02 Ağustos 2016, Salı 09:35:01

Eski savaş pilotları göreve hazır

Eski savaş pilotları, FETÖ'cü askerlerin ordudan ihraç edilmelerinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında savaş pilotu açığı yaşanması halinde "maddi beklenti olmadan" göreve hazır bekliyor.
  • MİT elektronik olarak FETÖ serverini ele geçirmiş. Birincisi de ikincisi de 50 binincisi de ortaya çıkacak. Şapka düşecek kel görünecek. Aklar karalar ortaya çıkacak. Her ikisini de Albay üniformasıyla görememiştik. Dışarıdan veya mektupla Albaylık bu olsa gerek.
  • Bilmeden atıp tutuyosunuz. İkinciyi bilmem de ilk albay yine bir darbe olan 28 şubatta ordudan gönderilen vatansever bir pilottur. Bu insanların vatana hizmet kursaklarnda bırakıldı seve seve döneceklerinden şüphem yok.
  • Gidin gidin ,3gün sonra sizede bir kılıf uydurup tıksınlar içeri. askeriye ateşten gömlek artık her an elinde patlayabilir
  • Cok begendim!
  • Tipi olan sivillerdende en azindan kargo ucaklari icin is imkani yaratilabilir
  • Elin adami Sinirsiz Pilotlar adi altinda Afrikaya gidip orda bedava 45 derece sicagin altinda Pist yok Atc yok klima yok Para yok fakirlik ve rezillik var sadece,fakat havaciliga olan sevgisi ve insaniyet icin bisey yapabilmek icin cani gonulden bu isi yapiolar.Bizim Askeri pilotlarimiz ise bunu vatan sevgisi icin yapmalari lazim ve tabikine iclerinde bu sevgile yasayan cok pilotlarimiz var.Arkadaslar on yargili olmayin kimin ne dusundugunu kimse bilemez.
  • Gorecegiz.
  • Ya size ne kardesim adam daha iyi kosullarda yasamayi isteyip sivil hava yollarina gecebilir bunda birsey yokki .. Herkes vatan sevgisini tasir.. Siz napiyosunuz peki bos konusmaktan baska ! Devlet ya da tsk istifa hakkini veriyo size ne size neeee!!!
  • işte sözün bittiği yer: nato kafa,nato mermer. şimdi adama sormazlar mı sen bu vatan için ne yaptın? tüm askerler vatan hainiyse, sen askerliğini nerde yaptın? acaba gerçek hain sen misin de onların dönmek istemelerinden rahatsızsın.
  • Körfez savaşındada bu oldu,gazeteler yazardı ahmet özal bile jet pilotu brövesiövar gerektiğinde uçabilir diye...madem bu kadar vatanseversiniz niye airline geçtiniz kalsaydınız orduda

Eski savaş pilotları, FETÖ'cü askerlerin ordudan ihraç edilmelerinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında savaş pilotu açığı yaşanması halinde "maddi beklenti olmadan" göreve hazır bekliyor.

Emekli Pilot Albay Haluk Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı dönemde FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığında yapılanmasını fark ettiğini ancak darbe yapamaya teşebbüs edecek boyuta ulaşabileceğini öngöremediğini belirtti.

Geçmiş yıllardaki Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan yapılan ihraçlar başta olmak üzere birçok kanunsuz işlemin arkasında FETÖ'nün olabileceğini ifade eden Yıldırım, bir "üst akıl" yapılanmasının FETÖ'yü maşa olarak kullandığını söyledi.

Yıldırım, darbe girişiminin asıl amacının devleti FETÖ'nün eliyle tamamen çökertmek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Gelişmelere bir bütün olarak baktığımızda oldukça vahim sonuçları beraberinde getirebilecek bir darbe girişimi oldu. Cumhurbaşkanı yaverliğine kendi elamanlarını getirebilecek kadar büyüyen, 17-25 Aralık süreciyle birlikte devletin bütün kademelerinde olduklarını gösteren bu yapı, aslında darbe yapmadan da devleti yönetebilirdi. Bu nedenle yapılan darbe girişiminin temelinde, Türk devletini tamamen çökertmek, bölgede zayıflatarak bu vatanı parçalatmaktı. Üst aklın maşası FETÖ, bu kirli plana hizmet ediyor. Tabii maşa olmaları suçsuz olduklarını asla göstermez, bu yapının içinde olan herkes sorumludur."

Hava Kuvvetleri'nde uzun yıllar pilotluk yaptıktan sonra mesleğini bir özel hava yolu şirketinde sürdürdüğünü anlatan Yıldırım, "Genelkurmay Başkanlığımızın talep etmesi halinde ülkemizin geleceği ve selameti adına maddi bir beklenti içinde olmaksızın devletimize, milletimize hizmet etmeye hazırım." dedi.

Yıldırım, aradan geçen süreye rağmen yeniden savaş uçağı kullanabileceğini ve bu konuda herhangi bir sorun yaşamayacağını söyledi.

Seve seve görev yapmaya hazırım

Emekli Pilot Albay Mehmet İlhan da devletin istemesi halinde her şartta görev yapmaya hazır olduğunu, bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğu seve seve üstleneceğini bildirdi.

Özel bir hava yolu şirketinde pilot olarak görev yaptığını belirten İlhan, "Devletin, emekli savaş pilotlarının yeniden göreve dönmelerine yönelik bir çağrısı olursa seve seve buna iştirak edilir. Hava Kuvvetleri Komutanlığının C-130, C-160, CASA tipi uçaklarını kullanabilirim. Ordudan ayrıldıktan sonra özel hava yolu şirketlerinin uçaklarını kullandığımız için uçuş kabiliyetimizi kaybetmedik." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tasfiye edilen pilotların yerlerinin kısa sürede doldurulabileceğini kaydeden İlhan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanacak bir protokol sayesinde bunun mümkün olabileceğini anlattı.

İlhan, geçmiş yıllarda iki kurum arasında yapılan protokol gereği THY uçaklarının savaş pilotları tarafından da uçurulduğunu dile getirerek, "Bu sefer de tersi bir uygulama için bir protokol yapılabilir. THY bünyesinde çok sayıda Hava Kuvvetleri Komutanlığından emekli olmuş pilot var. Bunların yeniden ordunun bünyesinde görev alabilmeleri sağlanabilir. Bu noktada herkesin maddi bir beklenti içinde olmadan kendisine verilen görevi yapacağından eminim." görüşünü ifade etti.

Eski savaş pilotları göreve hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Aslında ~ 8 yıl önce
MİT elektronik olarak FETÖ serverini ele geçirmiş. Birincisi de ikincisi de 50 binincisi de ortaya çıkacak. Şapka düşecek kel görünecek. Aklar karalar ortaya çıkacak. Her ikisini de Albay üniformasıyla görememiştik. Dışarıdan veya mektupla Albaylık bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş laflar ~ 8 yıl önce
Bilmeden atıp tutuyosunuz. İkinciyi bilmem de ilk albay yine bir darbe olan 28 şubatta ordudan gönderilen vatansever bir pilottur. Bu insanların vatana hizmet kursaklarnda bırakıldı seve seve döneceklerinden şüphem yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
laf ~ 8 yıl önce
Gidin gidin ,3gün sonra sizede bir kılıf uydurup tıksınlar içeri. askeriye ateşten gömlek artık her an elinde patlayabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grbtci ~ 8 yıl önce
Cok begendim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipli ~ 8 yıl önce
Tipi olan sivillerdende en azindan kargo ucaklari icin is imkani yaratilabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Elin adami Sinirsiz Pilotlar adi altinda Afrikaya gidip orda bedava 45 derece sicagin altinda Pist yok Atc yok klima yok Para yok fakirlik ve rezillik var sadece,fakat havaciliga olan sevgisi ve insaniyet icin bisey yapabilmek icin cani gonulden bu isi yapiolar.Bizim Askeri pilotlarimiz ise bunu vatan sevgisi icin yapmalari lazim ve tabikine iclerinde bu sevgile yasayan cok pilotlarimiz var.Arkadaslar on yargili olmayin kimin ne dusundugunu kimse bilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Gorecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyun.. ~ 8 yıl önce
Ya size ne kardesim adam daha iyi kosullarda yasamayi isteyip sivil hava yollarina gecebilir bunda birsey yokki .. Herkes vatan sevgisini tasir.. Siz napiyosunuz peki bos konusmaktan baska ! Devlet ya da tsk istifa hakkini veriyo size ne size neeee!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak bak'a yorum ~ 8 yıl önce
işte sözün bittiği yer: nato kafa,nato mermer. şimdi adama sormazlar mı sen bu vatan için ne yaptın? tüm askerler vatan hainiyse, sen askerliğini nerde yaptın? acaba gerçek hain sen misin de onların dönmek istemelerinden rahatsızsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körfez ~ 8 yıl önce
Körfez savaşındada bu oldu,gazeteler yazardı ahmet özal bile jet pilotu brövesiövar gerektiğinde uçabilir diye...madem bu kadar vatanseversiniz niye airline geçtiniz kalsaydınız orduda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000