27 Aralık 2016, Salı 19:06:12

Bilal Ekşi'den Hava İş'e "zam" ziyareti

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün öğleden sonra Hava İş Sendikasını ziyaret etti. Önemli gündem konularına değinilen ziyarette, tüm dünyada yaşanan ve Türkiye'yi de olumsuz yönde etkileyen ekonomik kriz nedeniyle aldıkları tasarruf önlemlerini açıkladı.
  • Bunlar nasil yazilar ..asıl düşman icimizde ..bize sirketini seven insan lazım ..kesinlikle sirketin sizi gibileri IP den bulup ayiklamasi lazimm..Bu konuda sonuna kadar savasacam ...elimizi kolumuzu dusmana carpiyoruz ...
  • Biri Hamdi Topçu'nun 2013'te, diğer tüm muhalif gruplara baskı ve tehdit yoluyla engel olup, grev kırıcılığı yaparak seçtirdiği Tatlıbal Ağa, diğeri de hükümetin işine neresi gelirse başçavuşluk yapssın diye görevlendirdiği Ekşi. İşçinin ve emekçinin lehine bir şey bekleyenin aklına şaşarım! Ali Kemal efendi zaten verdiği röportajda zam yapılmamasına sıcak baktığının mesajını vermiş de ayıp olmasın diye işçiye soracağız ayağı yapıyor. TİS öncesi de anket yapmıştı, n'olducı? TİS görüşmeleri gayet olumlu devam ederken tek başına, kimseye danışmadan İlker Aycı ile kapalı kapılar ardında anlaşıp, 2 senelik TİS sözünü de yutup işçiyi enayi yerine koydu. Şimdi de aynı tiyatro. Şirket kar ederken her sene Rixos'u kapatıp müdür ve üstüne prim dağıtan şirket şimdi işçinin günahı olmamasına rağmen işçi kıyımı yapıp bir de TİS'te yazılı taahütü olan zammı vermiyor ve sarı sendika da dünden razı. Nasılsa sendika ağası 10,500 TL (sadece görünen) maaşı her ay cebe indiriyor. Yazıklar olsun!!!
  • O zaman kaç tl alıyosunuz kabin memurları olarak açıklasana.milleti aptal yerine koyuyosunuz.pardom 12.000 değilde 11.000 bin alıyosunuz dimi.3 senesini doldurmuş hostesler ve hostlar 3 ayda bir verilen yarım maaş ikramiyeyide aylara bolecek olursak,aylık ortalam 10-11-12 bin tl civarında maaş alıyooo.yalan söylemeyi bırakın.katar,emirates gibi dünya çapındaki şirketlerde bile kabin memurları ,THY daki kabin memurlarının aldıklarının yarısını alamıyor.THY şu anda kabin memuruna dünyada açık açık ara en fazla para veren şirket.bir İKİNCİ pilota yani FO ya verdiği para kadar maaş veriyoo hostese.Hiç kalifiye olmayan,lise mezunu bile olması yeterli olan ve sadece bir aylık eğitimle hostese verilen bu maaşın yarısını dışarıda uzman bii doktor bile alamıyor.Teknikte çalışan emekçiye verdiğinin 4 katı.
  • Biride demiyor aynı işi yaptigimiz taşeron arkadaşlar 3 te 1 fiyatla çalışıyor. Onların da maaşlarında yükselme olsun hakedenlere kadro nasip olsun. Hep bana hep bana. Biri yer biri bakar kıyamet ordan kopar. İnsanlar istemeye istemeye birbirlerine düşman durumda. Tk taşeron la muhatap olmaz taşeron tk yı bi iş yapmayip kendinden 3 kat fazla maaş alıyo diye sevmez. Konu taşeron olunca iyi kazanıyorsunuz dışarda bu parayı bulamazsınız Tk olunca Çok da iyi değil sartlarimiz dışarda ne firmalar ne maaşlar veriyolar :) trajikomik bi durum. Dışarda ekmek vermezler aç kalır çoğu. Özellikle sormak istediğim bi soru var. Kargo da çalışan thy memurlarına siz koordinatörsünüz işi taşeron yapacak siz kontrol edeceksiniz diye bir talimat verildi mi? Çünkü kendileri böyle olduğunu söyleyip çekirdek citlarken taşeron a emir yagdirmaktalar. Her personel şef her personel müdürse ne gerek varki Vasıf verip vardiya şefi vardiya müdürü bölüm şefi bölüm müdürü ismi koyup dağa fazla maaş vermeye. Alın size tasarruf.
  • İki tosun çıktı meydana, İkisi de birbirinden merdane, Alta düşersen apış, üste çıkarsan yapış...
  • Kabin amirine 12 bin,iki kelime ingilizce bilmeyen yeni memuya 4 bin verirken düşünseydiniz.
  • Buradan tk yetkililerine sesleniyirom.Kabindeki insanlar standartlardan 4 kat fazla maas aliyor tk da AMA KAPTANLAR dunya standardinin yarisini bile alamiyor.Egerki Tk kaptan maaslarini arttirmazsa 1 sene icinde ucuracak kaptan bulamaz.Su anda tum kaptanlar gitmenin planini yapiyoo ve konusuyor.Bilginize..
  • Uyaniklik yapip sozlesmeyi 3 yillik yapmistilar. O tarihte 3 yerine 2 yapilsaydi simdi sendika dusunurdu...demekki firsat bilip degerlendirmeye calismamak lazim.
  • ESKİDEN ...KÜLÜSTÜR ARABALARIN ÜZERİNDE...HUZUR İSLAM DA YAZARDI...ŞİMDİ O KÜLÜSTÜR ARABAYA BİNENELER JEEPLERE BİNİYOR AMA YAZI YOK....HUZURUN PARADA OLDUĞUNU ONLARDA ÖĞRENDİ...
  • Arkadaş bari yüzde 55'in zammını verin. Zaten çok düşük ücretlerle çalışıyoruz. Pas bilet yok bir şey yok.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün öğleden sonra Hava İş Sendikasını ziyaret etti. Önemli gündem konularına değinilen ziyarette, tüm dünyada yaşanan ve Türkiye'yi de olumsuz yönde etkileyen ekonomik kriz nedeniyle aldıkları tasarruf önlemlerini açıkladı.

Handling ve ikram maliyetlerini düşürdüklerini ve birçok kalem ile ilgili 3.taraflarla görüştüklerini belirten Ekşi, daha önce de dile getirdikleri; 2017 yılında Toplu İş Sözleşmesinde belirtilen zammı uygulamayıp, 2017 yılı sonunda şirket kar ettiği taktirde, 2017 yılı için geriye dönük %4 + %4 zammı ve enflasyon farklarını geri ödemeyi sendikadan talep etti.

Hava İş kanadı ise Ekşi'ye, üyelerle görüşmeden ve karşılığında şirketten üyeler için iş güvencesi almadan bunu kabul etmelerinin mümkün olmayacağını belirtti.

2001 yılında, THY yönetimi, Hava-iş Sendikasına yine benzer bir teklif ile gelmiş, çalışanlardan 3 ay %10 kesilerek, çalışanların da fedakarlığı ile kriz dönemi atlatılmıştı.

Hava İş Sendikası, üyelerden gelen geri bildirimlerde Türk Hava Yolları çalışanlarının şirketleri için gerekli fedakarlığa hazır olduğunu belirtti. İlerleyen günlerde yapılacak anketlerden elde edilen veriler doğrultusunda nihai cevaplarını iş veren tarafına iletileceği ifade edildi.



Bilal Ekşi'den Hava İş'e "zam" ziyareti

Yorumlar Tüm Yorumlar (223)

Purserr ~ 7 yıl önce
Bunlar nasil yazilar ..asıl düşman icimizde ..bize sirketini seven insan lazım ..kesinlikle sirketin sizi gibileri IP den bulup ayiklamasi lazimm..Bu konuda sonuna kadar savasacam ...elimizi kolumuzu dusmana carpiyoruz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purserrrrrrr ~ 7 yıl önce
inşallah seni IP den bulup kovarlar...yalaka.
SARI TİYATRO ~ 7 yıl önce
Biri Hamdi Topçu'nun 2013'te, diğer tüm muhalif gruplara baskı ve tehdit yoluyla engel olup, grev kırıcılığı yaparak seçtirdiği Tatlıbal Ağa, diğeri de hükümetin işine neresi gelirse başçavuşluk yapssın diye görevlendirdiği Ekşi. İşçinin ve emekçinin lehine bir şey bekleyenin aklına şaşarım! Ali Kemal efendi zaten verdiği röportajda zam yapılmamasına sıcak baktığının mesajını vermiş de ayıp olmasın diye işçiye soracağız ayağı yapıyor. TİS öncesi de anket yapmıştı, n'olducı? TİS görüşmeleri gayet olumlu devam ederken tek başına, kimseye danışmadan İlker Aycı ile kapalı kapılar ardında anlaşıp, 2 senelik TİS sözünü de yutup işçiyi enayi yerine koydu. Şimdi de aynı tiyatro. Şirket kar ederken her sene Rixos'u kapatıp müdür ve üstüne prim dağıtan şirket şimdi işçinin günahı olmamasına rağmen işçi kıyımı yapıp bir de TİS'te yazılı taahütü olan zammı vermiyor ve sarı sendika da dünden razı. Nasılsa sendika ağası 10,500 TL (sadece görünen) maaşı her ay cebe indiriyor. Yazıklar olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMİRE CEVAP ~ 7 yıl önce
O zaman kaç tl alıyosunuz kabin memurları olarak açıklasana.milleti aptal yerine koyuyosunuz.pardom 12.000 değilde 11.000 bin alıyosunuz dimi.3 senesini doldurmuş hostesler ve hostlar 3 ayda bir verilen yarım maaş ikramiyeyide aylara bolecek olursak,aylık ortalam 10-11-12 bin tl civarında maaş alıyooo.yalan söylemeyi bırakın.katar,emirates gibi dünya çapındaki şirketlerde bile kabin memurları ,THY daki kabin memurlarının aldıklarının yarısını alamıyor.THY şu anda kabin memuruna dünyada açık açık ara en fazla para veren şirket.bir İKİNCİ pilota yani FO ya verdiği para kadar maaş veriyoo hostese.Hiç kalifiye olmayan,lise mezunu bile olması yeterli olan ve sadece bir aylık eğitimle hostese verilen bu maaşın yarısını dışarıda uzman bii doktor bile alamıyor.Teknikte çalışan emekçiye verdiğinin 4 katı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 7 yıl önce
Sana sövmek istiyorum ama yorum yayınlanmaz diye sövemiyorum. Beyni olmayan insan. KM Maaşı 4 bin TL. Senin o dediğin parayı 10 yıllık personel anca ikramiye aldığı zaman alıyor. Senin o bahsettiğin katar emirates vs 5 bin dolar yani 15 bin Tl civarında para veriyor kabin memurlarına. Sende git adam ol hakette o parayı kazan. milletin çok kazandığını değil senin neden az kazandığını düşün şahsiyetsiz.
5M_odern Köle ~ 7 yıl önce
Biride demiyor aynı işi yaptigimiz taşeron arkadaşlar 3 te 1 fiyatla çalışıyor. Onların da maaşlarında yükselme olsun hakedenlere kadro nasip olsun. Hep bana hep bana. Biri yer biri bakar kıyamet ordan kopar. İnsanlar istemeye istemeye birbirlerine düşman durumda. Tk taşeron la muhatap olmaz taşeron tk yı bi iş yapmayip kendinden 3 kat fazla maaş alıyo diye sevmez. Konu taşeron olunca iyi kazanıyorsunuz dışarda bu parayı bulamazsınız Tk olunca Çok da iyi değil sartlarimiz dışarda ne firmalar ne maaşlar veriyolar :) trajikomik bi durum. Dışarda ekmek vermezler aç kalır çoğu. Özellikle sormak istediğim bi soru var. Kargo da çalışan thy memurlarına siz koordinatörsünüz işi taşeron yapacak siz kontrol edeceksiniz diye bir talimat verildi mi? Çünkü kendileri böyle olduğunu söyleyip çekirdek citlarken taşeron a emir yagdirmaktalar. Her personel şef her personel müdürse ne gerek varki Vasıf verip vardiya şefi vardiya müdürü bölüm şefi bölüm müdürü ismi koyup dağa fazla maaş vermeye. Alın size tasarruf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayde bre ~ 7 yıl önce
İki tosun çıktı meydana, İkisi de birbirinden merdane, Alta düşersen apış, üste çıkarsan yapış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT ~ 7 yıl önce
Kabin amirine 12 bin,iki kelime ingilizce bilmeyen yeni memuya 4 bin verirken düşünseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 7 yıl önce
Hangi kabin amiri 12bin tl alıyor ya Nasıl bir hayal dünyasında yasıyorsunuz.
Bilal Beye ~ 7 yıl önce
Buradan tk yetkililerine sesleniyirom.Kabindeki insanlar standartlardan 4 kat fazla maas aliyor tk da AMA KAPTANLAR dunya standardinin yarisini bile alamiyor.Egerki Tk kaptan maaslarini arttirmazsa 1 sene icinde ucuracak kaptan bulamaz.Su anda tum kaptanlar gitmenin planini yapiyoo ve konusuyor.Bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilot ~ 7 yıl önce
Gitsinler göreve hazırız
Bb ~ 7 yıl önce
Ya bi defolup gitsenize yiyorsa ya biriniz istifa etse de sasirsak akjsjsjs seneye ucuracak adam bulamazlarmis bak bak hele laflara bak jajsjsjsjs
Fo ~ 7 yıl önce
La işsiz pilot anladık sendikanın adamısın her yere aynı yorumu yazma. Herkes gitcek rahat ol yer açılır sana thy diye bir yer kalırsa 50 uçaklık
Koca Bir Yalan ~ 7 yıl önce
Istifa Etsinlerde Gitsinler Baska Bir Yere Bakalim Ne Olcak Alisilagelmis Bu Rahat Hayatlarini Bu Sosyal Haklarini Baska Yerde Bulabileceklermi Lafla Peynir Gemisi Yurumuyor Icraat Lazim Bilofcu Bey
Avcimehmed ~ 7 yıl önce
Uyaniklik yapip sozlesmeyi 3 yillik yapmistilar. O tarihte 3 yerine 2 yapilsaydi simdi sendika dusunurdu...demekki firsat bilip degerlendirmeye calismamak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yohanna ~ 7 yıl önce
ESKİDEN ...KÜLÜSTÜR ARABALARIN ÜZERİNDE...HUZUR İSLAM DA YAZARDI...ŞİMDİ O KÜLÜSTÜR ARABAYA BİNENELER JEEPLERE BİNİYOR AMA YAZI YOK....HUZURUN PARADA OLDUĞUNU ONLARDA ÖĞRENDİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
55 ~ 7 yıl önce
Arkadaş bari yüzde 55'in zammını verin. Zaten çok düşük ücretlerle çalışıyoruz. Pas bilet yok bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%55 ~ 7 yıl önce
Sonuçta torpille işe girdin...idare edeceksin. TK ne zaman ilan verdi, ne zaman sınav yaptı? Buldun bir dayı attın kapağı şirkete.. %55 yeter şimdilik...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000