15 Ekim 2016, Cumartesi 10:25:40

3. havalimanının gelirleri Fona aktarılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, boğaz köprüleri ile Üçüncü Havalimanı'nın gelirlerinin Türkiye Varlık Fonu kapsamına alınacağını belirtti.
  • Esimin Denizli`li olmasi sebebiyle THY ucusu ile denizliye gitmistik. Olayin gerceklestigi tarihlerde yukarda belirtilen sahis ekonomi bakani secilmis ve ayni ucakta bizimle ucus gerceklestirmisti. Beyfendinin ucagi gec kalmis olmasi ve emriyle ucagin 1 saatten fazla rötar yaptirilmis olmasi yüzünden hakkimiza taciz edilmistir. Siyasetcilerin mülayim (günümüz türkcesi ile karistirmayin lütfen) olmasi gerekirken ne hikmetse hep halk ve bireyler ezilen oluyor. Umarim Türkiye eski namuslu ve serefli siyasetci kavramina tekrar kavusur.
  • ucuncu havalimanin gelirleri daha ihale basinda havuz fonuna aktarildi.. fon ile tv kanali ve gazeteler alindi,medyada havuz medyasi yapildi..
  • Devlet diyor ki ihaleye katılanlara daha önce birkaç tane havaalanı, köprü, tünel yaptın mı. Yerli firmalar mecburen bir yabancıyı takıp koluna katılıyor ihaleye. Böylece yapabilecek olsa bile yabancısız ihaleye giremiyor firmalar. Sonra uçak ve araba yapmaktan bahsediyoruz.
  • Bunlar hazine garantili dış kredi ile yapıldı. Onun ödemesinden bahsetmiyor. Yanıltma ve üstüne hayal ticareti var ortada.
  • olmayan varliga varlik fonu kurulup,birde hayalleri oraya aktariyorlar.. turkun turke propagandasi..
  • evet sen eksoz muayane istasyonuna yalıyı merkez yapan adam değil misin?
  • sevemedim seni sütoplan zeybek. babanı da sevmezdim. o kadar kapattın ki türkiye yi içine çinliler bile biryerleri ile gülüyorlar. sen eksoz
  • Ne para girişi? Osmangazi köprüsü, 3, Köprü Esenboğa ve Bodrum havalimanları gibi her yıl müteahhitlere ek ödeme yapılacak. Bu ülkenin yarısı salak olabilir ama diğer yarısı olan bitenin farkında.
  • Arkadaşlar haklılar, lütfen köprülerin haberini yapıp hem bizi bilgilendirin nedir ne değildir diye, hemde mümkün olan platformlarda bu konuyu dile getirin ki haberi olmayan veya haberi yokmuş gibi yapan yöneticilerde bir açıklama yapmak zorunda olduklarını anlasınlar.
  • Ülkenin dış borcunun 550 milyar dolar olduğu düşünülürse hedeflenen bu gelirle bu borcun bir kısmını kapatabiliriz demek. Ama haberde bu 300 milyara ne kadar sürede erişilebileceği yazmıyor. Sanırım bakan unutmuş zir koskoca bakanın yalan söyleyeceğine ihtimal vermiyorum. Ama yılda bir milyar euro ile yirmibeş yılda 25 milyar euro olduğuna göre ve bunun yanına dehşet bir proje olarak Kanal İstanbul gelirlerini, onun üstüne de darphane gibi para basan köprü gelirlerimizi de koyduğumuzda 25 yılda 100 milyar euromuz oldu diyelim. Bu da 75 yılda 300 milyar yapar. Ben göremem ama bu şekilde gidersek 2090'da dış borcumuz trilyon dolarlar seviyesinde olur sanırım. Sanırım bu işte bir yanlışlık var diyerek sayın bakana katma değer yaratacak teknoloji yatırımlarına yönelmelerini tavsiye etmekteyim. Bir de köprülerin ve otobanların artık kendilerini amorti ettiklerini ve ücretsiz olmaları gerektiğini de hatırlatayım kendisine. Gerçi o benden iyi biliyordur ama halk yoluncak kaz ne de olsa.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, boğaz köprüleri ile Üçüncü Havalimanı'nın gelirlerinin Türkiye Varlık Fonu kapsamına alınacağını belirtti.

Bakan Zeybekci, "Fonda hedef 300 milyar dolar. Bu dev projelerin gelirleri uluslararası piyasalarda satılacak, nakde çevrilecek. Fon yurtdışında benzer yatırımlar yaparak gelirlerini de proje pazarlama sistemi ile satacak" dedi.

Fon kapsamında diğer yatırımlar için de benzer modelin uygulanacağını belirten Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: "3. Havalimanı için her yıl Hazine'ye 1 milyar olmak üzere 25 yılda 25 milyar euro ödenecek. Hazine'ye diyeceğiz ki, bu gelirini devret. Bu gelir de uluslararası piyasalarda satılacak. Kanal İstanbul dehşet bir proje. Darphane gibi para basan köprü gelirlerimiz var. Bu haklar fona devredilince, ben bu geliri bugünden 10 yıllığına satacağım. Hazine'ye de bu geliri aynen ödeyeceğim. Bütün gayrimenkul ve taşınmazları tek tek kâğıda çevireceğiz."

3. havalimanının gelirleri Fona aktarılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Burak Arpacioglu ~ 8 yıl önce
Esimin Denizli`li olmasi sebebiyle THY ucusu ile denizliye gitmistik. Olayin gerceklestigi tarihlerde yukarda belirtilen sahis ekonomi bakani secilmis ve ayni ucakta bizimle ucus gerceklestirmisti. Beyfendinin ucagi gec kalmis olmasi ve emriyle ucagin 1 saatten fazla rötar yaptirilmis olmasi yüzünden hakkimiza taciz edilmistir. Siyasetcilerin mülayim (günümüz türkcesi ile karistirmayin lütfen) olmasi gerekirken ne hikmetse hep halk ve bireyler ezilen oluyor. Umarim Türkiye eski namuslu ve serefli siyasetci kavramina tekrar kavusur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
ucuncu havalimanin gelirleri daha ihale basinda havuz fonuna aktarildi.. fon ile tv kanali ve gazeteler alindi,medyada havuz medyasi yapildi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 8 yıl önce
Devlet diyor ki ihaleye katılanlara daha önce birkaç tane havaalanı, köprü, tünel yaptın mı. Yerli firmalar mecburen bir yabancıyı takıp koluna katılıyor ihaleye. Böylece yapabilecek olsa bile yabancısız ihaleye giremiyor firmalar. Sonra uçak ve araba yapmaktan bahsediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 8 yıl önce
Bunlar hazine garantili dış kredi ile yapıldı. Onun ödemesinden bahsetmiyor. Yanıltma ve üstüne hayal ticareti var ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
olmayan varliga varlik fonu kurulup,birde hayalleri oraya aktariyorlar.. turkun turke propagandasi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail dümbüllü ~ 8 yıl önce
evet sen eksoz muayane istasyonuna yalıyı merkez yapan adam değil misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zakkumcu ziya ~ 8 yıl önce
sevemedim seni sütoplan zeybek. babanı da sevmezdim. o kadar kapattın ki türkiye yi içine çinliler bile biryerleri ile gülüyorlar. sen eksoz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 8 yıl önce
Ne para girişi? Osmangazi köprüsü, 3, Köprü Esenboğa ve Bodrum havalimanları gibi her yıl müteahhitlere ek ödeme yapılacak. Bu ülkenin yarısı salak olabilir ama diğer yarısı olan bitenin farkında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 8 yıl önce
Aynen
fatih ~ 8 yıl önce
en büyük salak senin gibi ülkeye 80 sene ipten ve rakıdan başka fabrika kazandiramayan basiretsizlerdir
KÖPRÜ ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar haklılar, lütfen köprülerin haberini yapıp hem bizi bilgilendirin nedir ne değildir diye, hemde mümkün olan platformlarda bu konuyu dile getirin ki haberi olmayan veya haberi yokmuş gibi yapan yöneticilerde bir açıklama yapmak zorunda olduklarını anlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
300 milyar dolar ~ 8 yıl önce
Ülkenin dış borcunun 550 milyar dolar olduğu düşünülürse hedeflenen bu gelirle bu borcun bir kısmını kapatabiliriz demek. Ama haberde bu 300 milyara ne kadar sürede erişilebileceği yazmıyor. Sanırım bakan unutmuş zir koskoca bakanın yalan söyleyeceğine ihtimal vermiyorum. Ama yılda bir milyar euro ile yirmibeş yılda 25 milyar euro olduğuna göre ve bunun yanına dehşet bir proje olarak Kanal İstanbul gelirlerini, onun üstüne de darphane gibi para basan köprü gelirlerimizi de koyduğumuzda 25 yılda 100 milyar euromuz oldu diyelim. Bu da 75 yılda 300 milyar yapar. Ben göremem ama bu şekilde gidersek 2090'da dış borcumuz trilyon dolarlar seviyesinde olur sanırım. Sanırım bu işte bir yanlışlık var diyerek sayın bakana katma değer yaratacak teknoloji yatırımlarına yönelmelerini tavsiye etmekteyim. Bir de köprülerin ve otobanların artık kendilerini amorti ettiklerini ve ücretsiz olmaları gerektiğini de hatırlatayım kendisine. Gerçi o benden iyi biliyordur ama halk yoluncak kaz ne de olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000