13 Aralık 2018, Perşembe 13:48:22

AB'den 'rekabet' hamlesi

Avrupa Birliği (AB), hava taşımacılığı sektörüne AB dışı havayolları ile adil rekabetin sağlanması ve birlik içinde daha yüksek bağlanabilirlik için yeni bir mekanizma oluşturuyor.
  • Doğu turizmi için hedef belirlenmesi afrika kıtası uçuşları kod share uygulamaları buna hazırlıktı. Ancak ne kadar telafi eder orası muamma. AB vatandaşlarının yaşlı kesiminin tatil için Türkiyeyi seçmesi iş gücünün Türkiye bağlantılı uçuşlarla ya da Türk Hava sahası kullanımıyla ABye ulaşımı göz önünde bulundurulduğunda negatif bir etki yaratacak bir anlaşma olmadığı aşikâr. Rota fiyat uygulamalarıyla rest çekilebilir. AB’li yolcuğa yarayan bir uygulama ama Lufthansa gibi AB bazlı şirketler için aynı şeyi söyleyemeyiz. Hayırlı olsun
  • bu demek oluyor ki AB korumaci politikalarini sikilastiriyor. Slot, bilet fiyatlari, capraz ucus gibi konularda AB uyesi olmayan ulkelere daha kati bir yaklasim olacak. AB uyesi olmayip AB`de en cok operasyon gerceklestiren havayolu olan THY icin bazi sikintilar dogurabilir.

Avrupa Birliği (AB), hava taşımacılığı sektörüne AB dışı havayolları ile adil rekabetin sağlanması ve birlik içinde daha yüksek bağlanabilirlik için yeni bir mekanizma oluşturuyor.

Üye devletlerin büyükelçileri, artan küresel rekabete dayanan ve adil olmayan ticari uygulamalara yönelik etkili bir araçtan yoksun olan bir sektör için gerekli görülen bu reform hakkında Avrupa Parlamentosu ile varılan geçici anlaşmayı onayladılar.

Avustruya Ulaşım, Teknoloji ve Yenilik Bakanı ve Konsey üyesi Norbert Hofer, "Sonunda, AB'nin sağlıklı bir rekabeti destekleyecek bir aracı var. Havayolu kullanıcıları artık daha adil fiyatlar ve daha kapsamlı bağlantılarla uçacaklar" dedi.

Anlaşma çerçevesinde Komisyon, AB üye ülkeleri ve üye olmayan ülkelerin arasındaki anlaşmaları ve ikili hava taşımacılığı anlaşmalarını hakkında tek bir prosedür ile soruşturma başlatma ve düzeltici önlemler alma hakkına sahip olacak.

Mali veya operasyonel herhangi bir düzeltme tedbiri, bir Komisyonun uygulanmasıyla kabul edilecektir, ancak operasyonel önlemler daha sıkı bir sürece tabi olacağı açıklandı.

Teklif edilen düzenlemenin resmi olarak kabul edilmesinden sonra, düzenleme bir önceki düzenlemenin yerini alacak.

Uluslararası düzlemde Dünya Ticaret Örgütü ya da Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün hava taşımacıları arasındaki rekabeti düzenleme adına bir çerçevesi bulunmuyor. (Haberler)

AB'den 'rekabet' hamlesi

Yorumlar

Uzun zamandır bekleniyordu ~ 5 yıl önce
Doğu turizmi için hedef belirlenmesi afrika kıtası uçuşları kod share uygulamaları buna hazırlıktı. Ancak ne kadar telafi eder orası muamma. AB vatandaşlarının yaşlı kesiminin tatil için Türkiyeyi seçmesi iş gücünün Türkiye bağlantılı uçuşlarla ya da Türk Hava sahası kullanımıyla ABye ulaşımı göz önünde bulundurulduğunda negatif bir etki yaratacak bir anlaşma olmadığı aşikâr. Rota fiyat uygulamalarıyla rest çekilebilir. AB’li yolcuğa yarayan bir uygulama ama Lufthansa gibi AB bazlı şirketler için aynı şeyi söyleyemeyiz. Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 5 yıl önce
bu demek oluyor ki AB korumaci politikalarini sikilastiriyor. Slot, bilet fiyatlari, capraz ucus gibi konularda AB uyesi olmayan ulkelere daha kati bir yaklasim olacak. AB uyesi olmayip AB`de en cok operasyon gerceklestiren havayolu olan THY icin bazi sikintilar dogurabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Çok doğru bir yorum.Eeey AB ciler.. bu haberi ve yorumu bir yere not ediniz. Ben de en son olacak olanı yazayım daha şimdiden.. yine feto cü chp zihniyeti diyeceksiniz her zamanki gi i... varsin desinler...dikkat edin de yeni hava alanı elimizde kalmasın. Yap işletciler için herşey kebap..yine olan bu milletin milyar dolarlarına olacak..
Huzeyfe ~ 5 yıl önce
lufthansaya ufak bir base verilerek sorun giderilebilir. yoksa ucuncu havalimanı elimizde patlar yolcunun %70-80i transit

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000