09 Şubat 2012, Perşembe 10:54:14

AEROFLOT, MEA VE KATAR O ŞİRKETE TALİP

Nisan ayına kadar özelleştirme sürecinin tamamlanması beklenen devlet şirketi niteliğindeki Kıbrıs Havayolları'na (Cyprus Airways), özellikle Heathrow'daki slot hakları nedeniyle Rus Aeroflot, Katar ve Lübnan havayollarının talip olduğu belirtildi.
  • Yeni adi CYPROFLOT olacakmis.... :) :) :)
  • kthy nin de heatrow slotları vardı. yandı gittiler durduk yere. bari tk ya falan devredebilselerdi slotlarını...
  • Hadi Aeroflot bastır...
  • 5 fazla olsun ama biz alalım. Maksat havacılık değil mi alalım gitsin.
  • Cyprus Airways uçağı o Onur Air değil :)
  • arkadaki resimde neden onur air uçağı var?
Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayın yapan Politis gazetesi, haberi 'Aeroflot'un Kanatları Kıbrıs Havayolları'nın Üzerinde. Aeroflot, Avrupa Pazarı ve Heathrow'daki Slotları Nedeniyle Kıbrıs Havayolları'nı Satın Almaya Talip ' başlığıyla manşetten verdi.

Gazete, Rum Devlet Havayolları şirketinin nisan ayına kadar faaliyetleri ve personel maaşları açısından sıfır likiditeye düşmesinin beklendiğini, Rum yönetiminin şirketin ana hissedarı olarak nisan ayına kadar şirketin öz sermayesini 30 milyon euro genişleteceğini, buna paralel olarak aynı düzeyde sermaye yatırımı yapması beklenen bir alıcı arayacağını yazdı.

Habere göre Rus Aeroflot, Kıbrıs Havayolları'nı satın almaya istediğini, Portekiz'in TAP isimli devlet hava taşımacılık şirketinin yanında, Lübnan'ın Middle East Airlines firması da ilgi gösterenler arasında olduğunu ve Kıbrıs Havayolları şirketine özellikle Heathrow'daki slotları ve Avrupa şirketi olarak Avrupa havaalanlarına uçuş imkanı nedeniyle ilgi gösterildiğine dikkat çekildi.

Güney Kıbrıs Rum kesiminde yayın yapan Simerini gazetesi de, ' Kıbrıs Havayollarına Yatırımcı Aranıyor ' başlığıyla birinci sayfasından verdiği haberde, Rum Bakanlar Kurulu'nun dün havayollarının stratejik yatırımcıya satılmasına onay verdiğini yazdı.

Haberde, şirketin 2011 yılı zararıyla ilgili resmi veriler 30 milyon euro olmasına karşın gerçek zararının 50 milyon euronun üzerinde olduğuna işaret edildi.

Rum Haravgi gazetesi ise, haberi ' Kıbrıs Havayolları'nın Sermaye Artırımına Bakanlar Kurulu'ndan Yeşil Işık ' başlığıyla verirken, Dimitris Hristofyas başkanlığında dün toplanan bakanlar kurulunun havayolları şirketinin sermaye artırımına gitmesine ve stratejik yatırımcı aranmasına onay verdiğini yazdı.

Fileleftheros da, haberi ' Kıbrıs Havayolları'nda Yatırımcıya Kapılar Açılıyor. Başlıca Talipler Middle East Airlines, Aeroflot ve Katar ' başlığıyla okurlarına aktardı.
AEROFLOT, MEA VE KATAR O ŞİRKETE TALİP

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yeni adi CYPROFLOT olacakmis.... :) :) :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kthy nin de heatrow slotları vardı. yandı gittiler durduk yere. bari tk ya falan devredebilselerdi slotlarını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hadi Aeroflot bastır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
5 fazla olsun ama biz alalım. Maksat havacılık değil mi alalım gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Cyprus Airways uçağı o Onur Air değil :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaki resimde neden onur air uçağı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000