21 Mart 2018, Çarşamba 18:53:47

Atatürk Havalimanı'na inen Suudi uçağı hasar gördü

Saudi Havayolları'na ait HZ-AQ21 tescil SV263 Riyad-İstanbul seferini yapmakta olan uçağın iniş esnasında, iniş takımında tekerde hasar meydana geldi. Uçakta yaşanan teknik problem sonrası dönüş seferi olan SV264 iptal edildi. [Haberin devamı görseldedir]
  • Nedense hep araplar bu durumda.
  • Dikmeyi kırmış palye neydi palye emekti
  • Ne kadar da çok meraklılar böyle şeyleri abartmaya. Kedi şeyini görmüş yara sanmış meselesi. Lastiğin patladıysa onca sensör, bakım kaydı vs. var uçağın. Bakarsın sert iniş mi yapmış, lastik değişimi üzerinden çok zaman mı geçmiş, tesbit.eder değişimi yapar devam edersin. Arap yağın fazlasını bulunca kıçına başına sıvarmış hikayesi bu. Biz de de buna itibar edecek onca mal varken bu zoka çoook sazan tutar.
  • Ne biçim lastik buu?
  • Hard Landing Olmuştur, Sorun Yok
  • çok bozuk. İnişlerde sık sık bu tür arızalara sebep oluyor. Pistten sorumlu kurum abaküsle gelen giden yolcuları sayacağına bu tür hayati işlere ilgi göstersin ve öncelik versin.
  • Çok bilenler buraya
  • a330 değil mi bilader bu? koca ahl de a330 lastigi bulamamislar mi? niye iptal ediyon seferi? b777 olsa, arkada 3 teker oldugu icin, biri bile patlasa diger ikisiyle yola devam ederdi.
  • Uçak A330. Haberde tipi yazılmamış bence eksiklik
  • Bu uçak iniş halindeyken yedikule'den gördüm. Usul usul süzülüyordu. Geçmiş olsun tüm yolculara ve mürettebata.
Saudi Havayolları'na ait Riyad-İstanbul seferini yapan uçak Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada uçakta hasar meydana geldi.

Havasosyalmedya isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda olayın Atatürk Havalimanı'na iniş anında gerçekleştiği belirtildi.

Şirket, iniş takımında hasar meydana gelen uçak nedeniyle İstanbul-Riyad seferini iptal etti. Bazı yolcular İstanbul-Cidde seferi ile Riyad'a gönderilirken, diğer yolcuların ise otelde konaklatılacağı belirtildi.





Atatürk Havalimanı'na inen Suudi uçağı hasar gördü

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Nedense ~ 6 yıl önce
Nedense hep araplar bu durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikme ~ 6 yıl önce
Dikmeyi kırmış palye neydi palye emekti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartı ~ 6 yıl önce
Ne kadar da çok meraklılar böyle şeyleri abartmaya. Kedi şeyini görmüş yara sanmış meselesi. Lastiğin patladıysa onca sensör, bakım kaydı vs. var uçağın. Bakarsın sert iniş mi yapmış, lastik değişimi üzerinden çok zaman mı geçmiş, tesbit.eder değişimi yapar devam edersin. Arap yağın fazlasını bulunca kıçına başına sıvarmış hikayesi bu. Biz de de buna itibar edecek onca mal varken bu zoka çoook sazan tutar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cinturato Pirelli ~ 6 yıl önce
Ne biçim lastik buu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus F/O ~ 6 yıl önce
Hard Landing Olmuştur, Sorun Yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL Pisti ~ 6 yıl önce
çok bozuk. İnişlerde sık sık bu tür arızalara sebep oluyor. Pistten sorumlu kurum abaküsle gelen giden yolcuları sayacağına bu tür hayati işlere ilgi göstersin ve öncelik versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rough ~ 6 yıl önce
Sen bozuk pist görmemişsin de konuşuyorsun. Sabiha Gökçen de kargo kapağı sensörünü aktif hale getirip kalkışta kapak açılmış ikazı verecek kadar bozuk pist yüzeyi varken bile böyle hasar olmuyor ise AHL yi öpüp başının üstüne koyacaksın. Arap ülkelerinin %90 ında yazın 50 dereceye varan sıcaklıklar yüzünden oluşan pist yüzeyi bozukluğunu bilmiyorsun demek ki...
Bilenler ~ 6 yıl önce
Çok bilenler buraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b777 ~ 6 yıl önce
a330 değil mi bilader bu? koca ahl de a330 lastigi bulamamislar mi? niye iptal ediyon seferi? b777 olsa, arkada 3 teker oldugu icin, biri bile patlasa diger ikisiyle yola devam ederdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Inis takimi hasarlanmis sadece lastik degil, oyle yaziyor haberde
—- ~ 6 yıl önce
Evet a330 ama tüm gear sisteminin kontrol ve onarımı gerek. Zaten bunlarda onur air in uçakları var. Bu o ise turkısh technic e iş çıktı
Okumak ~ 6 yıl önce
Giydirilmiş lastik bu. Kopan parçalar flapa zarar vermiş. O yüzden ground oldu.
A330cu ~ 6 yıl önce
☹️☹️☹️☹️ Espiriniz için teşekkürler
. ~ 6 yıl önce
Uçak A330. Haberde tipi yazılmamış bence eksiklik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devran ~ 6 yıl önce
Bu uçak iniş halindeyken yedikule'den gördüm. Usul usul süzülüyordu. Geçmiş olsun tüm yolculara ve mürettebata.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000