07 Eylül 2010, Salı 16:05:02

"THY'NİN LONDRA UÇUŞLARI ÖNEMLİ AMA..."

Antalya Golf Kulübü Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları'nın Antalya'ya doğrudan uçuşlarını değerlendirdi.
  • Sn Çavuşoğlu hat uzmanı herhalde. Nasıl da atıp tutmuş otele yolcu gelsin diye. Bu da buraya haber olmuş. Pes yani.
  • thy'nin amacı da amme hizmetiyle bu ülkede golf turizmini artırmaktı sanki. türkiye'de golf gelişecek diye senelerce 10-20 yolcuya sebat etmesini mi bekliyorsun o uzun hattın? hem de sadece yaz aylarında? edinburg dediğin yer nedir? istanbul'a bile direk uçuşu yok! sene boyunca her gün 150 yolcu bulacak mı burası? neymiş almanya'dan zaten uçak geliyormuş, o yüzden thy izbe yerlere uçsunmuş. oldu canım, oldu güzelim. uzun bile konuşmuşsun, edinburgh'e uçun diye özet geçeydin de yorulmasaydık.

THY'nin Antalya'ya yeni direkt uçuşlar başlatma planını değerlendiren Antalya Golf Kulübü Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan Çavuşoğlu, atılan adımı olumlu ama yetersiz buldu. Çavuşoğlu, "Londra uçuşları önemli. Ama Almanya yerine Glasgow, Edinburg, Dublin ve Kopenhag'dan direkt uçuşlar konmalı" dedi.

Türkiye'yi yurt dışındaki önemli golf fuarlarında temsil eden turizmcilerden Antalya Golf Kulübü Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan Çavuşoğlu, THY'nin Antalya'ya planladığı yeni uçuşları TurizmdeBusabah'a değerlendirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun, yeni uçuş güzergahlarının golf turizmine katkı yapacağı fikrine katıldığını belirtirken Londra'dan başlayacak uçuşlara yeni destinasyonlar eklenmesi gerektiğini söyledi.

British Airways'in Londra-Antalya uçuşlarına 2008 yılında başladığını hatırlatan Çavuşoğlu, THY'nin girişiminin de golf turizmine katkısının olacağını belirtti. THY'nin geçtiğimiz yıl başlattığı Paris ve Stockholm uçuşlarının golf pazarında önemli yansımalarını gördüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "2 Ekim 2009'da Paris uçuşları, 3 Ekim 2009'da Stockholm uçuşları başladı. Bu uçuşlar başladığından beri Antalya'da Fransız ve İsveçli turist çoğaldı" dedi.

İSKOÇYA VE İRLANDA'DAN DİREKT UÇUŞLAR GOLF TURİZMİNE ÇOK KATKI SAĞLAR

Almanya'dan Antalya'ya hali hazırda çok sayıda uçuş yapıldığını belirten Çavuşoğlu, bu uçuşların turizm için önemli olduğunu ancak golf turizmi için gerekli desteği sağlayacağını düşünmediğini dile getirdi. Britanya ve Kuzey Ülkeleri'nden uçuş konmasının golf turizmine önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Düsseldorf bölgesinden haftada 65 uçuş var. Almanya Türkiye'ye turist gönderen pazarlar arasında zaten en üst sırada. Dolayısıyla Almanya şu anda geliştirilmesi gereken bir pazar değil. Ama Kopenhag'dan uçuş olsa muhteşem olurdu. İskoçya'nın Glasgow ve Edinburg şehirlerinden Antalya'yı bırakın İstanbul'a dahi uçuş yok. Buralardan Antalya'ya direkt uçuş başlatılsa çok iyi olurdu. Londra gerçekten önemli güzel bir adım. Ama Amsterdam, Frankfurt ve Münih'in golf turizmine ekstra bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Çünkü halihazırda zaten oralardan Türkiye'ye çok sayıda uçak geliyor."

İSPANYA'YI KALKINDIRAN BRİTANYA VE KUZEY ÜLKELERİNDEN GİDEN GOLF TURİSTLERİ

"Golf dendiği zaman Britanya Adası akla geliyor. Britanya Adası'nda 2.5 milyon golfçu var. Bunlar yaz kış golf oynamak için geziyorlar. İrlanda pazarı bizim için en zayıf pazar. Nedeni de uçak olmaması. Bir tane charter dahi yok. İskoçya'dan bir tane charter kalkıyor haftada. Düşünebiliyor musunuz? İspanya'yı en çok kalkındıran ülkeler Almanya veya Hollanda değil. İngiltere, İrlanda, İskoçya ve Kuzey Ülkeleri. En büyük golf oyuncularını İspanya ve Portekiz bu ülkelerden alıyorlar. Çünkü Britanya'da 2.5 milyon golf oyuncusu var. 640 bin İsveç'te, 170 bin Danimarka, 150 bin Norveç, 153 bin de Finlaniya'da golf oyuncusu var."

TALEP ARTIP PAZAR ÇEŞİTLENİNCE SEZON UZADI

"Talebin artması ile golf sezonunu da uzatıyoruz. Artık golf sezonumuz uzuyor. Eskiden sezon ekim başında başlar kasım ortasında biterdi. Mart başında başlar nisan ortasında biterdi. Şimdi Eylül 15'e kadar çektik sezon başını kasım sonuna kadar devam ediyor. Şubatta başlıyoruz, mayıs sonuna kadar devam ediyoruz. Uçuş sayısı arttıkça daha geniş zaman diliminde daha çok oyun oynama imkanı sağlamış oluyoruz. Stockholm'den iki tane uçak var haftada çok olumlu etkiliyor. Dublin, Edinburg, Glasgow ve Kopenhag uçuşları başlasa golf turizminde en az yüzde 15-20'lik bir artış yaşanır. Hiç girilmemiş pazarlar çünkü." (Turizmdebusabah)

"THY'NİN LONDRA UÇUŞLARI ÖNEMLİ AMA..."

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Çavuşoğlu hat uzmanı herhalde. Nasıl da atıp tutmuş otele yolcu gelsin diye. Bu da buraya haber olmuş. Pes yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy'nin amacı da amme hizmetiyle bu ülkede golf turizmini artırmaktı sanki. türkiye'de golf gelişecek diye senelerce 10-20 yolcuya sebat etmesini mi bekliyorsun o uzun hattın? hem de sadece yaz aylarında? edinburg dediğin yer nedir? istanbul'a bile direk uçuşu yok! sene boyunca her gün 150 yolcu bulacak mı burası? neymiş almanya'dan zaten uçak geliyormuş, o yüzden thy izbe yerlere uçsunmuş. oldu canım, oldu güzelim. uzun bile konuşmuşsun, edinburgh'e uçun diye özet geçeydin de yorulmasaydık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000