25 Aralık 2011, Pazar 10:30:39

İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK KADIN ATR PİLOTU

İsmi Elif Ulusoy, o Türkiye’nin ilk kadın ATR pilotu...
  • Harika
  • hem bu kadar güzel hemde akıllı olunabiliyormuş demekki..
  • Havacılık ve özellikle pilotluk tecrübe ile direkt alakalı meslektir.Her şey satın alınabilir z,ra parayı bastırıp uzayada gidiliyor. Ancak tecrübe ve zaman hiçbir zaman satın alınamaz.Bu nedenle sivilden yetişen arkadaşlar asker kökenlileri eleştirirken bu konuyu göz ardı etmemelidir. Öteki taraftan hiçbir asker kökenli pilotta sivilleri hor geörmemelidir. Yeterli tecrübeyi kazandıktan sonra elbetteki sivil kökenli bir pilotta aynı seviyeye gelecektir ve hatta daha iyi bile olabilir. Bu meslek kimsenin tekelinde değildir ve olmamalıdır.Ancak herkez bir grubu eleştirirken bazı gerçekleri göz ardı etmemelidir. Bu iş standartlar işidir. Bu standartları sağlayan bu işi yapar. 100-200 saatlik uçuş ile pilot sertifikası alınır ama plot olunmaz.
  • Başkasının parası çenenizi ne çok yoruyor yahu. Aileden zengin bir işadamı büyük atılımlar yapıp başarılı işler yaptığında takdir ediliyorda bu kardeşimiz niye edilmesin? Aile desteğiyle ticarete atılan insanı eleştirmiyorsunuzda niye bu kızı eleştiriyorsunuz? İmkanı varmış kullanmış sizi ırgalayan konu nedir?
  • ELİF HANIMA YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLER KAZASIZ KIRIMSIZ BİR MESLEK HAYATI YAŞAMASINI DİLERİM.venüs
  • O , torpil ile pgs ye 3 ay önce mezun olup girmiş dediğiniz arkadaşın yarısı kadar bilgili ve donanımlı olun thy'de tip şefi olursunuz...
  • baba parası değil haaaa? güldürmeyin yaaa...atpl lisansı+tip parası+ünv bu arkadaş bu kadar parayı bu yaşta nereden kazanmış acaba??? geçin bunları geçinn
  • hem güzel hem akıllı hem zengin hem efendi.. diye çoğaltalım bence bu haberi bi kız çocuğu bilgisayar bölümünü bitirmiş zor bir iş olan pilotluğu seçmiş yağmur çamur demeden o pırpır uçağı kullanacak gidip o güzellikle manken sunucu oyuncu.. falan olmamışta pilot olmuş bir kendinize gelin de saygı duyun baba parası değil bu işler zeka işi bu da kanıtı hepimize. zenginin malı züğürdün eziğin magandanın çenesini yorar olmuş. Kız çocuğum var bir kızın işte yaşadığı zorlukları bilirim helal olsun Elif kızımıza sen moralini bozma evladım Allah yardımcın olsun
  • okuyorum okuyorum anlayamıyorum Sabiha Gökçen'e kadın pilot denseydi bu iğrenç muamele yapılsaydı neler olurdu kadın sürücü muamelesi nedir bi kendinize gelin kaçıncı yüzyıldasınız? Edebiyle adabıyla hakkıyla pilot olmuş bi kardeşimize bu ne eleştiridir. Bunca ezik hakaret dolu söze karşılık bu kız hiçbirşey dememiş ayıp insanlığınızdan utanın.
  • havacılıktan haberi olmayanların yorumları herhalde, Pegasusta Türkiyenin en başarılır ınstructar examiner kaptanları görev yapıyor. Skill Testten ve linechekten release olmuş bir pilota eleştiri yapılıyor ama bu hocalara saygısızlık simulatorde ve linecheckde para verip eğitim alan ve elenen pekçok pilot var. Başarılı olmayanın gözünün yaşına bakılmaz ne kaptan çocuğu ne bilmem ne herkese eğitimde eşit muamele yapılır
Bölgesel Havacılık kavramını Türkiye’ye adapte eden ve yeni getirdiği ATR 72-500 tipi uçaklarla havacılığı Türkiye'nin en uç köşelerine götüren Borajet Havayolları bünyesinde bulundurduğu pilotların arasına ilk bayan pilotu da kattı.

O'nun ismi Elif Ulusoy, Ankara Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri bölümünden 2004 yılında mezun olduktan sonra havacılığa olan merakı ve pilot olma hevesiyle bu yola baş koymuş.

Ailesinin desteği ve tavsiyeleriyle havacılık sektörünün ince detaylarını öğrenmek amacıyla Atatürk Havalimanı’nda Çelebi’de Loadmaster olarak iki sene görev yapan Ulusoy, ardından kardeşiyle birlikte AYJET Uçuş Okulu’na başvurmuş.

AYJET’i birincilikle bitirdikten sonra tip eğitimini tamamlamak üzere Pegasus Havayolları’yla uçmaya başlayan ve 4 ay boyunca Pegasus’ta Boeing 737 tip eğitimini dereceyle tamamlayan Ulusoy daha sonra Borajet filosuna katılmış.

"Neden Pegasus’ta devam etmediniz?" sorusuna Ulusoy; “Pegasus’ta pilot açığı yoktu. Ben de uçmak istiyordum. Pegasus’ta eğitimimi tamamladıktan sonra iş arama sürecinde Borajet’ten teklif aldım. Boeing’te tip eğitimi almış olmama rağmen sıfırdan birşeylere başlayarak yeni bir uçak tipini öğrenecektim. Bunun için Kanada Toronto’ya gittim ve eğitimimi orada bitirdim. Şu anda airline eğitimim hala devam ediyor. 1,5 ay içinde eğitim bitecek ve kısmetse ikinci pilot olarak uçmaya başlayacağım" diye konuştu.

Türkiye'de Boeing ve Airbus gibi tipler dururken neden ATR'de tip eğitimi almaya başladınız? sorusuna ise Ulusoy şöyle cevap verdi "Türkiye'de havayolu şirketlerinde pilot açığı olmasına rağmen ATR'ye talep çok az. Çünkü ATR diğer uçaklardaki gibi bilgisayar sistemlerinden çok daha uzak. Birçok şeyi manuel olarak kullanıyorsunuz. Kısacası ATR kullanan bir pilot diğer tüm tipleri alabilir ve tüm uçakları uçurabilir. Bu yüzden ATR benim uçuş saatimi doldurmam ve gerçek bir pilot olmam için büyük bir şanstı. Borajet'e teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK ATR BAYAN PİLOTU







©AirportHaber.com ÖZEL

İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK KADIN ATR PİLOTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (120)

Gülen ~ 7 yıl önce
Harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hem bu kadar güzel hemde akıllı olunabiliyormuş demekki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havacılık ve özellikle pilotluk tecrübe ile direkt alakalı meslektir.Her şey satın alınabilir z,ra parayı bastırıp uzayada gidiliyor. Ancak tecrübe ve zaman hiçbir zaman satın alınamaz.Bu nedenle sivilden yetişen arkadaşlar asker kökenlileri eleştirirken bu konuyu göz ardı etmemelidir. Öteki taraftan hiçbir asker kökenli pilotta sivilleri hor geörmemelidir. Yeterli tecrübeyi kazandıktan sonra elbetteki sivil kökenli bir pilotta aynı seviyeye gelecektir ve hatta daha iyi bile olabilir. Bu meslek kimsenin tekelinde değildir ve olmamalıdır.Ancak herkez bir grubu eleştirirken bazı gerçekleri göz ardı etmemelidir. Bu iş standartlar işidir. Bu standartları sağlayan bu işi yapar. 100-200 saatlik uçuş ile pilot sertifikası alınır ama plot olunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Başkasının parası çenenizi ne çok yoruyor yahu. Aileden zengin bir işadamı büyük atılımlar yapıp başarılı işler yaptığında takdir ediliyorda bu kardeşimiz niye edilmesin? Aile desteğiyle ticarete atılan insanı eleştirmiyorsunuzda niye bu kızı eleştiriyorsunuz? İmkanı varmış kullanmış sizi ırgalayan konu nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ELİF HANIMA YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLER KAZASIZ KIRIMSIZ BİR MESLEK HAYATI YAŞAMASINI DİLERİM.venüs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O , torpil ile pgs ye 3 ay önce mezun olup girmiş dediğiniz arkadaşın yarısı kadar bilgili ve donanımlı olun thy'de tip şefi olursunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
baba parası değil haaaa? güldürmeyin yaaa...atpl lisansı+tip parası+ünv bu arkadaş bu kadar parayı bu yaşta nereden kazanmış acaba??? geçin bunları geçinn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hem güzel hem akıllı hem zengin hem efendi.. diye çoğaltalım bence bu haberi bi kız çocuğu bilgisayar bölümünü bitirmiş zor bir iş olan pilotluğu seçmiş yağmur çamur demeden o pırpır uçağı kullanacak gidip o güzellikle manken sunucu oyuncu.. falan olmamışta pilot olmuş bir kendinize gelin de saygı duyun baba parası değil bu işler zeka işi bu da kanıtı hepimize. zenginin malı züğürdün eziğin magandanın çenesini yorar olmuş. Kız çocuğum var bir kızın işte yaşadığı zorlukları bilirim helal olsun Elif kızımıza sen moralini bozma evladım Allah yardımcın olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
okuyorum okuyorum anlayamıyorum Sabiha Gökçen'e kadın pilot denseydi bu iğrenç muamele yapılsaydı neler olurdu kadın sürücü muamelesi nedir bi kendinize gelin kaçıncı yüzyıldasınız? Edebiyle adabıyla hakkıyla pilot olmuş bi kardeşimize bu ne eleştiridir. Bunca ezik hakaret dolu söze karşılık bu kız hiçbirşey dememiş ayıp insanlığınızdan utanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havacılıktan haberi olmayanların yorumları herhalde, Pegasusta Türkiyenin en başarılır ınstructar examiner kaptanları görev yapıyor. Skill Testten ve linechekten release olmuş bir pilota eleştiri yapılıyor ama bu hocalara saygısızlık simulatorde ve linecheckde para verip eğitim alan ve elenen pekçok pilot var. Başarılı olmayanın gözünün yaşına bakılmaz ne kaptan çocuğu ne bilmem ne herkese eğitimde eşit muamele yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000