14 Mart 2009, Cumartesi 08:14:07

Havayolları ve Tur Operatörlerine destek sözü

Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer, ITB’deki açıklamasında, havayolları yanında tur operatörlerine de destek vereceklerini, bu çerçevede tur operatörlerine konaklama için 50 Euro'ya kadar teşvik sunacaklarını söyledi.

Hava yolları yanında tur operatörlerine de destek vereceklerini ifade eden Gezer, bu çerçevede tur operatörlerine her konaklama için 50 Euro'ya kadar teşvik vereceklerini de duyurdu.

ITB Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, gazetecilere KKTC turizmi hakkında bilgi verildi. Toplantıya, Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer, KKTC'nin Frankfurt Turizm Ofisi Sorumlusu Önal Dorak, KITSAB Başkanı Özbek Dedekorkut, Alman Tur Operatörleri Temsilcisi Eberhard Seliger ve Pegasus KKTC Temsilcisi Zeki Ziya katıldı.

Frankfurt Turizm Ofisi Sorumlusu Önal Dorak konuşmasında, KKTC'nin Frankfurt'ta 9 yıldan beri turizm ofisi bulunduğunu belirtti. Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer de, ITB-Berlin'e özel önem verdiklerinden burada olduklarını dile getirdi.

Alman Tur Operatörleri Birliği Temsilcisi Eberhard Seliger ise, KKTC'nin iklimi, tarihi ve turistik yerleri hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. KITSAB Başkanı Özbek Dedekorkut da, KKTC'nin turizm zenginliklerini anlattı, slayt eşliğinde tarihi ve turistik yerler hakkında bilgi vererek, herkesi KKTC'yi görmeye davet etti. Dedekorkut, KKTC'ye yılda yaklaşık 22 bin Alman, 92 bin İngiliz, 8 bin 500 İtalyan ve diğer ülkelerden turist geldiğini, 17 bin yatak kapasitesi olduğunu söyledi. Pegasus Hava Yolları KKTC Temsilcisi Zeki Ziya ise, gazetecileri KKTC'ye davet ederek, "Gelin misafirimiz olun" dedi.

Havayolları ve Tur Operatörlerine destek sözü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000