09 Şubat 2016, Salı 17:14:22

Esenboğa'da sigarayı bırakanlara kutlama belgesi

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'nda, sigarayı bırakan personele kutlama belgesi verildi.
  • Değerli beyefendi ve hanımefendiler Tütün bağımlılığı toplu ölümlerin en ciddi ve önlenebilir bir sebebi olmanın ötesinde kendisi tedavi edilebilir bir hastalıktır.Yılda 600 bin kişinin pasif içicilik nedeni ile öldüğü dünya sağlık örgütü verileri arasındadır.Maliyetine gelince 10 yılda 45.000 TL. Bu işle, insan hayatına ve sağlık hakkına saygı duyan ,kendine ve çevresine zarar vermemeyi önemseyen insanlar bilim ve gönülle uğraşır.Bir bağımlılık yapıcı madde kullanımı hak değil tam tersi insan hakları ihlali ve fakirlik sebebidir.
  • Esenboğa da yapılacak en güzel şey personel kapısında sigara içmektir
  • sigara icenler icinde sartlarin iyilestirilmesi istiyoruz.Ataturk ve sabiha da sigara icilen yerler cok kucuk ve pislik icin icinde kafese konulmus hissi veriyor.extra guclu havalandirma fanlari istiyoruz.Sonucta ciddi bir vergi odeniyor icenlere gerekli saygiyi ve iyi sartlari hazirlayin.tepedeki sigaraya dusman diye sizde icenlere dusman olmayin.
  • E tabi uçak yolcu vs olmayınca böyle işlerle uğraşırlar.
  • Bu sigara yasağına verilen önemi neden Kırmızı ışıkta geçen ve geçerken de bir can alan, Alkollu araba kullanan, uyuşturucu kullanan insanlara verilmiyor? Kural tanımaz bir millet olduk biz? Neden sistem bizi kural tanımaz hayale getirmek için işliyor? Kafelerde Resturantlarda her yerde sigara yasağı kontrol altında tutulurken neden insanlar huzurla akşam saatlerinde gezemiyorlar? Amaç nedir? İnsan hakları derken küçücük bir boşanma davasında kadınlara öncelik veriliyor? Eşitlik nerde, demokrasi nerde? İstanbul E-5 ve otobanda dilenciler ve işportacılar trafiği tehlikeye atarken nerde bu kolluk kuvvetleri? (300 mt ilerde cepten facebook takipindeler) Şahlanma ey nefis mazlumun AHI indirecek ŞAHI...
  • Tebrikler Avrupanın en iyi sigara bırakan havalimanı
  • Bende 7 yıl önce bıraktım. Çok zordu ama başardım ve hala kararın arkasindayim. Tebrikler.
  • Ben de bıraktım sigarayı bana yok mu ? Ama ben esenbogada değilim.. zaten bu kurumda varsa yoksa esenboğa
  • Ve tabiiki Hayrettin Bey farki var bu haberde!
  • Ama Turk Olumden korkmaz

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'nda, sigarayı bırakan personele kutlama belgesi verildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne bağlı Sağlık Denetleme Merkezi koordinasyonluğunda başlatılan "Tütünsüz Esenboğa" programı kapsamında Havalimanı Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Ankara Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, törendeki konuşmasında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Ankara İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen programın önemine değinerek, Türkiye'de son yıllarda sigaranın zararları hakkında ciddi bir bilinçlenmenin olduğunu söyledi.

Sağlık kuruluşlarının çalışmalarının uluslararası örgütler tarafından takdirle karşılandığını dile getiren Balcıoğlu, havalimanında yürütülen uygulamanın diğer kurumlara da örnek olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, program kapsamında tedavi alan ve iki aydır sigara içmeyen 61 kişiye kutlama belgesi verildi.

Uygulama çerçevesinde geçen yıl hazirandan bu yana havalanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda çalışan 478 kişi tedavi altına alınarak izlendi, 123 kişi de sigarayı bıraktı.





Esenboğa'da sigarayı bırakanlara kutlama belgesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

hekim ~ 8 yıl önce
Değerli beyefendi ve hanımefendiler Tütün bağımlılığı toplu ölümlerin en ciddi ve önlenebilir bir sebebi olmanın ötesinde kendisi tedavi edilebilir bir hastalıktır.Yılda 600 bin kişinin pasif içicilik nedeni ile öldüğü dünya sağlık örgütü verileri arasındadır.Maliyetine gelince 10 yılda 45.000 TL. Bu işle, insan hayatına ve sağlık hakkına saygı duyan ,kendine ve çevresine zarar vermemeyi önemseyen insanlar bilim ve gönülle uğraşır.Bir bağımlılık yapıcı madde kullanımı hak değil tam tersi insan hakları ihlali ve fakirlik sebebidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 8 yıl önce
Esenboğa da yapılacak en güzel şey personel kapısında sigara içmektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
icenler ~ 8 yıl önce
sigara icenler icinde sartlarin iyilestirilmesi istiyoruz.Ataturk ve sabiha da sigara icilen yerler cok kucuk ve pislik icin icinde kafese konulmus hissi veriyor.extra guclu havalandirma fanlari istiyoruz.Sonucta ciddi bir vergi odeniyor icenlere gerekli saygiyi ve iyi sartlari hazirlayin.tepedeki sigaraya dusman diye sizde icenlere dusman olmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 8 yıl önce
E tabi uçak yolcu vs olmayınca böyle işlerle uğraşırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sigara ve önem ~ 8 yıl önce
Bu sigara yasağına verilen önemi neden Kırmızı ışıkta geçen ve geçerken de bir can alan, Alkollu araba kullanan, uyuşturucu kullanan insanlara verilmiyor? Kural tanımaz bir millet olduk biz? Neden sistem bizi kural tanımaz hayale getirmek için işliyor? Kafelerde Resturantlarda her yerde sigara yasağı kontrol altında tutulurken neden insanlar huzurla akşam saatlerinde gezemiyorlar? Amaç nedir? İnsan hakları derken küçücük bir boşanma davasında kadınlara öncelik veriliyor? Eşitlik nerde, demokrasi nerde? İstanbul E-5 ve otobanda dilenciler ve işportacılar trafiği tehlikeye atarken nerde bu kolluk kuvvetleri? (300 mt ilerde cepten facebook takipindeler) Şahlanma ey nefis mazlumun AHI indirecek ŞAHI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İk ~ 8 yıl önce
Tebrikler Avrupanın en iyi sigara bırakan havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S. ~ 8 yıl önce
Bende 7 yıl önce bıraktım. Çok zordu ama başardım ve hala kararın arkasindayim. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee beeeen ??? ~ 8 yıl önce
Ben de bıraktım sigarayı bana yok mu ? Ama ben esenbogada değilim.. zaten bu kurumda varsa yoksa esenboğa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mia ~ 8 yıl önce
Ve tabiiki Hayrettin Bey farki var bu haberde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sigara Oldurur ~ 8 yıl önce
Ama Turk Olumden korkmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000