06 Şubat 2017, Pazartesi 09:09:17

Bakan Arslan’dan Aksaray’a havalimanı müjdesi

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şehre bölgesel havalimanı müjdesini verdi.
  • Vatanımızın ateşle çevrildiği şu günlerde,devletimizin bir sürü sıkıntı ve ihtiyaçları varken havaalanı pek te önemli değildir..Acelesi yok,Vatan selamete çıksın havaalanı nasıl olsa yapılır..Yeterki Siz sağolun varolun..
  • medeniyet-asfalt ilişkisi üzerine bir belgesel lazım bu ülkeye. nitekim yolla pistle medeniyet gitmiyor. insanları önce medeniyete ulaştıralım sonra boş bulduğumuz yere havaalanı yaparız, dünyanın olmadık yerlerine ucus yaparız...
  • Kocom benim
  • Akkksaaaraayy akksaaarayyy akksaaarayyyy../
  • "Şimdiden gün söylemek, yıl söylemek doğru olmaz. Aksaraylı'yı yanıltmış olmak olur. Ama şunu çok net bir şekilde söyleyelim. Bölgesel havaalanı değil, Aksaray'a ait bir havaalanı olacak. haberaksaray.com "
  • Her İle bir Havalimanı saçmalık. Havalimanı olan ve olmayan iller arası en doğrusu YHT hattı oluşturmak. Bunu UDH Bakanı bilmesi lazım. Her ile yapılan Havalımanı diğer Havalimanına düzenlenecrk uçuş saatlerini engelliyor.
  • Aksaray ilinin 16 km. batısında,Konya yolu üzerinde Yapılcan ve Yenikent köyleri arasında kalan bölgede 2600 x 36 m. pisti, 130 x 200 m. apronu olan havalimanı inşaat çalışmasını Google maps ve Earth üzerinde görebilirsiniz...Hayırlı olsun
  • Yeni bir Zafer havalimanı faciası daha bizleri bekliyor diyebiliriz herhalde... Paralar yandaşa,ödemesi vatandaşa...
  • En cok bize yarar , nevsehır aksaray arası seyrüsefer ucarız
  • havalimanı leveli bittiğinde birazda her ile yht garı ve liman basmalıyız. clanlardan geri galmayalım.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi.

İlk olarak Aksaray Valiliğini ziyaret eden Bakan Ahmet Arslan, Vali Aykut Pekmez ile görüştü. Ziyarete, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve oda başkanları katıldı.

Aksaray’ın havalimanıyla ilgili beklentisi olduğunu söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bunu biliyoruz, ülkemizin her yerinde olduğu gibi. Biz 26 havalimanını bugün 55 havalimanına çıkartmış olmaktan, yolcu sayısını yaklaşık yılda 35 milyondan 180 milyona çıkartmış olmayı çok çok önemsiyoruz. Bu anlamda da havacılık sektörü hız kesmeden büyümeye devam ediyor ki büyümeye de devam edecek. Böylece de taşımacılıkta bundan sonra çok daha öne çıkacak. Bu bölgesel taşımacılık kapsamında Aksaray’ın da aktif bir havalimanına kavuşması ve bölgesel taşımacılığa hizmet edebilir hale gelmesi gerektiğini biliyoruz" dedi.

Arslan sözlerine şöyle devam etti; "Biz bütün bunları ortaya koyarken doğrusu geçmişte de Aksaray’da da, Niğde de havalimanı çalışması yapılmış. Biz bir alternatif olarak her iki ile ortak hizmet edecek bir bölgesel havalimanı olabilir mi diye bir başka alternatifte çalıştık. Ancak gördük ki bu alternatifin hem Aksaray’a hem Niğde’ye olan mesafesi bölgesel hava taşımacılığa uygun değil. O yüzden bölgesel hava taşımacılığına hizmet edecek bölgesel havalimanı çalışmasının uygun olmadığını, Aksaray’da da, Niğde’de de havalimanının münferit yapılması gerektiğine karar verdik. Bu kesindir. Ancak ülkenin havacılığını büyümesine bağlı olarak bölgesel havacılık gelişmesine bağlı olarak etap etap yapıyoruz. Şimdiden gün söylemek, yıl söylemek doğru olmaz. Aksaraylı’yı yanıltmış olmak olur. Ama şunu çok net bir şekilde söyleyelim. Bölgesel havaalanı değil, Aksaray’a ait bir havaalanı olacak”.

Bakan Arslan’dan Aksaray’a havalimanı müjdesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Marif Keskin ~ 7 yıl önce
Vatanımızın ateşle çevrildiği şu günlerde,devletimizin bir sürü sıkıntı ve ihtiyaçları varken havaalanı pek te önemli değildir..Acelesi yok,Vatan selamete çıksın havaalanı nasıl olsa yapılır..Yeterki Siz sağolun varolun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medeniyet-asfalt ~ 7 yıl önce
medeniyet-asfalt ilişkisi üzerine bir belgesel lazım bu ülkeye. nitekim yolla pistle medeniyet gitmiyor. insanları önce medeniyete ulaştıralım sonra boş bulduğumuz yere havaalanı yaparız, dünyanın olmadık yerlerine ucus yaparız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K ~ 7 yıl önce
Kocom benim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolmuş mu bu? ~ 7 yıl önce
Akkksaaaraayy akksaaarayyy akksaaarayyyy../

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aksaray ~ 7 yıl önce
"Şimdiden gün söylemek, yıl söylemek doğru olmaz. Aksaraylı'yı yanıltmış olmak olur. Ama şunu çok net bir şekilde söyleyelim. Bölgesel havaalanı değil, Aksaray'a ait bir havaalanı olacak. haberaksaray.com "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YHT ~ 7 yıl önce
Her İle bir Havalimanı saçmalık. Havalimanı olan ve olmayan iller arası en doğrusu YHT hattı oluşturmak. Bunu UDH Bakanı bilmesi lazım. Her ile yapılan Havalımanı diğer Havalimanına düzenlenecrk uçuş saatlerini engelliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 7 yıl önce
Aksaray ilinin 16 km. batısında,Konya yolu üzerinde Yapılcan ve Yenikent köyleri arasında kalan bölgede 2600 x 36 m. pisti, 130 x 200 m. apronu olan havalimanı inşaat çalışmasını Google maps ve Earth üzerinde görebilirsiniz...Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 7 yıl önce
Bu daha önce Aksary-Niğde havalanı diye lanse edilen meydan mı.
Doğrucu Davut... ~ 7 yıl önce
Yeni bir Zafer havalimanı faciası daha bizleri bekliyor diyebiliriz herhalde... Paralar yandaşa,ödemesi vatandaşa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stu Pilot ~ 7 yıl önce
En cok bize yarar , nevsehır aksaray arası seyrüsefer ucarız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence her ile ~ 7 yıl önce
havalimanı leveli bittiğinde birazda her ile yht garı ve liman basmalıyız. clanlardan geri galmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000