigo durumu mevcut gibi. Yani sarp bir arazide bulut içi olmuş bir kazanın enkazı da bulut içindedir ve malesef elimizde gelişmiş sistemler bulunmadığından dolayı bu enkazın gözle aranarak bulunması mümkün değildir. Böylesine sarp bir arazide bilinen bir enkaza 300-400 m dikey mesafedeki ekibin ulaşma süresinin 2 saat aldığını bizzat biliyorum. Yani bilip bilmeden lütfen yine her airport haberinde olduğu gibi atıp tutmayalım ve sinirleri zıplatmayalım. Şehitlere ve görevini yapmaya çalışanlara saygı gösterin lütfen, biraz saygı..,

Kocaeli'de Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe'de Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaardıçlı bölgesinde enkazına ulaşıldı.

Şu anda Suadiye Jandarma Komutanlığı kriz masasındaki tüm arama kurtarma ekipleri, enkaz bölgesine gidiyor. Gelen bilgilere göre helikopterde bulunan 4 askerin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

KİMLİKLER BELLİ OLDU
Helikopter kazasında şehit olan askeri personelin kimlikleri belli oldu. Kazada şehit olan askerlerimizin isimleri Dz.Plt.Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt.

GENELKURMAY'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI
Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde 4 kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan (Kocaeli) havalanmış, ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir. 

Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt şehit olmuşlardır.

RADARDAN KAYBOLMUŞTU
İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalanan askeri helikopter, bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Arama- kurtarma çalışmaları rota üzerindeki İzmit'in Kartepe ve Afyonkarihasar'ın İhsaniye ilçeleri sınırları içindeki dağlık kesimlerde yoğunlaşmıştı.

İLK SİNYAL ÖRNEKKÖY YAKINLARINDAN ALINMIŞTI
Helikopterin kaybolmasının ardından Kartepe ilçesine bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı belirtilmişti. Örnekköy bölgesinde devam eden çalışmalar sırasında alınan bir ihbar üzerine ise ekiplerin bir bölümü kayak merkezi ve otellerin bir bölümünün arka kısmı olan Selimiye Yoğurtköy mevkiine kaydırılmıştı.


 
Kazada hayatını kaybeden askeri personelden helikopterin pilotlarından Deniz Akdeniz.

 

KAYIP HELİKOPTERE ULAŞILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Soruyorum rumuzlu arkadaşa, Buluta girince her hava aracının yapması gereken, en emniyetli istikamette bir an önce tırmanarak bulut üstü yapmak ya da MSA yani minimum emniyetli irtifaya tırmanıp aletli uçuş usullerine geçmektir. Ancak helikopterle bu duruma özellikle düşük süratte yakalandıysanız vertigo olma riskiniz çok yüksektir. Çünkü süratlenmek için burnu öne verirken aynı anda da irtifa almak insanın bulut içindeki konsantresini bozar. Bu nedenle mecburen buluta girmek gerekiyorsa en az 70-80 knot gibi bir sürati sağladıktan sonra girmek daha emniyetli olur. Ben bilinçli olarak o an durumun aciliyeti nedeniyle üst seviyesini bildiğim sis tabakasına düz arazide bulunduğum yerden kalkarak girdim ve aletlere maksimum konsantre olarak çıktığımda 15-20 derece yatışlıydım. Şimdi dönüp baktığımda bunun yanlış olduğunu görüyorum. O gün belki bir can kurtarma umuduyla yapılmış bir hareketti ama, bence asla denenmemeliydi. Sorunun cevabı olmuştur umarım. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Uçuş emniyetini hiç bir şey uğruna aksatmayalım, sevenlerimizi ağlatmayalım. Kalın sağlıcakla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soruyorum ~ 10 yıl önce
Acaba buluta girildiği zaman acilen irtifa almak gerekmez mi ? Bu kaza için sormuyorum . Genel kural nedir? Ayrıca helikopterlerde yolcu uçaklarındaki gibi karaya tehlikeli yaklaşma ikazı var mıdır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayrica emin ol gorerek ucus sartlarini sorman gereken son kisi benim. Eger bu konuda tereddutun varsa bana ismini ver senin yanina geleyim ve gorerek ucus sartlarini karsilikli konusalim. Nekadar bilgin ve tecruben varmis gorelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hodri meydan diyen arkadas. Senden birak pilot olmayi. Sanayide kaportaci bile olmaz. Seviyeni cok net belli etmissin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Densizler diyen bilgisiz. Bekle gor bakalim ne cikacak sonucu. Senin gibi kendini astronot sananlar yuzunden bir dunya kaza meydana geliyor. Hic birseyden anlamadigin cok yakinda cikar ortaya. Bizim soyledigimiz yorum kimseyi suclamak degil. Sen daha bunu bile anlamiyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Densizler ~ 10 yıl önce
Say len görerek uçuş şartlarını ! Görerek uçuş şartından haberi varmış gibi Dağa çarpma olayı olmuşmuş,pabucumun şöförleri , pilot olmayı bırak kaza kırımcı olmuş ta olay inceliyorlar, ellerinde data yok bilgi yok. Tüm pilotlar bilir ki; bilgi olmadan yapılan bütün yorumlar afaki dir. Kazanın nasıl oldugunu açıklamaz Burda insanlar sevdiklerine karşı acılarını ifade ediyorlar, gidin EGOlarınızı başka yerde tatmin edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 10 yıl önce
Kaza sebebi görerek uçuş şartlarının ihlali büyük ihtimalle" diyerek ölen insanların arkasından pislik atan peşin hükümlü dangoza; allah seni ıslah etsin... diyen arkadaşa iki lafım var. Burada birilerinin hoşuna gitsin diye yorum yapmıyoruz. Burda yaptıgığımız yorumlar kişileri karalamak değil sadece düşüncelerimizi söylemek. Eğer bir helikopter sarp bir dag yamacında bulunuyorsa bunun tek bir açıklaması vardır görerek uçuş şartlarının ihlali. Kaldıki hava durumuna bakarsanız bölge sisle kaplı.Görüceksiniz açıklanacak kaza raporunda büyük ihtimalle böyle çıkacaktır. Arıza meydana gelseydi pilotlar kesinlikle uygun bir yere iniş yapabilirlerdi. bu tecrübeye askeri pilotlar sahiptir ve süreki eğitimlerini yapmaktadırlar. hava şartlarının kötü olduğunu bile bile kalktılar veya zorlandılar. dağların arasından geçerken büyük ihtimalle sisle etrafları kaplandı ve geride dönemediler. Bu söylediklerimiz tecrübe ile sabit.Hakaret etmeden önce lütfen biraz düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoldan ~ 10 yıl önce
Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun.Başımız sağolsun. Geliniz maksatsız çekişmeleri bir kenara bırakarak sıra dışı bir yaklaşımla, eğer Kral çıplaksa,onun çıplaklığı üzerine dedikodular üretmekten uzak,doğruları konuşalım.Gerçekçi analiz yapalım ve bunun onurunu yaşayalım. Bu helikopteri yerden birisi kement atarak düşürmedi.Silahlı kuvvetlerde yaşanan helikopter kazalarının Dünya standartlarının çok üstünde olduğu bir gerçek.Neden? Lütfen,tüm yetkilileri bu sorunun cevabını bulmaya ve gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum.İşte o zaman şehitlerimizin arkasından gerçek görevimizi yapmış olacağız. Havacılığın (ister askeri ister sivil olsun)ulusal ve uluslararası kurallarla yapılması gerektiği açıktır ve kesindir. O halde, bu kural ve standartların uygulanması, entegrasyonu ve kontrolu adına Askeri uçuş,uçucu,eğitim ve tüm yer destek birimlerinin Sivil otorite ile ortak çalışma ve denetimine açılması doğru olmaz mı? Sn yıllrd byk glişm kaydn siv hvcl.katk byk olc inanyrm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gencecik çakı gibi insanlar çok acı bir haber çok üzüldüm ve hiç de kolay yetişmiyor ne stresli günlerle ne zor görevler ile mücadele ediyorlar halbu ki. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle şehit olan 4 uçuş ekibimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Ben 14 yıl Helikopterle Arama Kurtarma pilotu olarak 3000 saat uçuş yaptım ve şu an Boeing 738'le uçuyorum. Öncelikle bu habere saygısızca yorum yapan kişileri kınıyorum. İki uçuş tipini de bildiğim için karşılaştırılmasının ne kadar cahilce olduğunu da biliyorum. Konuya dönersek, Arama Kurtarma hayatım boyunca buna benzer 2 uçak 1 helikopter kazasında görev aldım ve buna benzer en az 3'er tane dahasını da biliyorum. Bunların hepsi de bulut içinde vertigo olmak kaydıyla oluşan kazalardı ve sadece bir tanesi atlayıp canını kurtarabildi. Dolayısıyla aynen Muhsin Yazıcıoğlu kazasında olduğu gibi, malesef ve sanırım yine isteyerek veya istemeyerek buluta girme sonucu vertigo durumu mevcut gibi. Yani sarp bir arazide bulut içi olmuş bir kazanın enkazı da bulut içindedir ve malesef elimizde gelişmiş sistemler bulunmadığından dolayı bu enkazın gözle aranarak bulunması mümkün değildir. Böylesine sarp bir arazide bilinen bir enkaza 300-400 m dikey mesafedeki ekibin ulaşma süresinin 2 saat aldığını bizzat biliyorum. Yani bilip bilmeden lütfen yine her airport haberinde olduğu gibi atıp tutmayalım ve sinirleri zıplatmayalım. Şehitlere ve görevini yapmaya çalışanlara saygı gösterin lütfen, biraz saygı..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıphoneye ~ 10 yıl önce
sen boşuna 3000 saat uçmuşsun...canımız kimlere emanet..ne günlere kaldık..artık uçağada binmeyeceğiz anlaşılan
COUGAR ~ 10 yıl önce
Bu yorumu yazan benim ve sadece tecrübelerimi paylaştım. Abuk sabuk bilinçsizce ve sebebini anlamadığım şekilde insanlara ve de hele şehit olmuş kahramanlara bu kadar insafsızca yorum yazabilecek vicdansızlara sitem ettim. Benim 3000 saati neden boşuna uçtuğumu yukarıdaki yorumumda yazdığım hangi cümle/cümleler senin aklına getirdi merak ediyorum doğrusu? Gerçekten somut bir şey varsa sen ya da rica ediyorum benim yorumumu okuyan birileri bana buradan cevap yazsın. Bir eleştiri yapılacaksa bunu bile seviyesizce yapmanın anlamı yok. Burada alakasız insanlarla polemiğe girmek istemiyorum ama malesef zorluyorsunuz insanı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000