25 Kasım 2008, Salı 07:45:28

Emirates yeni terminalin kapılarını açtı

Emirates, Dubai Uluslararası Havaalanı'nda yer alan gösterişli yeni evi Emirates Terminal 3'ün kapılarını yolcularına açtı.

Yolcularına heyecan verici seyahatleri için mükemmel bir başlangıç olacak bu öncü havaalanı tam kapasiteyle çalışmaya başladığı zaman yıllık 43 milyon yolcuyu ağırlayacak şekilde tasarlandı.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum "Müşterilerimiz uzun zamandır üzerinde titizlikle çalışılarak planlanan yatırımlarımızı ve taahhütlerimizi deneyim etme fırsatı buldu. Bizim güçlü sistem ve tesislerimize güvenimiz tamdı ve bugün operasyonlarımızın planlandığı gibi yürümesinden dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Emirates Terminal 3'te görev alan tüm paydaşlarımızı özellikle de Emirates Grup'un bütün çalışanlarını gösterdikleri sonsuz emek ve disiplinli takım çalışmasından dolayı en içten dileklerimle tebrik ediyorum"

Kademeli olarak hizmete girecek Terminal'in ilk aşaması 14 Ekim tarihinde Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden Doha, Muscat, Bahreyn, Kuveyt, Ceddah, Damman, Riyad ve Amerika'dan New York, Houston, San Francisco, Los Angeles, Sao Paulo ve Toronto uçuşlarının iniş ve kalkışlarıyla açıldı.

Terminal'in önümüzdeki günlerde hayata geçecek ikinci aşamasın da Orta Doğu ve Afrika uçuşları yer alıyor. Avrupa, Hindistan Yarımadası, Uzak Doğu ve Avustralya servisleri ise daha sonraki aşamalarda yer alıyor.

Dileyen yolcular www.emirates.com adresinden check-inlerini online olarak ev ya da ofislerinden yaptırabilir ve havaalanına vardıkları zaman Self Service Kiosklarında çantalarını teslim edebilir ve uçuş kartlarını alabilirler. Ya da yolcular bagajlı veya bagajsız olarak direkt check in işlemlerini terminalde yer alan 60 Self Service Kiosk'undan birinde gerçekleştirebilir. Ayrıca Terminal 3'ün otopark alanında da bulunan 18 check in kontuarından da yolcular bagaj işlemlerini yaptırabilir.

Check-in işlemlerini klasik yoldan yaptırmak isteyen ekonomi sınıfı yolcuları uçuştan 3 saat, First ve Business class yolcularının ise iki saat önce havaalanında olmaları yeterli oluyor. Terminal'de ekonomi sınıfı yolcuları için 126, first ve business class yolcuları için 32 ve Skywards Premium üyeleri için 10 check in kontuarı bulunuyor.

Yeni terminalde, concierge, taşıyıcı, check-in bilgi bankoları ile refakatçisi olmayan çocuklar için özel bekleme salonları, müşteri hizmetleri, özel hizmetler, Marhaba, First ve Business class yolcu bekleme salonları yer alıyor.

Terminal'de yer alan iki adet özel ihtiyaç salonu tekerlekli sandalye ve fiziksel engelli yolcular için düzenlendi. Her iki check-in alanında bebek arabaları da yer alıyor ayrıca Emirates Havaalanı Servisleri çalışanları yolcuların tüm soruları için daima hazır bulunuyor.

Terminal 3'ün gümrükten arındırılmış bölgesi 670000 m2'lik alanıyla 120 futbol sahasına eşit ve içinde premium bekleme salonları, spa, 14 restoran ve 2 otelin yanı sıra her tür lüks marka ve ürünü bulabileceğiniz duty free mağazaları yer alıyor. Yolcular burada bulunan 26 kapıdan (beş adet A380 kapısı da dahil) Emirates uçaklarına geçiş yapabiliyor.
İlerleyen günlerde açılacak olan üçüncü aşamada havayolunun şu anda günlük 168 uçuş gerçekleştirdiği ve seferleri giderek artan Avrupa seferleri yer alıyor. Dördüncü ve son aşamada ise günde toplam 269 uçuşun yer aldığı Hindistan, Doğu Asya ve Avustralya seferleri yer alıyor.

Tümü geniş gövdeli 121 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip olan EMIRATES, dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alıyor. Toplam 61 ülkede 101 noktaya uçan EMIRATES Havayolları, İstanbul - Dubai arasında haftada 11 kere Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor.

Emirates yeni terminalin kapılarını açtı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000