16 Haziran 2015, Salı 18:33:03

Çelebi personeline yıldırım çarptı

İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle hava trafiğinde aksamalar yaşanırken, Çelebi Handling personeline push back sırasında yıldırım çarptı.
  • Çok güzel konulara parmak basmışınız.Ama her harekat memuru uçağa çıkarken hava raporu almak zorunda.Ayrıca taf ve metar okmayı bilmeli.Kendi ve çalıştığı ekibin güvenliği için anons beklememeli kendisi kaptanla brifing yaparak manual olarak yapabilir.Yapmamasının sebebi eksik eğitim ve yöneticileri kendilerine insiyatif aşımamalarıdır.Her harekat memuru o ucaktaki en yetkili kişidir.Şirket ayrımı yapmadan yazıyorum.
  • Kardeşim saçma saçma konuşmayın ya. Sektörün lideriymiş. Bırak bu ayakları. Eğri otur ama doğru konuş. Kusura bakma ama bu sektörde zurnanın zırt deliği. Çalışanlarına saygısız ve insan haklarına değer vermeyen bir şirket. İnsanları part time çalıştırıp sezon sonu yollarını ayıran , işi düşünce de kanını emen bir şirket. Bu gidişle insanların ahını ala ala tepetaklak olacak zaten.Yeri gelince tanıdıklarını ve istediklerini ingilizce bilmediği halde harekata alan. Ama işine gelmeyenleri almayan. Bence kayıran bir şirket. Bunu kendim yaşadım. Ben 3 yıl çalıştım bu şirkette. Bana anlatma bu şirketi. Bu sektörün lideri Türk Hava Yolları'nın kuruluşu olan TGS'dir. Bunu herkes biliyor.
  • Geçmiş olsun
  • GOM okumuyor musunuz? 11 saatlik mesaide çay içmeye vakit bulamazken GOM okumaktan bahsedenler var. Manual headset memurun kararıyla olacak bir şey değil. Anons edilir ve manual headset'e geçilir. Kaldi ki headset kafasındayken, motor çalıştırtmışken telsiz dinleyebilen şöyle gelsin. Bir çoğu kural, presedur anlatmış durmuş. Önce sorumluların metar-taf takip etmesi gerekir. Attığın adımı havayoluna ve vardiya sorumlusuna iletmek zorundayken harekatçının ben manual headset yapıcam hava kötüye gidecek dediğini bunca yıl ne duydum ne gördüm. Yalaka yorumlarla para veya mevki sahibi olacağınızı düşünürken çalışan sağlığını es geçiyorsunuz. El insaf.
  • geçmiş olsun herkese ya hele wallah
  • Burada kimse Çelebi'ye fatura çıkarmıyor ve klavye donkişotluğuda yapmıyor, ayrıca amacım kimseyle polimik yapmakta değil, nasıl herkes düşüncelerini yazıyorsa bende burada düşüncelerimi yazıyorum. Ben Türkiye'nin ilk yer kuruluşu çelebide 10 yıldan fazla çalıştım , ve her yerde her kulvarda çelebi hava servisi A.Ş. Yi övüyorum ve orada çalışmış olmanın gururunu yaşıyorum, çelebiden ayrılmış olsakta, çelebi nin bizim için önemi büyük ve yeri ayrı. Son kez yazıyorum , anlamak istemeyen kişiler anlasın, çelebiyi hiç bir zaman kötülemiyoruz, aksine kurumsal bir şirket olduğunu ve sektörünün lideri olduğunu bir kez saha tekrarlıyorum. Çelebili olmak ve çelebide çalışmak bir ayrıcalıktır.
  • Kardeslerime gecmis olsun.galiba hata operation memurunda.yildirim varsa pushbacka kulaksizliksiz baslamaliydi.hemen celebiye faturayi kesiyo klavye donkisotlari.
  • Ne günlere kaldık! Airside eğitimlerinde bu mevzu çok güzel anlatılır. Ama ne kadar bilinçli havacılarımız!. Orada da diğerlerinde olduğu gibi ISAGO ve SMS çalışma, sertifaları vardı:)) Bir gün burada bir uçak durduğu yerde uçacak?? Neyse arkadaşımıza geçmiş olsun......
  • 10 yıldan fazla çalıştım ahl de, burada yazdıklarımın hiç birisi şahsi menfaatim le ilgili değil, Öyle olsaydı menfaatim için orada çalışmaya devam ederdim. Burada birilerini karalamak. Amacıylada yazmıyorum orada çalışırken gördüğüm eksikleri ve noksanları yaşanmışlıkları ve yaşanacakları yazıyorum. O kadar çok şey yaşadık, ve şahit oldukki , artık bir şeylerin değişmesi lazım . Sn. Geçmiş olsun nicki, bana ortaya çık diyorsunuz, siz neden geçmiş olsun nicki ile yorum yapıyorsunuz, buradaki yorum yapanlara bakın hanisi gerçek isim kullanıyor. Ortaya çıkmamızı gerektiren durum olursada çıkarız sorun yok. Burada Çelebihava servisi A.Ş. yi ve patronlarını , kötüleyin ve suçlayan paylaşım yapmıyorum. Yıllarını orada geçirmiş olan birisi olarak, gördüğüm eksiklikleri ve izlenimlerimi yazdım, kimseyi kınamak amacıyla yazmadım, evet sn. Geçmiş olsun, bu olay Çhs de değil, farklı firmada da olsaydı , yorumum yine aynı olurdu, çünkü can her yerde can. Saygılarımla.
  • Acıl sıfalar dılerım calısma arkadasıma allah beterınden korusun

Atatürk Havalimanı'nda, yoğun yağış ve fırtına nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. 

Yıldırımların düştüğü Atatürk Havalimanı'ndan kötü bir haber geldi. Çelebi Hava Servisi'ne ait bir personele, Saudi Arabian Airlines uçağına push back yaptığı sırada yıldırım çarptı. İki kişinin yaralandığı olay sonrası, personellere ilk müdahale havalimanında gerçekleştirildikten sonra hastaneye sevkedildiler.

Öte yandan başka bir apron çalışanına daha uçak altında iken yıldırım çarptığı gelen bilgiler arasında.

Çelebi personeline yıldırım çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Eski harekat memuru ~ 4 yıl önce
Çok güzel konulara parmak basmışınız.Ama her harekat memuru uçağa çıkarken hava raporu almak zorunda.Ayrıca taf ve metar okmayı bilmeli.Kendi ve çalıştığı ekibin güvenliği için anons beklememeli kendisi kaptanla brifing yaparak manual olarak yapabilir.Yapmamasının sebebi eksik eğitim ve yöneticileri kendilerine insiyatif aşımamalarıdır.Her harekat memuru o ucaktaki en yetkili kişidir.Şirket ayrımı yapmadan yazıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Meçhul ~ 7 yıl önce
Kardeşim saçma saçma konuşmayın ya. Sektörün lideriymiş. Bırak bu ayakları. Eğri otur ama doğru konuş. Kusura bakma ama bu sektörde zurnanın zırt deliği. Çalışanlarına saygısız ve insan haklarına değer vermeyen bir şirket. İnsanları part time çalıştırıp sezon sonu yollarını ayıran , işi düşünce de kanını emen bir şirket. Bu gidişle insanların ahını ala ala tepetaklak olacak zaten.Yeri gelince tanıdıklarını ve istediklerini ingilizce bilmediği halde harekata alan. Ama işine gelmeyenleri almayan. Bence kayıran bir şirket. Bunu kendim yaşadım. Ben 3 yıl çalıştım bu şirkette. Bana anlatma bu şirketi. Bu sektörün lideri Türk Hava Yolları'nın kuruluşu olan TGS'dir. Bunu herkes biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezo ~ 6 yıl önce
Dediklerine aynen imza atıyorum arkadaş işi bitmi zerre kadar saygı sıfır mübarek 5 sezon dizi çıkar entrika bence ödül alı
hakan ~ 2 yıl önce
bu yoruma bende katılıyorum benide 4 ay çalıştırıp yavaş çalışma bahanesi ile işten çıkarıldım
İtibar ve hasiyet ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GOM ~ 9 yıl önce
GOM okumuyor musunuz? 11 saatlik mesaide çay içmeye vakit bulamazken GOM okumaktan bahsedenler var. Manual headset memurun kararıyla olacak bir şey değil. Anons edilir ve manual headset'e geçilir. Kaldi ki headset kafasındayken, motor çalıştırtmışken telsiz dinleyebilen şöyle gelsin. Bir çoğu kural, presedur anlatmış durmuş. Önce sorumluların metar-taf takip etmesi gerekir. Attığın adımı havayoluna ve vardiya sorumlusuna iletmek zorundayken harekatçının ben manual headset yapıcam hava kötüye gidecek dediğini bunca yıl ne duydum ne gördüm. Yalaka yorumlarla para veya mevki sahibi olacağınızı düşünürken çalışan sağlığını es geçiyorsunuz. El insaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Harekatmemuru ~ 4 yıl önce
Çok güzel konulara parmak basmışınız.Ama her harekat memuru uçağa çıkarken hava raporu almak zorunda.Ayrıca taf ve metar okmayı bilmeli.Kendi ve çalıştığı ekibin güvenliği için anons beklememeli kendisi kaptanla brifing yaparak manual olarak yapabilir.Yapmamasının sebebi eksik eğitim ve yöneticileri kendilerine insiyatif aşımamalarıdır.Her harekat memuru o ucaktaki en yetkili kişidir.Şirket ayrımı yapmadan yazıyorum.
likeabauws ~ 9 yıl önce
geçmiş olsun herkese ya hele wallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meçhul ~ 9 yıl önce
Burada kimse Çelebi'ye fatura çıkarmıyor ve klavye donkişotluğuda yapmıyor, ayrıca amacım kimseyle polimik yapmakta değil, nasıl herkes düşüncelerini yazıyorsa bende burada düşüncelerimi yazıyorum. Ben Türkiye'nin ilk yer kuruluşu çelebide 10 yıldan fazla çalıştım , ve her yerde her kulvarda çelebi hava servisi A.Ş. Yi övüyorum ve orada çalışmış olmanın gururunu yaşıyorum, çelebiden ayrılmış olsakta, çelebi nin bizim için önemi büyük ve yeri ayrı. Son kez yazıyorum , anlamak istemeyen kişiler anlasın, çelebiyi hiç bir zaman kötülemiyoruz, aksine kurumsal bir şirket olduğunu ve sektörünün lideri olduğunu bir kez saha tekrarlıyorum. Çelebili olmak ve çelebide çalışmak bir ayrıcalıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bjv yhm altun ~ 9 yıl önce
Kardeslerime gecmis olsun.galiba hata operation memurunda.yildirim varsa pushbacka kulaksizliksiz baslamaliydi.hemen celebiye faturayi kesiyo klavye donkisotlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti-çakmahormonlu ~ 9 yıl önce
Ne günlere kaldık! Airside eğitimlerinde bu mevzu çok güzel anlatılır. Ama ne kadar bilinçli havacılarımız!. Orada da diğerlerinde olduğu gibi ISAGO ve SMS çalışma, sertifaları vardı:)) Bir gün burada bir uçak durduğu yerde uçacak?? Neyse arkadaşımıza geçmiş olsun......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meçhul ~ 9 yıl önce
10 yıldan fazla çalıştım ahl de, burada yazdıklarımın hiç birisi şahsi menfaatim le ilgili değil, Öyle olsaydı menfaatim için orada çalışmaya devam ederdim. Burada birilerini karalamak. Amacıylada yazmıyorum orada çalışırken gördüğüm eksikleri ve noksanları yaşanmışlıkları ve yaşanacakları yazıyorum. O kadar çok şey yaşadık, ve şahit oldukki , artık bir şeylerin değişmesi lazım . Sn. Geçmiş olsun nicki, bana ortaya çık diyorsunuz, siz neden geçmiş olsun nicki ile yorum yapıyorsunuz, buradaki yorum yapanlara bakın hanisi gerçek isim kullanıyor. Ortaya çıkmamızı gerektiren durum olursada çıkarız sorun yok. Burada Çelebihava servisi A.Ş. yi ve patronlarını , kötüleyin ve suçlayan paylaşım yapmıyorum. Yıllarını orada geçirmiş olan birisi olarak, gördüğüm eksiklikleri ve izlenimlerimi yazdım, kimseyi kınamak amacıyla yazmadım, evet sn. Geçmiş olsun, bu olay Çhs de değil, farklı firmada da olsaydı , yorumum yine aynı olurdu, çünkü can her yerde can. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
edo ramp ~ 9 yıl önce
Acıl sıfalar dılerım calısma arkadasıma allah beterınden korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000