10 Ekim 2016, Pazartesi 11:05:19

Singapur uçağı piste kuyruk vurdu

Singapur Havayolları'nın Melbourne-Singapur seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı kalkışta kuyruğunu piste vurdu.
  • Ayjet ???
  • Thy henuz a380 yok sallayan arkadasim .
  • Biri de demiyor ki loadsheette mi yanlışlık var trim mi yanlış,uçağın CG'si önde görünüyordu da fazla mı çekti kaptanlar... Geçmiş olsun diyelim..
  • Benim bildiğim havacılıkla ilgili olanlar ortalama zekanın üstünde zekaya sahip olanlardır. Ama bu site yorumcularının hemen hemen % 80'ni bu genellemeyi tekzip ediyor... Yorumlara bakar mısınız? İzmir İst uçarken A380 ile kuyruk sürten, THY'de 4 yıllık f/o bile vurmamayı öğrendi diyen, kanadı kopsa bile uçar diyen... YAZIK!!! Ya burası çoluk çocuğa kalmış, ya da esprinin nerede nasıl yapılması gerektiğinden bi haberler olanlar müdavimi olmuş buranın... Bu yorumların engellenmeme nedeni rating (!) ise sayın yöneticiler biliniz ki ayağınıza sıkıyorsunuz!... Ltf önlem alınız... Zannetmeyiniz ki takdir edenler takdir etmeyenlerden daha az olacaktır...
  • Gecenlerde IZMIR IST arasi THY nin A380 ile ucarken bizde surttuk kuyrugu ama cok bisey olmadi cizilmis sadece lokal boya ile halledeceklermis ben ikinci katta oturdugun icin hic fark etmedim ya
  • yalonduryoaw,
  • abicim nasıl beceriyosunuz şu 777 lerde kuyruk vurmayı ya acemi pilot bile vurmaz bizim thy de 4 yıllık fo lar bile öğrendi vurmamayı.
  • hiçbişe olmaz 77lere. ucak kanatı kopsa bile ucar
  • o uçağa 400 kişi sığmaz. taş çatlasın 250 kişi alır. bizzat bindim saydım tek tek
  • Bir videoda 777 nin kuyruk vurmasının imkansız olduğu, bunun bir sistem dahilinde engellendiği söylenmişti. Acaba önleyici sistemmi, hava trafik kontrolörlerimi hatalı?

Singapur Havayolları'nın Melbourne-Singapur seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı kalkışta kuyruğunu piste vurdu.

İçerisinde uçuş ekibiyle birlikte 400 kişi bulunan uçağın kalkış esnasında kuyruğunu piste vurduğu ve hava trafik kontrolörünün vurma anını farketmesiyle kokpit ekibine bilgi verdiği öğrenildi.

Kokpit ekibi uyarıya rağmen sefere devam ederken, sorunsuz bir şekilde Singapur'a indiği kaydedildi. 

Uçağın piste kuyruk vurduğu havalimanı ekiplerin kısa bir inceleme yapması nedeniyle yarım saat boyunca trafiğe kapatıldı. 

Singapur uçağı piste kuyruk vurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Ayjet ~ 7 yıl önce
Ayjet ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 7 yıl önce
Thy henuz a380 yok sallayan arkadasim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 7 yıl önce
Biri de demiyor ki loadsheette mi yanlışlık var trim mi yanlış,uçağın CG'si önde görünüyordu da fazla mı çekti kaptanlar... Geçmiş olsun diyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 7 yıl önce
Hemmen harekatciya giydirin. Aman gec kalmayin
DOĞRUCU!!! ~ 7 yıl önce
Benim bildiğim havacılıkla ilgili olanlar ortalama zekanın üstünde zekaya sahip olanlardır. Ama bu site yorumcularının hemen hemen % 80'ni bu genellemeyi tekzip ediyor... Yorumlara bakar mısınız? İzmir İst uçarken A380 ile kuyruk sürten, THY'de 4 yıllık f/o bile vurmamayı öğrendi diyen, kanadı kopsa bile uçar diyen... YAZIK!!! Ya burası çoluk çocuğa kalmış, ya da esprinin nerede nasıl yapılması gerektiğinden bi haberler olanlar müdavimi olmuş buranın... Bu yorumların engellenmeme nedeni rating (!) ise sayın yöneticiler biliniz ki ayağınıza sıkıyorsunuz!... Ltf önlem alınız... Zannetmeyiniz ki takdir edenler takdir etmeyenlerden daha az olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki arkadas ~ 7 yıl önce
Ewt senin ne kadar zeki oldugunu A380 yorumunu ciddiye aldigindan anladik zaten
:)) ~ 7 yıl önce
Hala anlayamamışsın... Ciddiye almak değil, 777 kuyruk sürttü gibi bir habere, her tarafı saçma A380 yorumunu espri amacıyla nasıl bir zeka yapabilir ben oradayım :))
A380 ~ 7 yıl önce
Gecenlerde IZMIR IST arasi THY nin A380 ile ucarken bizde surttuk kuyrugu ama cok bisey olmadi cizilmis sadece lokal boya ile halledeceklermis ben ikinci katta oturdugun icin hic fark etmedim ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A381 ~ 7 yıl önce
THY ve A380... komik hikayeymiş.
747-8i ~ 7 yıl önce
Geçenlerde biz de IST Zafer THY nin 747-8i ile uçarken sürttük kuyruğu. Hafif çizilmiş sadece. Uçağı sanayiye çektiler sonra. İki üç parça lokal boya ile hallederiz dediler. Ben üst katta First class suitimde olduğum için fazla hissetmedim.
Ufakatcivcivleryesin ~ 7 yıl önce
Yuff bide pesss diyorum, olsun ama yaz reyting reyting ))
zemin kat ~ 7 yıl önce
Ben de alt kattaydım biraz hopladık ama fazla etkilemedi, 3. köprü bizi aşırı rahatlattı çünkü
ucakcı ~ 7 yıl önce
yalonduryoaw,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhh ~ 7 yıl önce
abicim nasıl beceriyosunuz şu 777 lerde kuyruk vurmayı ya acemi pilot bile vurmaz bizim thy de 4 yıllık fo lar bile öğrendi vurmamayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 7 yıl önce
Thy de bugune kadar kuyruk vuran bir fo bile yoktur bilmeden konuşmayalım.İki ayaklı kuyrukları hariç
mahmut ~ 7 yıl önce
hiçbişe olmaz 77lere. ucak kanatı kopsa bile ucar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 7 yıl önce
Nasıl uçuyor kanadı kopunca merak ettim. Bir anlatır mısınız?
lort mat ~ 7 yıl önce
o uçağa 400 kişi sığmaz. taş çatlasın 250 kişi alır. bizzat bindim saydım tek tek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harekat ~ 7 yıl önce
777-300er ise 550 yolcu bile alır yanlış saymışsın lord kardeş :) 77-200 ise 440 yolcu kapasitesi var.
UÇAN TİLKİ ~ 7 yıl önce
B777-300 ER (265 Ekonomi+49 busines+18 First class) olmak üzere 332 pax ,,
Yavaş ~ 7 yıl önce
Yavaş ol biraz ))))
Sonuna birdeTürk ekleseler ... ~ 7 yıl önce
Tadından yenmez, hep Mercedes Benz Türk, Tofaş Türkü olacak. Sonuna bir Türk ekleyelim ))))
Buğlem ~ 7 yıl önce
Uçakların konfigürasyonu şirketlere göre güncellenebilir.. 767-300er'e 40 koltuk da koyarsın , maksimum limitleri olan 400 küsüre kadar da zorlayabilirsin...
777 ~ 7 yıl önce
Bir videoda 777 nin kuyruk vurmasının imkansız olduğu, bunun bir sistem dahilinde engellendiği söylenmişti. Acaba önleyici sistemmi, hava trafik kontrolörlerimi hatalı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 7 yıl önce
Evet önleyici sistem var , tail strike protection, fly by wire sistemi mumkun oldugunca onlemeye calisiyor ancak siz zorlarsaniz kuyrugu vuruyorsunuz, simulatorde denedik. Ama sorun şu ki ciddi anlamda zorlamaniz lazim, bu da normal sartlarda biraz zor gibi, o yuzden gercekten kuyruk vurmasi olmadigini dusunuyorum, ayrica kopitteki sistemlerde uyari veriyor boyle durumda..
Neyin kafasi ~ 7 yıl önce
Kuyruk atc ilişkisi ? Nasıl oraya vardın merak ediyorum neyin kafası acaba ?
Ek ~ 7 yıl önce
Tail protection doğrudur bu uçaklarda konfigürasyona bağlı olarak olabilmektedir.Fakat uçan arkadaşların daha dikkat etmesi gereken bu sistemin tüm uçaklarımızda olmadığı.Simulatörlerde bunlar denenirken negatif eğitim olmaması için bu durumların konuşulması gerekir
Neyin kafasına ~ 7 yıl önce
Haberi dikkatli okursanız hava trafik kontrolörlerinin tail strike olayını kalkış sonrası pilotlara ilettiklerini görebilirsiniz. Kontrolörler yanlış görmüş olamazlarmı? Yada ils antenlerinemi sürttü kuyruk kalkış esnasında bilinmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000