03 Mayıs 2016, Salı 08:40:27

Uçak biletleri son yılların en düşük seviyesinde

Petrol fiyatlarının düşmesi, uçak biletlerine de yansıdı. ABD’de uçak biletleri 2010 yıldan sonra en düşük seviyesine geriledi.
  • Dallas domestic Amerika icin ucuz ama layover yaparsaniz, veya uluslarasi ucarsaniz cok pahali, Dallas Londra her zaman 1400 dilar, 9 saatlik mesafe. Turkhava yollarinin Istanbul-Lon-Dfw-lon-ist gibi bir hatta girebilir, Singapur havayollari Moskova Houston yapiyor

ABD Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre 2015’in son çeyreğinde bilet fiyatlarının ortalaması 363 dolar olarak açıklandı.

Hava yolu şirketleri bilet fiyatlarını daha çok gelirlerinin artışına göre ayarlıyor. Petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı şirketler kâr oranlarını artırarak yeni uçaklara yatırım yapma şansını yakaladı. Uçak seferlerini artıran hava yolları bilet fiyatlarını da düşürdü.

Spirit Airlines (SAVE) ve Allegiant Air (ALGT) gibi şirketler, ülkedeki sefer sayısını artırarak bilet fiyatlarını düşürdü.

Şirketler bunun yanında yakıt tasarrufu sağlayan yeni uçaklar alma fırsatı yakalandı. Yeni uçakların yüzde 20 daha az yakıt harcadıklarını belirten Hobica, şirketlerin fazla yakıt tüketen uçaklarını emekliliğe ayırdığını söyledi.

Bilet fiyatlarının daha çok Chicago, Dallas ve Philadelphia şehirlerinde düştüğü kaydedildi.

Uçak biletleri son yılların en düşük seviyesinde

Yorumlar

Dallas ~ 8 yıl önce
Dallas domestic Amerika icin ucuz ama layover yaparsaniz, veya uluslarasi ucarsaniz cok pahali, Dallas Londra her zaman 1400 dilar, 9 saatlik mesafe. Turkhava yollarinin Istanbul-Lon-Dfw-lon-ist gibi bir hatta girebilir, Singapur havayollari Moskova Houston yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000