28 Kasım 2010, Pazar 08:11:58

AHL TAKSİ'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Atatürk Havalimanı'nda çalışan taksi şoförü Alişen Öztürk, araçta bulduğu 11 bin 500 Avro sahibine teslim etti.
  • IT' S SHOW TIME . . . DO NOT BELIEVE
  • Yazık,çünkü ya sizi tehdit ettilerde bu ahl yaksi mubarekleştirmesini yazıyorsunuz,yada olanları çabuk unuttunuz...
  • Bu asyalı arkadaşımla yüz yüz konuşmadıkça inanmam mümkün değil herkes gibi inanmıyorum. Bir kaç hafta önce olaylar olmuştu ardından servis edilen bir haber. Belki çok eski olabilir bir kaç senelik tekrar ısıtıp veriyorlar. Bizler dürüstüz ayağına.. Kaç tane turisti dolandırdılar gündüz yerine gece tarifesine basarak taksimetre de. Havaalanı taksisine binerken her türlü filmi düşünüyorum uçaktan iner inmez acaba bu sefer ne diyecekler 1. köprü tıkalı e-5 dolu merter sıkışık, ataköy de kaza var. Her şekilde her türlü filme hazır olmam lazım.
  • 2-3 gün önce bende 2 kutu parfüm unuttum takside. plaka veya fatura bilgim yoktu ama taksici durağa bırakmış bende gidip sordum bulduk parfümleri. mesleğin içindeki kötü insanlar için bütün personeli itham etmek doğru değil. iyi insanlar var her yerde.
  • havalımanında yenıbosnaya goturmuyolar ama bıde onu yazsınlar lutfen
  • Koskocaman bir düzmece. Kim inanır bu havalimanı mafyasına ?
  • nasıl reklam kokuyo anlatamam:)))))
  • Çok bariz reklam olduğu belli. Bu kadar olumsuz haber ve yazıdan sonra kendi akıllarınca uynakıça davranıp olumlu bir reklam yapmaya çalışmışlar. Ağızları ile kuş tutsalar, Türkiyenin en kötü taksicileridir.
  • Bundan 6 hafta önce takside Telefon dusurdum NOKIA--8800 3000 uzerinde telefon numaralar vardi. Bende is icin istanbula gitmistim. Telefon actim bayagi zaman acik tutuldu ve msj cektim telefonumu geriye getirirseniz sirf telefon numaralar icin 2000.-€ verecegimi belirtim ve kapatilar ulasamadim geriyede getirmediler. Bizde insaniz bizde bazi seylerle karsilasiyoruz , bizde para bulmusken sahiplerine teslim ettik. Taksi söförunu tebrik ediyorum ama butur insanlar cok cok az.
  • adamın herşeyi çantasının içinde ve çantasını takside unutuyor. nasıl işadamı bu? şaka bir yana taksici kardeşimizi de kutluyorum. 2 lira daha fazla alabilmek için 40 türlü katakulli yapmaya çalışan meslektaşları bu haberi okusunlar da utansınlar biraz.
Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifinde taksi şoforü olarak çalışan Alişen Öztürk, aracında bulduğu ve içinde 11.500 Avro para, pasaport, banka cüzdanı ve kimlikler bulunan el çantasını Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde sahibi Tayvanlı işadamına geri verdi. Tayvanlı bir işadamı olan ve mermer almak için Türkiye'ye gelen Lin Hsinhung, parayı aldıktan sonra Öztürk'e sarıldı.Lin Hsinhung, "Türkiye her zaman çok sevdiğim ve tercih ettiğim bir ülkeydi ama şimdi daha fazla sevdim" dedi.

İşadamı takciye teşekkür için de 200 Avro verdi.

"SONRA SAHİBİ BULUNDU. ÇOK MUTLUYUM"
Kirada oturan 46 yaşındaki Alişen Öztürk, takside şoför olarak çalıştığını, aylık gelirinin yaklaşık 1500 TL olduğunu belirterek parayı teslim ettiği için huzur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Alişen Öztürk, başından geçen olayı şöyle anlattı:

"Tayvanlı müşteriyi kaldığı otele bıraktıktan sonra aracımı yıkamaya götürdüm. Burada araç içinde el çantasını buldum. Durumu Taksiciler kooperatifine bildirdim. Sonra müşteriyi bıraktığım otele gittim, otelde olmadığını öğrendim. Cüzdanı Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifine teslim ettim. Sonra sahibi bulundu. Çok mutluyum...".

"BULAMASAYDIM ÇOK ZOR DURUMDA KALIRDIM"
Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Çobanoğlu da, Alişen Öztürk'ün kendilerine olayı bildirmesi üzerine Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne durumu haber verdiklerini, ayrıca Tayvan Konsolosluğu ile de temasa geçildiğini anlattı. Daha sonra Tayvanlı iş adamının bulunduğunu ve paranın kendisine teslim edildiğini söyledi.

Lin Hsinhung da duygularını anlatırken, "Bu kişi kendisiyle gurur duyabilir. Türkiye her zaman çok sevdiğim ve tercih ettiğim bir ülkeydi ama şimdi daha fazla sevdim ve ülkenize bağlandım. Türkiye'ye her zaman gelip gidiyorum. Mermer ticareti ile uğraşıyorum, ülkenize 30'dan fazla gelmişimdir. İşlerim bitmişti, artık ülkeme dönmem gerekiyordu. Paralarımın dışında pasaportum, kimliklerim ve banka cüzdanım da vardı. Bulamasaydım çok zor durumda kalırdım. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lin Hsinhung basın mensuplarına fotoğraf makinesini vererek taksici Alişen Öztürk'le fotoğraf çektirdi.
AHL TAKSİ'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
IT' S SHOW TIME . . . DO NOT BELIEVE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazık,çünkü ya sizi tehdit ettilerde bu ahl yaksi mubarekleştirmesini yazıyorsunuz,yada olanları çabuk unuttunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu asyalı arkadaşımla yüz yüz konuşmadıkça inanmam mümkün değil herkes gibi inanmıyorum. Bir kaç hafta önce olaylar olmuştu ardından servis edilen bir haber. Belki çok eski olabilir bir kaç senelik tekrar ısıtıp veriyorlar. Bizler dürüstüz ayağına.. Kaç tane turisti dolandırdılar gündüz yerine gece tarifesine basarak taksimetre de. Havaalanı taksisine binerken her türlü filmi düşünüyorum uçaktan iner inmez acaba bu sefer ne diyecekler 1. köprü tıkalı e-5 dolu merter sıkışık, ataköy de kaza var. Her şekilde her türlü filme hazır olmam lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2-3 gün önce bende 2 kutu parfüm unuttum takside. plaka veya fatura bilgim yoktu ama taksici durağa bırakmış bende gidip sordum bulduk parfümleri. mesleğin içindeki kötü insanlar için bütün personeli itham etmek doğru değil. iyi insanlar var her yerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havalımanında yenıbosnaya goturmuyolar ama bıde onu yazsınlar lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Koskocaman bir düzmece. Kim inanır bu havalimanı mafyasına ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasıl reklam kokuyo anlatamam:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok bariz reklam olduğu belli. Bu kadar olumsuz haber ve yazıdan sonra kendi akıllarınca uynakıça davranıp olumlu bir reklam yapmaya çalışmışlar. Ağızları ile kuş tutsalar, Türkiyenin en kötü taksicileridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bundan 6 hafta önce takside Telefon dusurdum NOKIA--8800 3000 uzerinde telefon numaralar vardi. Bende is icin istanbula gitmistim. Telefon actim bayagi zaman acik tutuldu ve msj cektim telefonumu geriye getirirseniz sirf telefon numaralar icin 2000.-€ verecegimi belirtim ve kapatilar ulasamadim geriyede getirmediler. Bizde insaniz bizde bazi seylerle karsilasiyoruz , bizde para bulmusken sahiplerine teslim ettik. Taksi söförunu tebrik ediyorum ama butur insanlar cok cok az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamın herşeyi çantasının içinde ve çantasını takside unutuyor. nasıl işadamı bu? şaka bir yana taksici kardeşimizi de kutluyorum. 2 lira daha fazla alabilmek için 40 türlü katakulli yapmaya çalışan meslektaşları bu haberi okusunlar da utansınlar biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000