25 Ekim 2012, Perşembe 08:16:32

ÇILGIN UÇUŞ PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ABD'nin Kaliforniya merkezli XCOR Aerospace isimli özel uçak şirketi, ses hızını aşacak uzay roketlerinin görüntülerini basınla paylaştı.

Küçük bir yolcu uçağı görünümündeki Lynx isimli roketin 2 yıl içinde ilk ticari uçuşlarına başlamasını bekleniyor. Şirketten yapılan açıklamada iki kişilik olacak Lynx'in seferleri sırasında atmosferin 100 kilometre dışına çıkacağı duyuruldu.

MALİYETİ 10 MİLYON $

Ulaşacağı saatte 5 bin kilometre hız ile ses hızını da geçecek. Lynx ile 45 dakika seyahat etmek isteyenlerin ise 95 bin doları (171 bin TL) gözden çıkarması gerekecek. Klasik uçaklar gibi kalkış yapacak olan Lynx'in ana motorlarının roket pistonları ve sıvı oksijen yardımı ile çalışacağı belirtildi. Lynx'in üretiminin toplam maliyetinin yaklaşık olarak 10 milyon doları bulduğu açıklandı.

İLK TEST UÇUŞU 2013'TE

Lynx'in ilk test uçuşlarını 2013 başlarında yapacağını açıklayan XCOR'nin sözcüsü Bryan Campen, "En geç 18 ay sonra ilk ticari uçuşlarımıza başlamayı planlıyoruz. Lynx, normal havalimanlarından klasik uçaklar gibi havalanacak. Ancak diğer uzay araçlarının aksine yeniden kullanılabilir olacak. Gün içinde 4 sefer bile yapabilecek. Önümüzdeki 20 yıllık süre içinde ise hedeflerimizi çok daha büyük tutuyoruz. Normal uçaklarla 13 saat süren 10 bin 800 kilometrelik New York-Tokyo arasını Lynx ile sadece 90 dakikaya indireceğiz" dedi.

ÇILGIN UÇUŞ PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000